Колко калории изгаряте по време на секс?
Интимно 18+

Колко калории изгаряте по време на секс?

Нека бъдем реалисти – за повечето от нас изгарянето на калории не е на първо място, когато сме на път да се заемем със спалнята. Но в този свят на многозадачност е хубаво да знаете, че докато се свързвате с партньора или партньорката си, също така раздвижвате тялото си. Целуването, гушкането и сексът са все приятни емоции, които повишават настроението, грижат се за доброто здраве, помагат за успешна кариера и разбира се горят калории. Романтичните активности свързани с правенето на любов, могат да ви помогнат да изгорите малките прегрешения като ванилов сладолед или няколкото парченца шоколад.

Въпреки че може да ви се стори пресилено да мислите за секса като за форма на физическо натоварване, двете неща имат повече общи черти, отколкото си мислите. Като начало, и сексът, и упражненията ни свързват с телата ни.

Изследванията показват, че както упражненията, така и сексът са полезни за нашето здраве – и колкото повече от тях правим, толкова по-добре.  Затова правете повече и по-често. Така ще бъдете и щастливи.

Искате да излезете с него? Поканете го

6 причини защо жените изневеряват

4 йога пози за по-добър секс

Жените от тези зодии доминират в леглото

infomax-logo-50-15-HW Неделя Щонова: Просто влез във вътрешната стаичка на душата си

Колко калории изгаряте по време на секс?

Нека бъдем реалисти

калории
Колко калории изгаряте по време на секс?

За повечето от нас изгарянето на калории не е на първо място, когато сме на път да се заемем със спалнята. Но в този свят на многозадачност е хубаво да знаете, че докато се свързвате с партньора или партньорката си, също така раздвижвате тялото си и и ги изразходвате.

Въпреки че може да ви се стори пресилено да мислите за секса като за форма на физическо натоварване, двете неща имат повече общи черти, отколкото си мислите.

И както интензивността на упражненията определя броя на изразходваните калории, същото важи и за секса – в смисъл, ако сърдечният ви ритъм се повишава, когато се заигравате, това е добро начало!

Някои секс пози изискват сила и издръжливост

калории
Колко калории изгаряте по време на секс?

Много секс пози изискват мускулна сила и издръжливост, които изгарят калории. Сред тях са поза 69, въздушна танцьорка, висене на ръце, клякаща каубойка и други. Всеки, който се опитва да направи поза 69, трябва да е силен и донякъде гъвкав – движението изисква един човек да повдигне другия от земята, така че всеки участник да може да прави и получава орален секс.

Няма конкретни изследвания за това колко калории изгарят различните пози, но може да се каже, че са в същия диапазон от 3 до 4 в минута.

Креативното подхождане към „предварителната игра“ също изгаря тези излишни мазнини

Нужна е енергия, за да влезете в настроение с партньора си. При 30-минутен масаж 160-килограмова жена на 30 години изгаря около 145 калории. Редувайте се да се масажирате един друг; така и двамата ще можете да се възползвате от изгарянето им (и възбуждащия му ефект).

Сексът и физическите упражнения ни свързват с тялото ни

калории
Колко калории изгаряте по време на секс?

Повече движение – както чрез секс, така и чрез физически упражнения – може да има ползи за здравето ни, които надхвърлят изгарянето на калории.Проучванията показват, че имиджът на тялото, който се подобрява с упражненията, играе важна роля за сексуалното желание и удовлетворение. Но ползите от упражненията и секса надхвърлят сексуалното ни удовлетворение и физическото ни здраве – те ни свързват с това, което сме.

Човешкото преживяване е физическо, а сексът и упражненията са може би най-добрият израз на нашата физическа същност. Дейностите не само могат да ни свържат с други хора (а понякога дори с любовта), но и да ни помогнат да живеем по-пълноценно.

Романтични танци с любимия – 103 калории за половин час

калории
Колко калории изгаряте по време на секс?

Мръсните танци с дрехи или без са задължителен елемент от страстта. Танцът всъщност е аеробно движение, ето защо за толкова кратко време вие губите 103 калории. Ако танцувате и се събличате с партньора си и ускорите темпото със сигурност ще изгорите повече от числото 103.

Tagged ,
на горе

Имате ли 18 години ?