Рецепта за крем против бръчки с шипково масло
Здраве и красота

Рецепта за крем против бръчки с шипково масло

Рецепта за крем против бръчки с шипково масло, препоръчват експерти. Розата отдавна се използва от хората като продукт за красота. Всеки знае например, че розовата вода е популярна от векове. За да направите грижата за кожата на лицето си ефективна, можете сами да си направите крем против стареене с масло от шипково семе. Ценните компоненти на крема ще ви помогнат да изгладите бръчките си.

4 естествени лека за бръчки по шията и ръцете

4 трика против бръчки по шията и ръцете

Добрата връзка е като добрият сутиен

Домашно приготвените продукти за грижа за кожата са чудесна възможност да я поддържате блестяща. Затова ще оцените домашния крем против бръчки с шипково масло. Ето как можете да си го направите у дома.

 

Този крем идеално овлажнява сухата кожа, изглажда фините бръчки по лицето.

Съставки за приготвяне на крема с масло от шипка:

масло от жожоба – 1 с.л.

масло от семена на шипка – 1 с.л.

масло от ший – 1 с.л.

стеаринова киселина – 0,5 супени лъжици.

алое вера – 2 с.л.

розови листенца – 2 с.л.

розово масло – 5-6 капки

Подготовка и приложение:

Комбинираме алоето и розовите листенца в кухненски робот в равни пропорции. Смиламе, така че масата да стане хомогенна пяна, прекарваме я през сито, като премахваме остатъците от венчелистчетата. Поставяме състава в хладилника.

Взимаме метален съд, комбинираме стеариновата киселина, маслото от ший и жожоба. Налейте малко вода в широка купа, поставете съда със сместа във водата. На слаб огън се държи съставът във водата, докато се разтопи.

Изсипете сместа в съд. Докато е топла се налива шипковото масло и се разбърква. След това се ​​охлажда. Добавяте алоето и розовото масло. Разбъркайте внимателно. Можете да използвате механичен миксер. Така нашият крем може да се използва. Прехвърляте го в бурканче и го поставяте в хладилника.

Шипковото масло е много ценен продукт, който се препоръчва да се използва във всекидневното хранене за нормално функциониране на организма, особено при хора, които са заети с тежък физически труд, спортисти и на възраст. Използва се с лечебни цели от хиляди години, защото съдържа много полезни за организма вещества.

Известно е, че чаят от шипка е безспорен лек за възпалено гърло и простудни симптоми, но може би е по-малко популярно  шипковото масло като шампион в подобряването на красотата. То представлява екстракт от шипки и притежава тъмнооранжев цвят и лек аромат на шипков чай. Използва се в много козметични кремове, които се борят с признаците на стареене, акнето, пигментните петна и много други страдания на кожата.

Защо шипковото масло е толкова ценно? То съдържа изключително богато количество витамини и минерали, сред които витамин С, витамин А, витамин Е и В-комплекс, калций, желязо, селен, манган, магнезий, фосфор, калий, сяра, силиций и цинк. Освен това съдържа мощни антиоксиданти, като флавоноиди, фитохимикали и каротеноиди, които го правят безценен източник за подобряване на красотата на кожата ни.

Една от най-известните ползи на шипковото масло е способността му да намалява фините бръчици, както и да стяга и изглажда повърхността на кожата. Това се дължи най-вече на богатото съдържание на витамин А и витамин С, които стимулират възобновяването на епидермалните клетки и заглаждането на бръчиците. Витамин Е пък помага за доброто овлажняване на кожата, насищането и с кислород и съхраняването на нейната свежест, красота и младост.

Ликопенът, който се съдържа в маслото, много подпомога кожата ви да се справи с преждевременното остаряване. А бета-каротинът я предпазва от свободните радикали, отговорни за хиперпигментацията на кожата. Многото витамини, които се съдържат в това масло, увеличават производството на колаген и естествените процеси по възобновяване на епидермиса. По този начин шипковото масло въздейства ефективно за заличаване на досадните пигментни петна по кожата. Те изчезват постепенно след редовната му употреба.

infomax-logo-50-15-HW Топ-3! Коя е най-хубавата Мис България?

infomax-logo-50-15-HW Камелия сключила тайно брак

 

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged ,
на горе