Как да се справим с бръчките на шията
Здраве и красота

Как да се справим с бръчките на шията

Бръчките на шията са сериозен проблем. Има някои неща, които можем да очакваме с напредването на възрастта – сива коса, болки в гърба всяка сутрин и бръчки по врата (както и други бръчки).

Бръчките на шията са първите признаци на стареене и могат да бъдат предизвикани от намаляване на нивото на образуване на колаген на шията. Освен това прекомерното излагане на слънце, неправилното хранене и лошата грижа за кожата могат да причинят бръчки.

Така че, ако имате бръчки на шията, можете да опитате тези домашни процедури за тяхното лечение.

Искате да излезете с него? Поканете го

Как да се справим с бръчките на шията

1 – Останете хидратирани

бръчките на шията
Как да се справим с бръчките на шията

Пийте много вода, за да предотвратите появата на бръчките на шията и да поддържате кожата на шията здрава. Хидратацията не само влияе благоприятно на кожата ви, но и поддържа здравето ви като цяло.

Уверете се, че хидратирате тялото си с достатъчно вода. Трябва да се стремите да консумирате поне 2 литра вода на ден, за да повишите енергийното си ниво и да насърчите по-здравословния вид на кожата. Тук може да видите качествена натурална козметика за кожата.

2 – Хранене, благоприятно за кожата

Здравословната диета, богата на витамини и минерали, е полезна за лечението на бръчките на шията. Консумирайте плодове и зеленчуци, богати на витамини А, С и Е. Тези витамини значително намаляват ефектите от стареенето.

3 – Овлажняване на кожата

Защо е важно да овлажнявате кожата си? – Овлажнявайте, овлажнявайте и овлажнявайте.

Докато много хора прилагат козметични процедури за лицето си всеки ден с усърдие, мнозина не полагат същата грижа за шията си. Това е особено важно с напредването на възрастта и естественото изсушаване на кожата.

Затова не пропускайте да се погрижите за шията си, докато овлажнявате лицето си. Така ще се справите с бръчките на шията

4- Ексфолиране на шията

бръчките на шията
Как да се справим с бръчките на шията снимка: pinterest

Мъртвите клетки правят кожата ви да изглежда матова. Ексфолирането премахва тези клетки, както и мазнините и мръсотията, които са се натрупали в порите и причиняват акне.

Освен това препаратите против стареене могат по-лесно да проникнат в новооткритата кожа. Затова ексфолирайте и шията си заедно с лицето поне веднъж седмично с нашата качествена козметика. Така ще се справите с бръчките на шията.

5 – Използвайте слънцезащитен крем, преди да излезете навън!

бръчките на шията
Как да се справим с бръчките на шията снимка: pinterest

Деколтетата и бръчките се отразяват особено зле на увредената от слънцето кожа. Затова винаги покривайте шията си със слънцезащитен крем с поне SPF 30, преди да излезете навън.

Въпреки че слънцезащитният крем няма да намали наличните в момента бръчки по шията ви, той ще ви предпази от по-нататъшно увреждане на кожата, причинено от слънцето. Освен това носенето на слънцезащитен крем ще ви помогне да получите необходимата защита от ултравиолетовите лъчи, като същевременно ще предотврати появата на бръчките на шията.

6 – Правете упражнения за шията

Следващият въпрос, който ви вълнува, е „как да спрем бръчките на шията „, са упражненията за врата.

Упражненията за шия и йога за лице могат да ви помогнат да тонизирате мускулите на шията, да подобрите притока на кръв към областта и да стимулирате производството на колаген. Всичко това са изключително важни инструменти в борбата със стареенето на кожата и бръчките по шията. ИМАЙТЕ ПРЕДВИД, че целта на тренировките за шията е да се предотврати появата на бръчки, а не да се премахнат съществуващите.

7- Подобрете стойката на врата си

бръчките на шията
Как да се справим с бръчките на шията снимка: pinterest

Осъзнахте ли, че външният вид на врата ви може да бъде повлиян от позата ви?

Например, хора, които прекарват цял ден втренчени в телефона си, могат да развият състояние, наречено техническа шия. Дори ако сте доста млади, технологичната шия допринася за развитието на дълбоки бръчки.

Затова дръжте телефона по-високо и поддържайте изправена стойка, за да намалите напрежението във врата и да избегнете бръчките на шията.

8- Управлявайте стреса

Вярваш или не!!! Продължителният стрес значително допринася за ранното стареене на кожата, но може да предотвратите с натурална и качествена козметика.

Опитайте се да отделяте малко време всеки ден, за да се отпуснете. Краткото освобождаване от стреса може да има изненадващо въздействие върху това как тялото се чувства и изглежда, дори шията! Например, можете да опитате някои дихателни упражнения за облекчаване на стреса и безпокойството. Така ще се справите с бръчките на шията.

Tagged , ,
на горе