Силата на думите – да говорим с благодарност и любов

Силата на думите – да говорим с благодарност и любов
Психология

Силата на думите – да говорим с благодарност и любов

Не само действията, а и силата на думите влияят върху нашия живот. В словото се съдържа магична енергия, която може да твори и разрушава. „Ако само можехме да си представим каква сила имат думите ни над нас, щяхме да сме много внимателни какво казваме.“ – казва Луиз Хей.

Думите носят мощна енергия и са изключително важни за нас. Вместо отрицателни изрази, вливайте в себе си капки живот с положителни думи! Много често забравяме за тяхната сила и се програмираме с нездравословни твърдения. Добре е да помним, че каквито са нашите думи, такъв ще бъде и материализирания ни свят. Трбява да започнем да използваме думите по предназначение с благодарност и любов.

Какво означава силата на думите?

Още на страниците на Библията е казано: „В началото бе словото…“. Буда казва, че „ти си това ,което мислиш“. Думите са важни за нас и определят как ще се чувстваме. Те са заредени с енергия и привличат към себе си подобна материя. Положителните думи повдигат вибрациите и привличат положителни неща. „Щастие“, „Благодарност“, „Любов“, „Истина“. Думите са заредени с много емоции. Внимавайте какви думи казвате, защото те вляят на другите хора, но и на вас. Според Закона на кармата това, което казвате, ще се върне обратно при вас. Подсъзнателно, вие чувате само това, което говорите и подсъзнанието ви вярва в него. Така правите връзка между мисъл, думи и околен свят.

Повечето фрази сте заучили в детството и ги използвате автоматично. Затова трябва да сте осъзнати и да познавате силата на думите.

Силата на думите – да говорим с благодарност и любов

Как мислите влияят на нашето здраве и кои са първите сигнали от тялото: 4 начина за стопиране на негативния поток от мисли

Енергията на думите-с тях „градим или рушим“ мостове

Законът на привличането: Как положителните мисли оказват влияние върху живота

Как да контролираме силата на думите?

Наблюдавайте кои са вашите „негативни“ изрази, които казвате под стрес, страх, притеснение. Запишете ги на лист и открийте начин да ги избягвате или преобразувате. Щом влагате чувство в тях, вие им давате предназначение. Например: вместо „Уморена съм“, нека бъде „Копнея за почивка“. Всяка дума, която изричате с любов, носи здраве за вас. Бъдете позитивни, отнасяйте се добре с другите, защото така и вие ще бъдете здрави.

Запазете мислите си чисти, пълни с любов, а след това ги облечете с подходящи думи.

Начини за контрол на думите

1 Заменяйте всяка негативна мисъл с поне пет положителни мисли, подбрани внимателно от вас.

2 Изпробвайте теста с гривната: сложете ластична гривна на ръката и всеки път, когато мислите и говорите с отрицателни думи, дръпнете гривната.

3 Говорете добре за себе си, а и за другите. Всяка негативна фраза преобразувайте в магична, звънка, позитивна дума. Ако искате да похвалите някого, кажете му: „Ти си супер, ти си номер 1!“. Това ще повдигне самочувствието му, а и вие ще се почувствате добре.

4 Запишете на лист всички хубави неща, които обичате да правите и които ви носят радост. В друга колонка напишете емоциите, които те предизвикват у вас. Когато усетите, че негативна мисъл приближава, вземете листчето и изберете най-любимата си дейност.

Силата на думите – да говорим с благодарност и любов

5 Изграждайте позитивно чувство, докато очаквате съответното състояние: с хубави думи изграждайте своето бъдеще – „Чувствам се вълшебно!“, „Хубави неща ще ми се случат!“. Заредете се с магичните, хубави думи: „Аз мога!“, „Аз искам!“ и ще отключите силата на думите, и силата на привличането.

С контрол на мисълта, без негативни емоции, без лоши думи, ще натрупате много ценна енергия за себе си. Ще перафразираме библейските думи: никой не е против нас, щом Бог е с нас. Така ще програмирате вашите стъпки в живота и бъдещето ви ще зависи до голяма степен от вашите мисли и думи.

Мислите определят думите, а те градят вашия живот. Затова изключително важно е да имате контрол над мислите си. Съсредоточете се върху хубавите неща, мислете позитивно, говорете положително и ще създадете реално щастлив живот.

Цитати за словото

Думите имат своя собствена душа.

Бертолт Брехт

Мислите, които сме задържали, и думите, които многократно сме използвали, са създали нашия живот и преживявания до този момент.

Луиз Хей

Чрез словото изразяваш съзидателната си сила. Бъди безгрешен в словото си.

Дон Мигел Руис

Силата на думите – да говорим с благодарност и любов3 идеи за стая за учене в дома

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , , ,
на горе