Какво да правите, ако с човека, по когото си падате, не върви

Какво да правите, ако с човека, по когото си падате, не върви
Любов и партньорство

Какво да правите, ако с човека, по когото си падате, не върви

Когато сте в процес на ухажване с някой мъж, е възможно нещо да не върви. Не всяко нещо се развива по желания от вас начин. Нека да разгледаме въпроса „защо не се получават нещата“? Какво ви пречи да постигнете висок резултат в играта „Как да се сближим с любимия“? Дали е просто лош момент, или нещо по-дълбоко?

infomax-logo-50-15-HW Ето новата веганска диета, която укрепва сърцето само за 8 седмици

infomax-logo-50-15-HW Чаша горчиво кафе помага за отслабване

Нека се изправим срещу препятствията, за да видим какво да правите, ако нещо между вас и човека, който харесвате не върви.

Социални кръгове

Да кажем, че сте артистичен тип и винаги сте на откриванията на галерии, а половинката ви е фитнес маниак и винаги е във фитнеса. Различни светове, нали? Нормално е между вас в даден момент да не върви. Социалните кръгове понякога могат да действат като невидима ограда между вас и половинката ви.

От психологическа гледна точка това е свързано с теорията за социалната идентичност, която се отнася до начина, по който класифицираме себе си и другите в групи. Осъзнаването на това може да ви помогне да разработите стратегия за смесване на вашите светове или най-малкото да ви покани в онзи фитнес, който любопитно сте наблюдавали.

не вървят
Какво да правите, ако с човека, по когото си падате, не върви

Страх от отхвърляне

Най-голямата спирачка във всяка любовна история е страхът от отхвърляне. Човек би си помислил, че сме свикнали с него, имайки предвид броя на случаите, в които получаваме отказ, но уви, ето че сме тук. Този страх често се поражда от амигдалата – частта от мозъка, която отговаря за емоциите и за това, че се страхувате. Разбирането на ролята на амигдалата може да ви помогне да се справите по-добре с тези страхове. Между вас не върви, ако си мислите, че каквото и да направите ще получите отказ. Това може да ви попречи да проявите смелост и да поканите въпросния човек на кафе или на кино.

Дръжте приятелите си близо, а влюбените – по-близо

Да не се вижда, означава да не се вижда, затова се стремете да поддържате локални контакти. Посещавайте събития, на които знаете, че ще присъстват, или избирайте места за срещи, които са удобни и за двама ви. Това обаче може да не е гаранция за успях и понякога може просто между вас да не върви.

Това използва принципа на близостта от психологията – колкото по-близо сте във физическото пространство, толкова по-вероятно е да се създаде по-дълбока връзка. Въпреки че може да имате неловка среща, това не трябва да ви отказва от крайната цел. Днес може да не върви, но на следващия ден, когато се видите всичко може да е различно.

не вървят
Какво да правите, ако с човека, по когото си падате, не върви

Ефектът „Следва продължение“

Ето как се получава: пускате интересна подробност или започвате увлекателна история, но я оставяте да виси. Може би казвате нещо от рода на: „Никога няма да познаете какво се случи днес на работа, но о, нека го оставим за следващия път!“. Някой човек може да не сметне това за интересно занимание. В тази среща може да не върви. Друг човек обаче може да сметне това за изключително интригуващо и да иска да се видите отново колкото се може по-скоро, за да разбере края на историята.

Този ефект се задейства, като гарантира, че недовършената история ще се задържи в техния списък със задачи. Няма начин да не върви по време на следващата среща. Влюбеният ви ще бъде като зрител на сериал, който отчаяно очаква следващия сезон. Вие се превръщате в мисловната лепкава бележка, която те не могат да пренебрегнат!

Тази техника си играе с човешкото любопитство и гарантира, че ще сте в съзнанието им дълго след края на разговора. Освен това тя подготвя почвата за бъдещ разговор, в който най-накрая ще можете да им дадете стоката. Смятайте, че това е психологическо „Продължение…“ в наръчника ви за това как да се сближите с любимия човек. Така няма да мислите дали няма да върви на следващата среща или пък ще имате успех.

Вижте още:

Три съвета как да спрете да губите себе си във връзката

Какви плодове пасват най-добре на зодията ви

Мъжките гафове, които отблъскват жените

Четирите зодии, които не толерират лъжи

Колко зла е всяка зодия – класация от 1 до 12

Четири неща, които да направиш, ако той предпочете друга жена пред теб

Шестте най-токсични зодии

Скука в леглото – пет начина да разгорещите нещата

Зодиите, които си падат само по смислените връзки и не биха били с някого за една нощ

Зодиите, които не могат да преодолеят старата си връзка

Tagged ,
на горе