СОДАТА – ОТ КУЛИНАРИЯТА ДО МЕДИЦИНАТА
Добра форма Интересно

СОДАТА – ОТ КУЛИНАРИЯТА ДО МЕДИЦИНАТА

 

 

В настоящата статия ще обърнем внимание на медицинското приложение на Натриевият бикарбонат – NaHCO₃.

Ето какво пише Елена Рьорих за содата – пепел от Божествения огън, според учението „Живата етика“:

Елена Рьорих (12 февруари 1879 г. – 5 октомври 1955 г.) е родена в Санкт Петербург, Русия. Тя е известен философ, писател и ярка обществена личност. Но основно се е занимавала с изучаване на древната Източна философия.

„1. Лечение на алкохолна зависимост.

  1. Отказ от тютюнопушене.
  2. Лечение на наркомании и токсикомании;
  3. Извежда от организма оловото, кадмия, живака, талия, бария, бисмута и други тежки метали.
  4. Извежда радиоактивните изотопи от организма; содата е профилактика на радиоактивното заразяване на организма.
  5. Алкализира и разтваря всички вредни отложения в ставите, гръбначния стълб, камъните в черния дроб и бъбреците, т.е. содата се използва за лечение на радикулити, остеохондрози, полиартрити, подагра, ревматизъм, пикочокаменна болест, жлъчнокаменна болест; разтваря камъни в жлъчния мехур в червата.
  6. Очиства организма и засилва вниманието, съсредоточеността, равновесието и успеваемостта при неуравновесените хора.
  7. Очиства организма от отровни вещества, които той произвежда при раздразнение, злоба, ненавист, завист, съмнение, недоволство и други вредни чувства и мисли на човека.“

Цитат от „Хлебната сода –

Пепел от Божествения огън“

Автор: Росица Тодорова

Изд. „Распер“, 2013 г.

Вземайки в предвид, че основното действие на содата е алкализиране, което води до подобрение или лечение при множество заболявания на тялото и следвайки тази логика, може би то става по-слабо и податливо на болести, когато балансът на неговото pH по някаква причина бъде нарушен.

Ролята на содата за живите организми е да неутрализира повишената киселинност, чрез алкализиране, като по този начин се постига и поддържа в оптимални граници киселинно-алкалният баланс.

pH на кръвта при човека трябва да бъде в границите: 7,35-7,47. В случай, че нивото на pH е паднало под 6,8 това е знак, че вътрешната среда на организма е кисела. При това положение тялото е изложено на сериозен риск и трябва да се предприемат незабавни мерки за възстановяване на алкално-киселинния баланс. В съвременният начин на живот – нездравословно хранене, хроничен стрес, злоба, завист, тревожност, грижи, тютюнопушене, консумация на големи количества алкохол, някои лекарства, тези фактори водя до там, че масово хората поддържат pH на кръвта – 7,35, което означава функциониране в предимно киселинна среда.

Защо казваме, че всички болести идват от нерви?

Защото, ако дълго време сме останали под влиянието на негативните емоции, това в даден момент затруднява работата на бъбреците, които се грижат за алкалите в тялото. Затруднени, те все по-трудно се справят с поддържането на киселинно-алкалният баланс в здравословни граници и така киселинността взема превес. Кандида, някои патогенни бактерии започват, да се разрастват в такава среда.

Със своето действие содата неутрализира излишните киселини, повишавайки алкалността в организма. Алкализира урината, което оказва благоприятен ефект върху работата на бъбреците, а освен това, предпазва от образуване на камъни в тях.

Прави ли ви впечатление, че все по-често казваме за някого: „Какъв „кисел“ човек?“ Всичко си има своето обяснение – тяло, което функционира в предимно киселинна среда оказва негативно влияние и върху нервно-психическото равновесие. Такива хора са склонни към отрицателните емоции. А, може би е толкова просто и присъства в кухнята на всяко домакинство?

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2021 Happy Woman BG
Tagged , ,
на горе