Крем или серум за лице - какво да изберем?
Здраве и красота

Крем или серум за лице – какво да изберем?

Грижата за кожата ни изправя пред въпроса „Какво да изберем – крем или серум за лице?“. Често попадаме в положение да решаваме кой продукт е по-добър за кожата ни – крем или серум? Със сигурност и двата продукта са важни за нас и помагат за поддържане на здрава и млада кожа. Разликата е, че имат различни съставки, приложение и предимства.

Грижата за кожата вече е абсолютна необходимост, а не извънреден лукс! В момента на пазара може да откриете по-евтина алтернатива почти на всеки козметичен продукт за лицето. Направете проучване и изберете най-бюджетния вариант за поддържане на здрава кожа.

Крем или серум за лице - какво да изберем?

Защо е важна грижата за лицето?

-Грижата за лицето ви предпазва от външни фактори в околната среда (замърсители, ултравиолетови лъчи и патогени).

-Правилната грижа за лицето поддържа кожата ви хидратирана и здрава.

-Грижа за кожата ви помага да се борите с кожни проблеми като акне, пъпки, черни точки и запушени пори.

-Mожете да забавите признаците на стареене на кожата си. Използването на продукти против стареене помага да поддържате младежки вид на кожата.

-Когато кожата ви се чувства добре, и вие се чувствате добре! Сияйната кожа подобрява цялостно външния вид, дава комфорт и чувство на увереност.

Крем или серум за лице - какво да изберем?
Крем или серум за лице-Сияйна и свежа кожа на лицето

В тази статия ще разгледаме основните предимства на крем или серум за лице.

Рецепта за крем против бръчки с шипково масло

Медицинска или био козметика – какво да изберем

Искате да сте красиви и свежи – почистете лицето правилно

Ето какви са предимствата на крем или серум за лице:

Крем за лице

Кремовете за лице, осбено хидратиращите кремове, са много използвани от дамите. Те съдържат различни мазнини – бадемово, ший, арганово, розово, кокос, които защитават кожата и задържат влагата. Кремът за лице има по-гъста и богата текстура в сравнение със серума. В магазините се предлагат различни видове – от леки и бързопопиващи до богати и плътни.

Крем или серум за лице - какво да изберем?
Крем или серум за лице

Предимства на крем за лице

-Хидратиране на кожата. Кремът хидратира кожата добре и я предпазват от изсушаване. Препоръчва се за суха кожа, като действа особено добре през зимата.

-Подхранване на кожата. Кремове за лице с богата формула на активни вещества, витамини и антиоксиданти, подхранват кожата.

-Предпазва от стареене. Кремове за лице, които съдържат хиалуронова киселина и ретинол подпомагат производството на колаген и подобряват еластичнстта на кожата.

-Слънзезащита. Кремът за лице с SPF фактор предпазва кожата от вредните ултравиолетови лъчи.

-Подобряване тена на кожата. Съставки като алфа-хидроксилни киселини, витамин С и други могат да осигурят гладък и сияен тен.

-Успокоява кожата на лицето. Кремове за лице, които съдържат алое вера, невен, лайка успокояват раздразнената кожа и предпазват от дискомфорт.

Серум за лице

С появата на пазара, серумите променят начина, по който хората се грижат за кожата си днес. Тези козметични продукти за лице са много популярни поради своите ефективни свойства. Формулата на серума представлява концентриран състав от активни елементи, антиоксиданти, витамини, насочени към точно определни проблеми на кожата.

Крем или серум за лице - какво да изберем?
Серум за лице

Серумът достига до клетъчно ниво и възстановява клетките в дълбочина, а кремът действа само повърхностно като създава бариера срещу нежеланите, външни фактори.

Серумите са с лека консистенция, (прозрачни или кремообразни). Те са концентрирани продукти, които обикновено съдържат по-голямо количество активни съставки от кремовете. Те се абсорбират бързо и проникват по-дълбоко в кожата. Активните съставки като хиалуронова киселина и глицерин привличат и задържат влагата, осигурявайки интензивна хидратация на кожата. Това помага да се подобри общото ниво на хидратация и изпънатост на кожата.

Серумите са подходящи за хора с различен тип кожа – от нормална до мазна. Те са иделано решение за тези, които търсят специфични решения срещу бръчки, пигментни петна, акне.

Първите признаци на стареене на кожата на лицето се появяват след 30-годишна възраст. Серумът действа добре на застаряваща кожа, като възвръща нейния сияен вид, еластичност и гладкост.

Предимства на серум за лице

-Серумът за лице има лека текстура, която позволява по-дълбоко проникване в кожата на клетъчно ниво. Той включва висока концентрация на активни съставки.

-Хидратация на кожата и задържане на влагата

-Въздействие върху конкретни проблеми на кожата

-Изсветляване и изравняване на тона на кожата

-Намаляване на бръчки и признаци на стареене

-Подобрена текстура и по-гладка кожа

В ежедневния ритуал за красота, серумът може да се използва като алтернатива на кремовете и лосионите. Избирайте серум за лице така, че да усещате максимален комфорт върху лицето!

Съвети

Избирайте според типа кожа крем или серум за лице

За суха кожа, кремът може да бъде основна помощ в грижата за лицето. Серумът е подходящ избор за проблеми като петна и бръчки. Добър вариант е да използвате двата продукта последователно, като нанесете първо серум, а след това хидратиращ крем за лице.

Експериментирайте

Експериментирайте с различни кремове и серуми, за да намерите точно този, който отговаря на вашата кожа.

В заключение трябва да кажем, че изборът на крем или серум за лице зависи от типа на вашата кожа и проблеми. Важно е да сте редовни в грижата за кожата си и да използвате козметични продукти, които отговарят на специфичните ѝ нужди.

Крем или серум за лице - какво да изберем?Луксозна спалня – изкушение за сетивата

Tagged , , , ,
на горе