Съвети за успех при онлайн курсове
Интересно

Съвети за успех при онлайн курсове

Ако обмисляте да започнете онлайн курс или вече сте записана в такъв, ето някои насоки, които да могат да са ви полезни, за да се справите с предизвикателството и да извлечете максимална полза обучението.

Приемете онлайн курса като реалния

Трябва да имате дисциплината, за да седнете и да кажете: „ще работя върху това“, както и отдаденост. Въпреки че можете да бъдете гъвкави при онлайн обучението, не можете да отлагате задачите си за неопределено време. Прост метод да си осигурите постоянство е да си повтаряте, че плащате, за да вземете този онлайн курс, точно както бихте направили за традиционния. Трябва да положите усилия, ако искате да получите реална полза от курса.

Контролирайте се сами

Набележете си цели в началото на курса и ги проверявайте седмично. В традиционна обстановка често ще получавате напомняния за скорошна дата на дадено задание. Без лектор, който активно да ви подсеща, обаче зависи от вас да се уверите, че ще успеете да завършите работата в срок. Ако изпитвате затруднения да се контролирате сами, свържете се с колега или потърсете помощ от близък човек. Като подхождате сериозно, можете да извлечете максимума от вашия онлайн курс.

Управлявайте правилно времето си

Умението за създаване на свой самостоятелен график често е един от най-големите фактори за успех в онлайн курсовете. Тази свобода  обаче може да се окаже подвеждаща, ако не сте наясно как да разпределяте правилно времето си. Може да си помогнете, като отбележите основните си задачи за курса в календара и така да знаете кога ще имате по-голяма натовареност. Слагайте си и напомняния, за да не изпуснете нещо важно.

Създайте си кът за обучението

Потърсете подходяща среда за вашето обучение. Това пространство може да е вашата маса в кухнята, канапето или библиотеката. Експериментирайте, за да откриете кой тип място повишава вашата производителност. Каквото и да изберете, уверете се, че има високоскоростна  интернет връзка.

Елиминирайте факторите, които ви разсейват

За да постигнете успех, трябва да сте съсредоточени във възложените ви задачи. Любимият ви сериал по телевизията или социалните мрежи само могат да ви разсеят. Всичко обаче зависи от индивидуалната настройка. Някои хора не могат да работят сред много шум, докато други търсят разнообразна среда, за да получат вдъхновение. Независимо от мястото, помислете дали да не изключите мобилния си телефон или поне временно да спрете известията от социалните мрежи, за да не отвличате вниманието си всеки път, когато някой ви потърси.

Tagged ,
на горе