Топла вода за по-добро здраве
Добра форма

Топла вода за по-добро здраве

 

 

Някои хора твърдят, че горещата вода може да помогне за подобряване на храносмилането, сваляне на излишни килограми и дори подобряване на настроението. Повечето ползи за здравето от топлата вода се основават на анекдотични доклади, тъй като има малко научни изследвания в тази област. Въпреки това, много хора изпитват полза от пиенето на топла вода, особено  сутрин преди кафето или точно преди лягане. Когато пиете топли напитки, се  препоръчва оптимална температура между 54 и 71 ° C. Температури над тези не са желателни. За допълнително укрепване на здравето и малко витамин С, опитайте да добавите лимон към гореща вода. Ето и няколко причини да започнем да пием вода сутрин веднага след като сме станали.

 

  1. Облекчава запушването на носа

 

Пиенето на чаша гореща вода и дълбокото вдишване на тази нежна пара може да помогне за разхлабване на запушени синуси и дори за облекчаване на синусовото главоболие. Тъй като имате лигавици в синусите и гърлото си, пиенето на гореща вода може да помогне за затоплянето на тази област и да успокои възпалено гърло, причинено от натрупване на слуз. Според по -старо проучване от 2008 г., горещите напитки осигуряват бързо и трайно облекчение на хрема, кашлица, възпалено гърло и умора.

 

  1. Подпомага храносмилането

 

Докато водата се движи през стомаха и червата, тялото е по -способно да елиминира отпадъците. Някои смятат, че пиенето на топла вода е особено ефективно за активиране на храносмилателната система. Необходими са повече изследвания, за да се докаже тази полза, въпреки че проучване от 2016 г. показва, че топлата вода може да има благоприятен ефект върху чревните движения и изхвърлянето на газове.  Дехидратацията е честа причина и за запека. В много случаи питейната вода е ефективен начин за облекчаване и предотвратяването му. Пиенето на вода спомага за омекотяване на изпражненията и улеснява преминаването.

 

  1. Намалява стреса

 

Тъй като пиенето на топла вода помага за подобряване на функциите на централната нервна система, може да се почувствате по-малко тревожни, ако я пиете. Според проучване от 2014 г., пиенето на по -малко вода е довело до намалено чувство на спокойствие, удовлетворение и положителни емоции. С това можем да заключим, че добрата хидратация подобрява настроението и нивата на релаксация.

 

Вижте още ⤵️

Содата от кулинарията до медицината

Съвети за здравословно хранене на всеки

8 начина да покажете уважение към своето тяло

 

 

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2021 Happy Woman BG
Tagged , ,
на горе