Тиквена маска за коса и лице
Здраве и красота

Тиквена маска за коса и лице

Тиквата е не само вкусен сезонен зеленчук, но и отличен съюзник за грижа за косата и кожата. Тя е богата на витамини, антиоксиданти и естествени ензими, които могат да подпомогнат хидратацията, блясъка и здравето на вашата коса и лице. В следващите редове, ще ви представим рецепта за маска за коса и лице с тиква, която лесно може да бъде приготвена у дома. Тези маски са подходящи за всички типове кожа и коса и са особено подходящи през есенните и зимните месеци, когато кожата и косата ни изискват допълнителна грижа и хидратация.

Тиквена маска за коса и лице

Натурални маски за коса и лице в домашни условия: Красотата на природата в уюта на вашата кухня

Крем или серум за лице – какво да изберем?

 

Маска за коса с тиква:

Съставки:

1/2 чаша пюре от тиква (пригответе го като сварите и пюрирате парче тиква)

2 супени лъжици кокосово масло

1 супена лъжица мед

тиквена-маска
Тиквена маска за коса и лице

Инструкции:

Смесете пюрето от тиква, кокосовото масло и меда в купа, докато получите хомогенна смес. Нанесете тази смес върху суха коса, като се фокусирате върху краищата на косата. Оставете маската да подейства за 15-20 минути. Изплакнете косата с хладка вода и след това използвайте шампоан и балсам както обикновено.

 

Маска за лице с тиква:

Съставки:

2 супени лъжици пюре от тиква

1 супена лъжица кисело мляко

1 чаена лъжица мед

1 чаена лъжица куркума (ако нямате чувствителна кожа)

 

Инструкции:

Смесете пюрето от тиква, киселото мляко и меда (и куркумата, ако използвате) в купа, докато получите гладка смес. Нанесете маската върху почистено лице и шия. Оставете маската да подейства за 15-20 минути. Изплакнете с топла вода и нанесете хидратиращ крем.

 

В света на грижата за красота, нищо не може да замести естествените и хранителни съставки, които се крият в плодовете и зеленчуците около нас. Тиквата, със своите обширни благоприятни свойства, не е изключение. Нейната способност да подпомага здравето и красотата на кожата и косата я прави изключителен избор за грижа за себе си. Тиквени маски представляват натурален начин да хидратирате и освежите кожата и косата си, без да се налага да използвате продукти, пълни с химични съставки. От една страна, те укрепват и подхранват косата, придавайки й здрав вид и блясък. От друга страна, маските допринасят за поддържане на мека и млада кожа, като я освежават и подхранват в дълбочина. Маските с тиква са богати на антиоксиданти и витамини, които могат да подпомогнат здравето и сиянието на косата и кожата ви. Не забравяйте да направите тест за чувствителност на кожата, преди да използвате куркума върху лицето, тъй като тя може да причини петна при някои хора.

За още ценни съвети и тайни за красота и грижа за себе си , не пропускайте следващата статия!

infomax-logo-50-15-HW Средиземноморската диета набляга на натурални, необработени храни

 

 

Tagged , , , , ,
на горе