Искате да сте красиви и свежи – почистете лицето правилно

Искате да сте красиви и свежи – почистете лицето правилно
Здраве и красота

Искате да сте красиви и свежи – почистете лицето правилно

Всички жени трябва да знаят как правилно да почистват лицето, защото с грешен подход, годините лесно започват да си личат. Дори и най-обикновеното измиване, може да удължи младостта – дали обаче това е възможно!

Как да почистите лицето си правилно – измийте лицето си

„Как да почистя лицето си правилно?“ – въпрос, отговорът на който може да бъде обобщен с една дума „внимателно“. Струва си обаче да се научите по-подробно. Почистването е много приятна и необходима процедура за нашата кожа, но е важно да запомните, че с нея не трябва да се злоупотребява. Грижете се за кожата си правилно, тогава тя ще остане красива и млада дълго време!

Първата процедура за почистване на лицето е измиването. Най-често обаче чешмяната вода е много твърда и изсушава кожата. Някои козметици предлагат да се използва минерална вода, но можете да използвате и почистващи препарати с компоненти за омекотяване на водата. Сапунът силно изсушава кожата, така че за ежедневно измиване е най-добре да използвате леки пяни или гелове, които съответстват на вашия тип кожа.

Почистването вечер

Вечерната сесия за почистване на кожата започва с премахването на грима. И така, какво е полезно да знаете за премахването на грима на очите:

трябва да използвате меки почистващи препарати без мирис;

ако зоната около очите е много чувствителна, използвайте продукти с неутрално рН, тъй като е идентично с рН на сълзите (около 7,4);

ако гримът е оставен за една нощ, тогава гримираните мигли могат да се отчупят от триенето на възглавницата;

кремообразната спирала се отстранява по-лесно, с всеки обезмаслен почистващ гел или лосион;

не използвайте памук за премахване на грима на очите, могат да попаднат в окото, по-добре е да използвате компресирани памучни тампони.

Трябва да почиствате не само кожата около очите, но и устните. Много червила са силно устойчиви и оцветителите, които се съдържат, трябва да бъдат внимателно отстранени, в идеалния случай с продукт, съдържащ мазнини. Има специални кремове за премахване на червило. Можете също така да използвате редовно мляко за почистване на грим за тази цел.

След като почистите кожата на лицето, не забравяйте за тониците – те не само завършват процеса на премахване на грима и почистване на кожата, но и тонизират кожата и възстановяват нейния хидролипиден баланс. Важно е да знаете, че не е достатъчно да изтриете лицето си веднъж. Необходимо е да смените памучния тампон, докато повърхността му остане снежнобяла.

Пилинги, ексфолианти и няколко съвета

Пилингите и ексфолиантите са изключително важни за кожата, тъй като не само я почистват, но и ускоряват нейното обновяване на клетките. Струва си обаче да се знае, че е нежелателно да се използват скрабове повече от веднъж седмично. Първо, ако ексфолирате твърде активно и твърде често, можете да увредите нежната кожа на лицето. И второ, честото ексфолиране прави кожата „мързелива“. Пилингите също трябва да се използват с повишено внимание от тези, които имат чувствителна кожа.

Няколко трика:

ако използвате пяна, гел или мус, след това почистете кожата с леки потупващи движения, но не масажирайте – кожата ще поеме грима още повече;

не втривайте тонизиращи лосиони или други почистващи препарати за лице в кожата;

не комбинирайте пилинг и почистващи маски веднага след него – това е твърде агресивно за кожата, по-добре е да използвате противовъзпалителна маска след пилинг и накрая да нанесете омекотяващ крем върху лицето си.

Tagged , , ,
на горе