Кога трябва да изчакате, преди да започнете нова връзка
Любов и партньорство

Кога трябва да изчакате, преди да започнете нова връзка?

Никой не може да ви каже кога да започнете нова връзка. Това е изцяло ваше решение, което трябва да вземете предвид вашите емоции. Понякога хората се нуждаят от по-дълго време за почивка и анализ на последните неща, които са се случили в живота им.

Възможно е да искате бързо да започнете нова връзка, за да забравите старата. Това понякога помага, но и има случаи, когато не можете да се вложите в отношенията с новия си партньор максимално, защото все още не сте преживели бившия си.

Кога трябва да изчакате, преди да започнете нова връзка?

infomax-logo-50-15-HW Средиземноморската диета набляга на натурални, необработени храни

infomax-logo-50-15-HW Излизат мемоарите на Бритни Спиърс, Барбра Стрейзанд и Илон Мъск

Ето няколко ситуации, които показват, че трябва да изчакате преди да започнете нова връзка:

Несигурни сте по отношение на ангажираността

Когато някой каже, че не е готов за връзка, защото се чувства раздвоен или нерешителен да се обвърже с неподходящите хора, това показва значителен емоционален конфликт.

Тази амбивалентност може да произтича от различни източници, като несигурност за бъдещето на връзката, страх от загуба на лична свобода или съмнения за съвместимост. Изключително важно е да се обърнете към тези чувства честно и открито, за да вземете информирано решение дали да започнете нещо ново.

Личните цели са приоритетни

Понякога хората дават приоритет на личните си цели, като кариерно израстване, образование или личностно развитие, пред обвързването с дадена връзка. Този избор отразява ангажимента за самоусъвършенстване и може да бъде основателна причина да не се стремим към връзка в определен момент.

От съществено значение е да съобщите този фокус на романтичните партньори, като се уверите, че и двете страни разбират и подкрепят амбициите на другия. Това е важно решение преди да започнете нова връзка, защото може да повлияе негативно, ако сте с различни очаквания.

Желание за случайни запознанства

Не всеки се стреми към обвързваща, дългосрочна връзка. Някои хора предпочитат случайни запознанства или неангажиращи отношения, при които са влюбени, но не са готови да започнат връзка.

Ако се намирате в тази категория, това означава, че не сте готови за нещо по-сериозно. Да бъдете честни относно намеренията си за запознанства е от решаващо значение, за да избегнете недоразумения и да сте сигурни, че вие и вашият партньор сте на едно мнение.

да започнете

Ограничено време и енергия

Натовареният график или други големи ангажименти в живота могат да повлияят значително на готовността ви за общуване. Когато разполагате с ограничено време и енергия, които да инвестирате в партньорството, това може да натовари връзката и да попречи на нейното развитие.

Общуването с потенциалните ви партньори относно ограниченията във времето и очакванията ви е от съществено значение преди да започнете нещо ново.

Ниска самооценка

Борбата с ниското самочувствие може да окаже сериозно влияние върху готовността да започнете връзка. Липсата на самочувствие може да затрудни вярата в това, че човек е достоен за любов. То може да доведе до търсене на външно потвърждение, което показва, че човек не е психически готов за връзка. От съществено значение е да се изгради самочувствие и самооценка, преди да се впуснете напълно в романтично партньорство.

да започнете

Проблеми с доверието

Дълбоко вкоренените проблеми с доверието, произтичащи от минали предателства или лични преживявания, могат да създадат значителни пречки за изграждането на доверие и интимни отношения с партньора.

Доверието е в основата на здравословното обвързване, така че решаването на тези проблеми с обвързването чрез самоанализ или помощ от професионален треньор по взаимоотношенията е от решаващо значение, преди да започнете нова връзка.

Емоционална въртележка

Преживяването на емоционални възходи и падения или промени в настроението може да означава, че сте емоционално неподготвени за връзка. Важно е да стабилизирате емоционалното си състояние и да развиете здравословни механизми за справяне, преди да потърсите романтично партньорство.

да започнете

Желание за свобода

Някои хора имат силно желание за свобода и гъвкавост, което може да ги накара да се колебаят или да не са готови за сериозна връзка. Възможно е те да дават приоритет на личната автономност и независимост преди всичко друго, което може да бъде валиден избор.

Комуникирането на това желание за свобода с потенциалните партньори помага да се управляват очакванията и да се насърчават здравите връзки, основани на взаимно разбиране.

Вижте още:

Силната жена oбича себе си, въпреки всичките си недостатъци

Силната жена знае какво иска и как да го получи, защото има характер

Петър Дънов за Жената: Повдигнете Жената и тя ще спаси света!

9 особености на истинската любов, които я отличават от другите

Бог има план за теб. Просто повярвай

Запознанството е приятен начин да намериш това, което търсиш и да разбереш коя си

Щастието се крие в малките неща, но е трудно да го осъзнаем

Парите не могат да купят истински важните неща в живота

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged ,
на горе