Силата на мисълта лекува: Чудотворно възстановяване на пациенти

Силата-на-мисълта-лекува
Психология

Силата на мисълта лекува: Чудотворно възстановяване на пациенти

Човешкото тяло е суперсистема, която може да се възстанови сама. Плацебо ефектът е феномен, който забележително потвърждава този факт! В медицинските справочници има посочени множество случаи на чудотворно възстановяване на пациенти, които само вярвали, че ще се оправят и са се отървали от ужасна болест.

3 500 души участваха в експеримента на Лиса Ранкин. Всички субекти са били неизлечимо болни и са страдали от сърдечно-съдови проблеми, рак или ХИВ-инфекция. След като изпробвали различни терапии, те били готови да се включат във всякакви лечения, за да се излекуват. Въпреки че традиционната медицина казвала, че нямат реални шансове да спасят живота си, Ранкин организира „лечение“ с хапчета плацебо. Участниците в експеримента не споделяли, че лекарствата са неефективни. Представете си изненадата на тестеращите, когато започнали случаите на възстановяване. Най-поразителната е историята на г-н Райт. Злокачественият му тумор бил намален наполовина и той успял да се излекува с плацебо.

Документираните случаи на възстановили се хора, преминали през практиката да приемат плацебо от Лиса Ранкин, убедително показват, че този ефект действа. Има и много други изследвания на учени, които документират подобни случаи на изцеление. Например, оплешивели мъже, които са приемали плацебо, документират появата на коса. „Лъжливи” антидепресантни са помогнали за облекчаване на депресията при пациентите. Плацебо снимки са излекували много страдащи от мигрена.

Възстановяването се влияе не само от доброто настроение на човек и вярата му, че предписаното лекарство ще подейства. Грижата на медицинския персонал и близките е това, което кара хората отчаяно да искат да възвърнат отново здравето си. За да се справи с болест, човек се нуждае от нещо повече от диета, спорт и медицина, казва Лиса Ранкин.

  1. Надежда. Двигателната сила, която води човека през живота е надеждата. Тя е най-добрият компас, който подсказва правилната посока. С други думи, когато човек има за какво да живее, той може да прави чудеса.
  2. Комуникация. Самотните хора са по-склонни да се поболеят. Но когато сме обградени от хората, за които сме важни, общувайки с любимите, се укрепва здравето. Положителните емоции, които дава общуването с близките, са най-нужното лекарство.
  3. 3. Работа. Интересна, творческа работа помага да се отвлече вниманието от мислите за болест. Когато човек е унесен, той няма време да се разболее и се възстановява сам!

Релаксацията е най-добрият начин да бъдете здрави и щастливи. Просто се отпуснете, оставете настрана всички негативни мисли, спрете да преигравате стресовите ситуации, в които сте участвали в главата си. Вътрешният стрес е причина за повечето заболявания. Засадете радост и мир в мислите си – болестта ще отстъпи. Повярвайте, умът ви е способен на много!

Tagged , ,
на горе