Сигурните знаци, че раздялата е правилно решение
Любов и партньорство

Сигурните знаци, че раздялата е правилно решение

Раздялата е преломния момент в една връзка. За добро или за лошо, понякога се налага да се разделим с човека до себе си. Когато нещата не вървят или са безвъзвратно спрели, в общ интерес е да не си губим времете взаимно. По-добре е да вземем трудно, но правилно решение да разделим пътищата си и да осъществим раздялата.

Но какви за знаците, че сме взели правилното решение, скъсвайки с приятеля или съпруга си? В началото може би не забелязваме тези сигнали, но с времето те стават все по-очевидни за всички.

Когато животът на двойката стане низ от скандали или унило ежедневие и монотонна рутина, раздялата се оказва неизбежна. Как да разберем, че отношенията между двама души нямат бъдеще?

Сигурните знаци, че раздялата е правилно решение

6 ползи от временната раздяла във връзката

Липсвате ли му след раздяла, ако той ви е изневерил

infomax-logo-50-15-HW Средиземноморската диета набляга на натурални, необработени храни

Сигурните знаци, че раздялата е правилно решение

Чувствате облекчение след раздялата

знаци за раздялата
сигурните знаци, че раздялата е правилното решение

Вашата рутина може да се почувства нарушена в първите дни или седмици след раздялата, което може да ви накара да се съмнявате дали сте направили правилния избор. Ритъмът на ежедневието ви се променя, така че има много напомняния за промяната. След раздялата тя предлага да прегледате причините за прекратяване на връзката.

Напомняйте си, че не можете да имате връзка с нечий потенциал. Ако човекът не ви кара да се чувствате добре, не се забавлявате или изпитвате радост, не се чувствате уважавани… или не виждате бъдеще, вие сте взели правилното решение. Ако това не е човек, с когото искахте да споделите нещата, не можехте да бъдете себе си, не можехте да се отворите и физическата, интимната, или сексуалната страна на нещата беше проблематична и не можехте да общувате за това, вие направихте правилен избор.

Радвате се на специални поводи също толкова (или повече) без тях

знаци за раздялата
сигурните знаци, че раздялата е правилното решение

Когато става въпрос за вашия рожден ден, празнично работно парти или семейно събитие, този човек трябваше да е този, с когото искате да празнувате. Ако обаче не са включили приятелите или семейството ви в празненствата или са се съсредоточили върху идеите си за това как трябва да отбележите повода, а не върху това, което всъщност би ви направило щастливи, вероятно сте направили правилния избор да прекратите връзката.Ако можете да се забавлявате без този човек до вас или дори се чувствате по-удобно, без той да създава проблеми. Това е сигурен знак, че раздялата е правилното решение.

Имате повече енергия и сте по-продуктивни след раздялата

знаци за раздялата
сигурните знаци, че раздялата е правилното решение

Ситуациите, споменати по-горе, са видовете неща, които могат да износят една връзка в дългосрочен план. Запитайте се дали връзката ви е изтощила по някакъв начин. Ако е така, много вероятно е имало някакъв аспект, който не е бил здравословен и определено сте взели правилното решение. Връзката ви трябва да е енергизираща, а не изтощаваща. Това не означава, че не работите по проблемите, а работата трябва да бъде продуктивен – трябва да се чувствате сякаш стигате някъде. Раздялата ще ви помогне да се справите с вашата енергия и да сте по-продуктивни.

Вие сте оптимист за бъдещето

знаци за раздялата
сигурните знаци, че раздялата е правилното решение

Решенията, които вземате на 20-те години, наистина имат по-дългосрочни последици. Ако останете в нездравословна връзка, вие потенциално пропускате възможностите да срещнете някой, който би бил по-добър за вас. Не растеш и не се развиваш по всички възможни начини.

Може би връзката ви е имала много драма, която ви е попречила да вложите всичко от себе си в кариерата си, или може би сте избягвали да търсите защо сте се примирили с връзка, която всъщност не ви прави щастливи. Каквато и да е причината, ако сте по-оптимистични за бъдещето си сега, когато сте необвързани, независимо дали става дума за кариера или в любовния отдел, това е силен знак, че сте били готови да продължите напред и раздялата е било правилното решение.

Болката намалява и все по-малко мислите за него

знаци за раздялата
сигурните знаци, че раздялата е правилното решение

Това е сигурен знак, че вървите към „лечение“ след раздялата. Да, в началото ви беше трудно, но с времето всичко си идва по местата, а мислите за бившия започват да избледняват.

Започвате да се вслушвате в приятелите си

знаци за раздялата
сигурните знаци, че раздялата е правилното решение

Колко пъти вашите близки приятели ви казваха, че той не е правилният човек за вас? Тогава обаче любовта ви заслепяваше и не искахте да чуете. Сега нещата са различни. Вече можете да погледнете към миналото с трезви очи и да видите, че всъщност те са били прави и раздялата е била доброто решение за вас.

Липсва ви да сте във връзка, но не и с онзи човек

Това е показателно – искате да сте във връзка и ви харесва това усещане, но не и с „онзи“ човек. Надали ви трябват допълнителни доказателства, че той не е бил правилният за вас. Раздялата ви показва правилния път, по който да поемете и да намерите по-добра връзка с нов човек.

Tagged , ,
на горе