Хитри трикове за дълготраен парфюм
Здраве и красота

Хитри трикове за дълготраен парфюм

Кой не би искал да мирише страхотно през целия ден и да има дълготраен парфюм? Носенето на любимия ви аромат със сигурност може да помогне, но може би сте забелязали, че много парфюми изчезват до обяд. Това вероятно е, защото не нанасяте парфюма си по правилния начин. Повечето хора не осъзнават, че има най-добри практики за прилагане на аромати, много от които правят парфюма по-траен. За съжаление, ако съхранявате парфюма си в банята или на рафт на витрина, вие също не го съхранявате правилно.

Тук ще разгледаме някои съвети и най-добри практики, за да извлечете максимума от вашия парфюм – както за носенето му, така и за съхранението му. За да направите парфюма си по-траен, ще искате да се уверите, че парфюмът може да се свърже с кожата ви и да остане неподвижен през целия ден. За да направите това, трябва да следвате възможно най-много от правилата за парфюми по-долу. Тук също така разглеждаме как да направите вашия парфюм да издържи по-дълго в бутилката!

Искате да излезете с него? Поканете го

Ако ви предстои ремонт на вашето жилище – потърсете нашите партньори от Диас Билд! Гаранция за качество и стил!

 

Най-добрите тенденции в сандалите пролет 2024

4 витамина и хранителни вещества за здрави нокти

Хитри трикове за дълготраен парфюм

Нанесете веднага след душ.

Започването с правилно нанасяне помага да се гарантира, че вашият дълготраен парфюм ще продължи цял ден. За най-добри резултати нанесете парфюма си веднага след като се изкъпете и изсушете.

Нанесете върху пулсовите си точки (Това е най-важното!).

Ароматът реагира на топлина и нанасянето върху точките на пулса ви може да помогне за дълготраен парфюм. Напръскайте аромата си върху китките, тила, вътрешната страна на лактите и задната част на коленете.

 

Ако искате да изглеждате зашеметяващо – Тук може да си поръчате продукти с високо качество за поддържане на вашата кожа и коса здрава, бляскава и сияйна.

 

Нанасяйте два пъти

дълготраен парфюм
Хитри трикове за дълготраен парфюм снимка: pinterest

Можете да накарате парфюма си да ухае по-дълго, като наслоите ароматите. Единият път нанесете върху леко влажна кожа веднага след баня. След като подсушите кожата добре, изчакайте известно време и преди да облечете дрехите си, нанесете парфюм още веднъж. Така ще си подсигурите дълготраен парфюм през целия ден.

Намажете с малко количество вазелин точките на пулса си преди нанасяне.

Ако имате нужда от допълнителен живот на аромата си, втрийте малко количество вазелин върху точките на пулса си преди нанасяне. Балсамът ще действа като допълнителна хидратираща брава за аромата, помагайки му да продължи още по-дълго. Така ще се сдобиете с дълготраен парфюм.

 

Ако искате да изглеждате зашеметяващо – Тук може да си поръчате продукти с високо качество за поддържане на вашата кожа и коса здрава, бляскава и сияйна.

 

НЕ втривайте аромата.

дълготраен парфюм
Хитри трикове за дълготраен парфюм снимка: pinterest

Разтриването на китките ви разгражда химикалите и кара горните нотки да се разграждат по-бързо, отколкото иначе. Ако не можете да напръскате аромата си, нежно го нанесете върху кожата си.

Парфюмът се задържа по влакната на дрехите по-дълго, отколкото по кожата. Напръскайте малко парфюм във въздуха и размахайте дрехите си или напръскайте с парфюм вътрешната подплата на ризата, сакото или шала. Въпреки че парфюмът е създаден да работи с кожата и се активира най-бързо, когато е изложен на телесна топлина, той може да се задържа за дълги периоди от време на дрехите ви, тъй като тъканта абсорбира миризмите бързо.

Внимавайте да не пръскате парфюм директно върху дрехи, които лесно се цапат, като коприна.

дълготраен парфюм
Хитри трикове за дълготраен парфюм снимка: pinterest

Парфюмът може да мирише малко по-леко върху дрехите ви, отколкото върху кожата ви, но все пак трябва да мирише по същество като избрания от вас парфюм! Не втривайте аромата, за да имате дълготраен парфюм.

Парфюмните масла са по-концентрирани и имат по-силен аромат.

дълготраен парфюм
Хитри трикове за дълготраен парфюм снимка: pinterest

Тъй като търкаляте пръчица парфюмно масло директно върху точките на пулса, вместо да го пръскате, парфюмното масло за ролка е изключително реактивно и се разпръсква, когато е изложено на телесна топлина. Направено е с повече парфюмно масло, отколкото спрей парфюм и има по-силен аромат.Освен това хидратира кожата ви, което увеличава нейната дълготрайност.

Рол-он парфюмното масло също обикновено е компактно и лесно за носене. Хвърлете малко в чантата си и я носете със себе си през деня, за да можете да добавите отново, ако е необходимо! Така ще се сдобиете с дълготраен парфюм.

Светлината и топлината разграждат аромата във вашия парфюм по-бързо.

Изберете безопасен шкаф, рафт с много сянка или хладно кътче, където да съхранявате парфюма си. Ако го оставите на плота в банята – или на друго място, което редовно получава светлина, топлина и влажност – парфюмът няма да издържи толкова дълго и ще започне да губи аромата си.

Изхвърлете парфюма си, когато срокът му на годност изтече. Парфюмът има среден срок на годност от 3 до 5 години, въпреки че някои могат да издържат до 10. Проверете опаковката на парфюма за по-точен срок на годност.

С тези прости и лесни стъпки ще се сдобиете с дълготраен парфюм.

Tagged ,
на горе