Перфектната тренировка против стареене

Перфектната тренировка против стареене
Добра форма

Перфектната тренировка против стареене

Може ли редовната тренировка във фитнеса да се бори със свързаните с възрастта промени? Ново изследване казва да. Научете повече за това как да обърнете процеса на стареене без скъпи салонни процедури или пластични операции.

И въпреки че звучи твърде хубаво, за да е истина, упражненията не само помагат на кожата ви да запази блестящия си вид, но и могат да върнат времето назад! Изследователи от университета Макмастър в Онтарио са открили, че по време на тренировка мускулите на тялото ви отделят специален вид протеин, който задейства ефекта на доминото в тялото ви. По-специално, протеините Il-15 стимулират клетките на кожата, като въздействат върху техните енергийни центрове – митохондриите. Външният вид на кожата зависи от работата на тези вътрешни „мотори“, благодарение на тяхната активна работа колагенът се уплътнява, процесите на клетъчния метаболизъм се ускоряват и тенът се подобрява. И най-важното, за щедра доза от вълшебния еликсир на младостта, наречен „Ил-15“, не е нужно да плащате нито стотинка, просто трябва да тренирате редовно!

Перфектната тренировка против стареене

Лесни и нежни маски против стареене и сухота на кожата

Как да се отървете от пигментни петна и кератоми по кожата?

Перфектната тренировка против стареене

Наука или магия?

Канадските учени бяха първите, които откриха чудодейния протеин, след като публикуваха резултатите от изследването си миналата година. Сравнявайки състоянието на кожата на по-възрастните хора, които са правили умерено до интензивно кардио 4 или повече пъти седмично, и тези, които водят заседнал начин на живот, те откриват, че фитнес любителите изглеждат… 25 години по-млади. Да, това не е грешка! Ключовата разлика била наличието в тялото на участващите във високи концентрации на протеина Il-15. Но най-любопитен е фактът, че добавяйки кардио към графика на тези, които преди това не са тренирали, учените отбелязват подобрение в състоянието на кожата им. „Само след три месеца обучение регистрирахме удебеляване на дермата и изтъняване на епидермиса при участниците в експеримента“, казва Марк Тарнополски, професор по медицина, автор на изследването. — Както знаете, дебелият дермален слой съдържа много колаген,

Особено успокояващо е да знаете, че ако досега не сте били много запалени по фитнеса, това не означава, че сте пропуснали шансовете си да поддържате млада кожа за години напред. Както показа проучването, дори закоравелите домашни хора могат да променят ситуацията в много близко бъдеще.

Перфектната тренировка против стареене

Служба за доставка

Както знаете, тренировката кара сърцето ви да бие по-бързо. Това означава, че повече хранителни вещества и кислород ще достигнат до кожните клетки и повече клетъчни странични продукти ще бъдат транспортирани извън кожата. „Чрез подобряване на храненето на клетките вие ​​подобрявате метаболитните процеси на кожата, което ускорява регенерацията“, казва Марк ХЕРЪН, MD, дерматолог в Монтгомъри.

„Освен това, когато нивата на IL-15 се повишат, вашите мускули произвеждат интерлевкини, вещества, които стимулират имунната система на тялото, което от своя страна намалява възпалението в тялото. И това е много важно действие, тъй като възпалението причинява разрушаването на колагена в клетките на кожата,” добавя Фрауке Несер, Ph.D., главен научен директор в Olay.

Перфектната тренировка против стареене

Перфектната тренировка против стареене

Експертите са убедени, че всяко упражнение има положителен ефект върху кожата. Но само кардио упражненията влияят на производството на протеин Il-15! И всякакъв вид: ходене, бягане, колоездене, плуване – няма значение. По същия начин интензивността на натоварването не играе голяма роля. „Вярвам, че има определена граница, всяко превишаване на която вече не засяга производството на протеин. В нашия експеримент ние просто го постигнахме“, отбелязва Тарнополски. И не се притеснявайте, че въздействието на бягането ще намали еластичността на кожата ви, което ще я отпусне. Малко претоварване на кожата е само от полза. „Постоянното свиване и разтягане на влакната задейства възстановителни механизми и провокира растежа на колагена“, продължава Марк Тарнополски. С една дума, всичко, от което се нуждаете, за да останете млади,

„Следващият път, когато срещнете възрастен човек на улицата, който изглежда млад отвъд годините си, знайте, че или е похарчил огромна сума за услугите на пластичен хирург, или редовно се занимава с фитнес!“ — обобщава Марк Тарнополски.

infomax-logo-50-15-HWНеделя Щонова: Най-щастливите хора са тези, които могат да се зарадват истински на изгрева в прозореца …

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , ,
на горе