3 причини отворената връзка да е идеалната за вас
Любов и партньорство

3 признака, че отворената връзка е идеалната за вас

Ето една универсална истина, която обикновено не обсъждаме достатъчно: Напълно нормално е да си фантазирате за други хора, дори когато сте толкова щастливи във връзката си, че усещате пеперуди в стомаха си всеки път, когато видите партньора си. Това определено не означава, че искате да действате според тези пориви – това може да изглежда като лоша идея по различни причини. Но в някои случаи и за някои хора превръщането на тези фантазии в реалност с благословията на половинката им е наистина привлекателна идея. Тогава те прибягват до т.нар. отворени връзки.

Те имат, както своите плюсове, така и минуси. За някои хора това е предпочитан вариант за развитие на отношенията с партньорите им, докато за други е повече от немислим. Ето три признака, че отворената връзка е подходяща и за вашата двойка:

И двамата не сте моногамни

Много хора се чудят как да накара партньора си да се съгласи на отворена връзка. Истината обаче е, че това е изключително грешен подход, защото и двамата сами трябва да го пожелаят. Принуждаването на единия да се съобрази с желанието на другия може само да доведе до разпад на връзката. Ако и двамата не искате да сте моногамни, тогава този тип отношения е идеален за вас. В случай обаче, че първоначално сте се разбрали точно обратното, трябва да следвате тази линия или да бъдете честни с човека до вас и да прекратите връзката ви, докато е време.

Готови сте да общувате

Здравата отворена връзка не започва след един-единствен разговор. Това отнема много време и работа. Изискват се поредица от разговори, в които вие и вашият партньор обсъждате какво искате от новата динамика на отношенията, заедно с всички правила, които трябва да спазвате, за да се случи това. Обсъдете и емоционалните граници. Ключът е да сте сигурни, че и двамата сте съгласни с тях.

Между вас трябва да има честност и доверие.

Успешните отворени връзки могат да изискват дори повече честност и доверие в партньора ви, отколкото моногамните. Когато една двойка има тази основа, е много по-трудно да се навреди на връзката. Но без това доверие или способност да бъдете напълно честни, много по-лесно е отворената връзка да изостри проблемите ви във взаимоотношенията или да създаде нови. Необходимо е и двамата да се чувствате комфортно да обсъждате въпроси и притеснения, които може да имате, дори ако сте малко нервни. В противен случай отворената ви връзка може да се взриви доста бързо и единият да стане емоционално уязвим.

Tagged , , , , , ,
на горе