Признаци, че с партньора ви сте съвместими
Любов и партньорство

Признаци, че с партньора ви сте съвместими

Чудили ли сте се дали сте съвместими с партньора ви? Съвместимостта е важна съставка на взаимоотношенията, тъй като тя е в основата на това колко добре се разбирате с партньора си.

Неща като физическо привличане или допълващи се астрологични знаци могат да показват съвместимост на повърхностно ниво. Истинската съвместимост обаче често включва споделянето на едни и същи ценности, убеждения, интереси, цели и начин на живот.Съвместимостта означава да сте в синхрон един с друг по начин, който ви позволява да функционирате хармонично заедно.

В тази статия обсъждаме значението на съвместимостта във взаимоотношенията и разглеждаме няколко признака, които могат да покажат, че вие и вашият партньор сте съвместими един с друг.

Искате да излезете с него? Поканете го

Силната жена oбича себе си, въпреки всичките си недостатъци

3 зодии, които вярват в магията на истинската любов

infomax-logo-50-15-HW Какво ни носи невиждана мощ в Китайската Нова година на Дървения дракон?

infomax-logo-50-15-HW Ето новата веганска диета, която укрепва сърцето само за 8 седмици

Признаци, че с партньора ви сте съвместими

Споделяте сходни ценности.

съвместими
Признаци, че с партньора ви сте съвместими снимка: pinterest

Съвместимостта се измерва и със сходството между ценностите и разбиранията. Те са свързани с работата, семейството, начина на прекарване на свободното време, отношението към близките и приятелите, социалния живот, възгледите за света и хората в него, включително политиката. Ако имате сходни разбирания по тези важни теми, вие сте съвместими.

Положителни взаимодействия

Основен признак за съвместимост са положителните взаимодействия.

Положителните взаимодействия между вас и партньора ви трябва да надделяват над конфликтите и негативните преживявания.

В началните етапи на връзката това може да означава, че вие и вашият партньор си допадате добре и се чувствате привлечени един от друг, когато се срещнете. Взаимодействията ви насърчават взаимното положително отношение и активното ангажиране един към друг.

Тъй като прекарвате повече време един с друг, може да почувствате, че можете да се свържете с него и да се вълнувате да споделяте все повече от себе си с него, като същевременно искате да научите повече за него. С течение на времето ще развиете доверие и ще се чувствате комфортно един с друг. Ако имате положителни взаимодействия това означава, че вие сте съвместими.

Физическо привличане

съвместими
Признаци, че с партньора ви сте съвместими снимка: pinterest

Физическото привличане и химията са друга важна съставка, когато става въпрос за съвместимост.

В много случаи незабавното физическо привличане (по-известно като „любов от пръв поглед“) може да сближи хората и да ги вдъхнови да положат усилия да прекарват време един с друг и да се опознаят.

От друга страна, също така е възможно физическото привличане да се развие и да нарасне с течение на времето между хора, които са емоционално и интелектуално съвместими и имат много общи интереси.

Важно е обаче да запомните, че само физическото привличане не трябва да се бърка със съвместимост. Може да е полезно да се прояви по-голяма предпазливост, ако има изключително силно първоначално физическо привличане, тъй като тази химия понякога може да накара хората да пренебрегнат или да пренебрегнат други признаци на несъвместимост. Когато има химия между вас, това означава, че вие сте съвместими.

Подобно чувство за хумор

съвместими
Признаци, че с партньора ви сте съвместими снимка: pinterest

Споделянето на сходно чувство за хумор и намирането на радост в компанията на другия може да допринесе за съвместимостта. Смехът и игривостта могат да помогнат за създаването на положителна и приятна динамика на връзката. Ако имате подобно чувство за хумор, то вие сте съвместими с вашия партньор.

Радикална честност

Друг показател за съвместимост е да се чувствате комфортно в собствената си кожа, когато сте с партньора си. Чудесно е да се чувствате така, сякаш можете да бъдете истинското си, автентично „аз“ около него и не се чувствате така, сякаш трябва да пазите тайни или да криете някаква част от себе си от него.

Добър признак за съвместимост е възможността да бъдете напълно честни относно чувствата, надеждите и мечтите си, без да ги осъждате. Когато сте честни един друг с партньора си, то вие сте съвместими.

Взаимна подкрепа

съвместими
Признаци, че с партньора ви сте съвместими снимка: pinterest

Въпреки че е чудесно, ако с партньора ви имате еднакви предпочитания, хобита и интереси, не е задължително да харесвате едни и същи неща, за да сте съвместими.

Съвместимостта обаче означава да подкрепяте и насърчавате с ентусиазъм хобитата и страстите на другия. Тя означава също така да уважавате и да се съобразявате с техните предпочитания, дори ако те са различни от вашите.

Ефективна комуникация

За да сте съвместими, вие и вашият партньор трябва да можете да общувате ефективно. Това означава да можете да разбирате и говорите езика на любовта на другия, за да можете да давате и получавате любов по пълноценен начин.

Това означава също така да можете да общувате конструктивно, за да разрешавате конфликти,. Това означава да можете да изразявате свободно мнението си, да изслушвате активно партньора си, да намирате заедно решения и да правите компромиси един за друг.

Tagged , ,
на горе