Животът ви се разпадa? Ето как да го сглобите отново

Животът ви се разпадa? Ето как да го сглобите отново
Психология

Животът ви се разпадa? Ето как да го сглобите отново

Има моменти, когато животът ви се разпада. Няма по-лошо усещане от това, което изпитвате в дъното на стомаха си, когато най-накрая сте стигнали дъното. Там е мрачно място. В края на тунела няма светлина. Това е само едно тъмно, тъмно място. Дните сякаш стават все по-дълги. Тъгата се надига. Колкото и да се опитвате да удържите нещата, те не могат да не се разплетат и да се завъртят все по-далеч от контрола ви. Независимо дали се чувствате по този начин заради загуба на работа, смърт, страх от побъркване или важно събитие в живота ви, не сте сами.

Искате да излезете с него? Поканете го

infomax-logo-50-15-HW Какво ни носи невиждана мощ в Китайската Нова година на Дървения дракон?

infomax-logo-50-15-HW Ето новата веганска диета, която укрепва сърцето само за 8 седмици

Силната жена oбича себе си, въпреки всичките си недостатъци

3 зодии, които вярват в магията на истинската любов

Животът ви се разпадa? Ето как да го сглобите отново

1. Прочетете страхотна книга

животът
Животът ви се разпадa? Ето 5 начина да го сглобите отново снимка: pinterest

Винаги, когато животът ви се разпада, това е защото сте се задържали в съзнанието си малко по-дълго, отколкото е трябвало. А щом веднъж сте прекалили, умът ви ще ви вкара в този порочен негативен кръг, който ви вкарва в още по-дълбока депресия или ви кара да се чувствате тревожни. Така че може би е добра идея да се прехвърлите от своя ум в ума на някой друг поне за малко. Чудесен начин да направите това е да прочетете добра книга.

2. Погрижете се за психичното си здраве

животът
Животът ви се разпадa? Ето 5 начина да го сглобите отново снимка: pinterest

Психичното ви здраве е ключов фактор за успеха ви, когато животът ви се разпада. Най-големият враг, който предизвиква драма в мозъка ви, са вашите мисли. Понякога те се отблъскват от всички стени и ви прекарват през списък с всичко, което е гадно във вас и във вашата ситуация. Те ви разсейват до такава степен, че в крайна сметка не се грижите за себе си, а просто се влошавате.

И ето как се озовахте тук, на дъното. Глупави мисли. Така че всеки път, когато това малко дяволче тръгне по допирателната, ще трябва да се появите там и просто да изкрещите „млъкни вече“. Той няма да го направи. И точно тогава трябва да започнете да правите неща като медитация, да поговорите с приятел за обективен поглед, да разпознаете кога катастрофирате и може би да проверите книга за когнитивно-поведенческа терапия (КПТ).

3. Откажете се от нещата, които не можете да контролирате

Когато животът се разпада, единственото нещо, което искате повече от всичко, е това, което не можете да имате: контрол. Искате да накарате болката да спре. Искате да се върнете там, където сте били преди една година или преди десет години. Искате да спрете времето, за да можете да отделите секунда, в която да плачете, да крещите или да дишате.

Но времето не спира. Не можем да върнем хората, които сме загубили. Не можем да принудим да останат при нас хора, които отчаяно искат да си тръгнат. Понякога дори е трудно да накарате крещящите гласове в главата ви да утихнат, за да можете да мислите ясно. Животът е адски кратък. И, по дяволите, да, това е страшно. Но можем или да се опитваме да контролираме нещата, които не можем да контролираме, и да прекараме целия си живот нещастни, или да контролираме това, което можем да контролираме, и да приемем, че някои неща просто не са по силите ни, и да намерим покой.

Всичко, с което разполагаме сега, е този момент и знаете ли какво, той отминава, докато четете това. Но ако се опитате да се справите с живота си миг след миг, можете да се съвземете отново.

4. Правете това, което не искате да правите

животът
Животът ви се разпадa? Ето 5 начина да го сглобите отново снимка: pinterest

Когато животът ви се разпада, често има неща, които не искате да правите. Може би отказвате да се съобразите с реалността на дадена ситуация или може би сте толкова депресирани, че сте спрели да се грижите за себе си. Но истината е, че за да се измъкнете от тази неприятна ситуация, в която се намирате, ще трябва да направите онези малки неща, които не искате да правите.

Като например да станете сутрин от леглото, да се облечете, да си вземете душ, да си приготвите здравословна храна, да изслушате нечия постоянна молба и да я изпълните, и всички останали неща. Тези малки неща може да изглеждат дребни, но са наистина важни стъпки в изграждането на живота ви отново. Може да ви е трудно да правите тези неща, но те са необходими.

5. Медитирайте

животът
Животът ви се разпадa? Ето 5 начина да го сглобите отново снимка: pinterest

Честно казано, когато животът ви се разпада, обикновено трябва да се доверите на медитацията. Това е наистина чудесна медитация, която да практикувате, когато животът ви се разпада и се опитвате да намерите начин да върнете позитивността в живота си. Като изразявате състрадание към другите (и към себе си), вие бавно се възстановявате. И тъй като медитацията помага за пренастройване на мозъка, с течение на времето тя ви помага да станете психически по-силен човек.

Tagged , ,
на горе