Търсим я: Истинската любов или какво означава да обичаш безусловно

Истинската любов
Любов и партньорство

Търсим я: Истинската любов или какво означава да обичаш безусловно

Истинската любов е тази, при която няма условия! Тази любов не очаква нищо в замяна, но дава всичко, което може.

Това не зависи от външни фактори или някакви други качества у човека. Не я интересува каква позиция заема човек в обществото, колко пари има в сметката си

Безусловната любов не е фокусирана върху грешките и недостатъците на човека.

Нуждата от обич, която живее във всеки човек, се корени точно в такава любов.

Какво означава да обичаш?

Всеки, всеки от нас иска да обича и да бъде обичан. Когато в нас няма Любов, ние я чувстваме. Ние се свиваме на топка, за да си спомним какво е Любовта, както преди раждането, когато бяхме вътре в майка си – където е безопасно, където винаги има Любов.

Търсим Любовта. Жертваме толкова много, за да я намерим.  

Но защо много хора не могат да намерят това, което търсят цял ​​живот?

Защото Любовта е отговорност, доверие, грижа, уважение.

Любовта е желанието да се дава и получава.

Любовта е да знаеш как да прощаваш.

Любовта е да бъдеш уязвим, да бъдеш напълно отворен – до самите дълбини на душата си.

Любовта е готовността да се изправите срещу страховете си.

Любовта е да влезете и да погледнете във всеки тъмен ъгъл на вашата личност.

Любовта е работа, дисциплина, воля.

За Любовта трябва да поемете отговорност за живота си, за действията си, за мислите и намеренията си. Знаете ли как и поемате ли отговорност за това в живота си?

За Любовта трябва да се научите да се доверявате. Имате ли доверие на други хора около вас? И доверявате ли се преди всичко на себе си?

За Любовта трябва да се грижите за други хора. Понякога оставяте настрана своите нужди и ценности (за известно време).

За Любовта трябва да умеете да уважавате. Да уважаваш и виждаш в другите хора субект, който като теб, търси Любовта в този свят.

За Любовта трябва да се научите да прощавате. Понякога много боли, но няма любов без прошка. Няма перфектни хора, винаги има грешки и прошката позволява на всеки партньор да се поучи от тези грешки.

За Любовта трябва да можеш да даваш и пак да даваш. Даването е просто, без намеци, дава се от сърце, като искаш само да видиш блясъка в очите на друг човек.

За Любовта трябва да се отворите и да осъзнаете, че всяка секунда сте уязвими и отворени. И може би ще бъдат нанесени рани. И в такива моменти не се затваряйте, а оставайте отворени, осъзнавайки, че това е част от Любовта.

За Любовта човек трябва да не бяга, когато е страшно, а да стане и да бъде готов да погледне страховете в очите. Не е лесно – в такива моменти всичко може да ви се случи.

Треперите, потта пробива цялото ви тяло, неизвестна болка избухва в сърцето ви. Сякаш идва последната минута от живота ви. Но не бягате – сблъсквате се с отворени очи.

Любовта изисква дисциплина, воля. По пътя ще има падания и пречки. И в такива моменти трябва да сте силни. Слабият лъже след падането, но силният става и продължава напред.

Любовта е прекрасно чувство, което превръща и най-малкия свят в огромна Вселена. Но Любовта е и готовност за всичко, написано по-горе.

Всеки прави своя избор.  Готови ли сте да обичате?

По материали от чуждия печат

Tagged , , ,
на горе