Практични съвети как да скъсате с човека, с когото живеете

Практични съвети как да скъсате с човека, с когото живеете
Любов и партньорство

Практични съвети как да скъсате с човека, с когото живеете

Да скъсате с някого никога не е било лесно и приятно преживяване, особено ако връзката ви е била сериозна. Мнозина вярват, че разводът е най-трудното нещо, през което преминавате, когато става въпрос за раздяла. Въпреки това, раздялата с някого, с когото сте живели, може да бъде еднакво изморителна. Защото, когато живеете с някого, вероятно сте участвали активно в изграждането на съвместен живот с него. Освен чисто любовната страна на нещата, трябва да съобразите, че всичко от наема ви до финансите ви може да има съвместен характер. Преди да предприемете някаква крайна стъпка, помислете дали не можете да спасите връзката си и дали любовта ви е изгубена.

Ако нещата са необратими, ето някои съвети как да скъсате с човека, с когото живеете по възможно най-безболезнен и за двамата начин:

Планирайте разговор с него преди раздялата.

Преди да прекратите нещата, трябва да планирате сериозна дискусия с партньора си. В нея и двамата трябва да имате възможност да изразите всичко, което ви тревожи. Говорете открито за проблемите, пред които сте изправени във връзката. Вижте какво може да направи всеки от вас, за да разреши конфликтите. Ако не можете да постигнете споразумение, добре е решението за раздяла да е взаимно.

Свържете се със семейството си и най-близките ви хора.

Докато сте във връзка, вие сте погълнати от мисли за партньора си. Но в толкова чувствителен момент не се притеснявайте да се върнете към вашето семейство и приятели. Това са хората, на които най-много имате доверие и за които знаете, че винаги ще са до вас. Помолете ги да ви помогнат да потърсите нов дом, ако няма къде да живеете. Също така може да си поплачете и на рамото на някой близък, който да ви утеши в трудния момент. Дори да скъсате по ваше желание, процесът пак няма да е лесен.

Говорете как да разделите вещите си.

Ако вече сте решили да се разделите с партньора си, време е да помислите и за следващата стъпка. Тя е да говорите за спецификата на раздялата. Единият от двамата трябва да се изнесе, но ако жилището е общо, кой ще е той? Или пък, ако сте на квартира, кой би се отказал от наема. И докато тук говорим основно за финансовата страна, има и по-сложна. Кой ще вземе общия ви домашен любимец? Може също да се наложи да обсъдите взаимното разделяне на мебелите, които сте закупили, докато строите дома си заедно.

Ако вие сте инициирали раздялата, тогава оставете партньора си да реши някои от тези неща. Така няма да е толкова несправедливо към него, ако разбира се, именно той не е виновният за решението ви. Говорете с него по приятелски и справедлив начин. Опитайте се да сдържате гнева си и да не си казвате неща за които по-късно бихте съжалявали. Все пак, ако той не ви е предал или наранил, няма причина да правите нещата още по-трудни за него.

В случай, че имате деца, нещата стават много по-деликатни. Не позволявайте на раздялата ви да се отрази на тях, защото те имат най-малка вина за случилото се. Опитайте се да бъдете отговорни родители и да полагате нужните грижи за тях, независимо от решението да скъсате.

Tagged , , , ,
на горе