10 тайни на щастливите жени
Психология

10 тайни на щастливите жени

Противно на общоприетото схващане, не се нуждаете непременно от страхотно гадже, много пари или фигура на супермодел, за да бъдете щастливи, щастливите жени са много повече от това. Забавно е да бъдат наоколо, винаги повишават настроението ви и знаят как да поемат контрола над собствената си съдба.

 

Каква е тяхната тайна? Те правят следните 14 неща:

 

Избягват негативните хора

 

Наистина е трудно да останеш позитивен и щастлив, когато имаш негативни хора около себе си, които те дърпат надолу и тъпчат мечтите ти. Щастливите жени нямат време за това! Ще ги откриете да гравитират към други щастливи хора. Щастието е заразно!

 

Продължават напред

 

Щастливата жена няма да се стресира, защото някой я е блокирал в приложение за запознанства. Тя ще се почувства наранена за минута, но след това ще сложи най-страхотните си обувки и ще се развихри на дансинга.

 

Знаят как да се забавляват сами

Истински щастливите хора не чакат някой човек или някакви конкретни събития да ги накарат да се чувстват добре. Те са сами управляват собственото си щастие, което означава, че могат да го създадат по всяко време и навсякъде.

 

Не се стремят да са перфектни

Ако винаги търсите съвършенство във всичко, включително и в себе си, това може да ви накара да бъдете наистина нещастни. Щастливите жени знаят, че трябва да дадат всичко от себе си и да видят какво се случва, вместо да се опитват да контролират всичко или да работят сами до пълно изтощение. Това не прави никого щастлив.

 

Приемат недостатъците си

Не се съдят особено строго, дори да имат малко целулит или коремче, гордо крачат по улиците. Приемат се каквито са  и работят за подобряване на това, което не харесват в себе си, но без да се осъждат и ненавиждат, заради несъвършенствата си.

 

Знаят кога да приключат връзка

 

          Макар че да се стигне до края винаги е болезнено, щастливите жени знаят кога се налага да поемат инициативата да прекратят безперспективните отношения, за да отворят в живота си място за нещо по-добро.

 

Осъзнават, че щастието е избор

 

Без значение какво се случва в живота ви в момента, все още можете да намерите радост. Тя е навсякъде около вас и щастливите жени знаят, че това е истина. 

Само защото една област от живота им е тъмна и депресираща в момента, не е задължително да е черен облак над останалите.

 

Не позволяват някой да ги прави нещастни

Щастливите жени искат да останат щастливи и няма да продадат щастието си в замяна на нещастен живот. Просто няма да стане. Те си знаят стойността.

 

Помагат на другите

Щастливите жени знаят, че е хубаво да протегнеш ръка и да помогнеш на другите. Това не е само безкористно – прави ги и щастливи! Когато можете да направите деня на някой малко по -светъл, ще осъзнаете истинския смисъл на щастието. 

 

Грижат се за нуждите си

 

Ако не се интересувате от нуждите си, кой ще го направи? Щастливите жени знаят, че ако искат да се чувстват добре, трябва да бъдат достатъчно смели, за да говорят за своите нужди и да ги направят приоритет. Те знаят, че ако постоянно изтласкват нуждите си на заден план, винаги ще се чувстват сякаш не са там, където искат да бъдат.

 

Tagged , , ,
на горе