Сексуална скука- как да я преодолеем?
Интимно 18+

Сексуална скука- как да я преодолеем?

Сексът може да бъде вълнуващ елемент от вашата сексуалност, но има хора, които изпитват сексуална скука по време на акта.Ако правите секс с нов партньор, новата енергия на връзката или тръпката от новия партньор могат да направят секса опияняващ. Но какво правите, когато тази първоначална искра избледнее и интимността изглежда рутинна? Има много начини да разпалите отново страстта и да съживите сексуалния си живот.Скучният секс означава различни неща за различните хора.

Сексуална скука- как да я преодолеем?

Най-удобните секс пози за мързеливите

5 секс пози за сигурен оргазъм

infomax-logo-50-15-HW Д-р Неделя Щонова: Тялото се нуждае от вода, за да изгаря мазнините

Понякога това означава, че сте отегчени от вашия партньор или сексуални дейности. Понякога това е показателно за по-дълбоки проблеми във връзката ви или общи проблеми със сексуалната съвместимост. Изследванията ни показват, че в популярната психология съществува дългогодишно убеждение, че безполовостта е симптоматична за дългосрочни проблеми в отношенията.

Дефиницията на „скучен секс“ може да е различна за всеки, но за много хора скучният секс означава, че намирате своя пол животът е неудовлетворяващ, безинтересен и невълнуващ. За някои сексът може да бъде скучен, когато не получават достатъчно физическа стимулация или редовни оргазми.

Сексуална скука- как да я преодолеем?

1. Общувайте с вашия партньор

сексуална скука
Сексуална скука- как да я преодолеем? снимка: pinterest

Ако сексуалният ви живот е станал скучен, първата и най-важна стъпка е открита, честна дискусия с партньора ви. Комуникацията е съществена част от безопасния и забавен секс. Важно е да подходите към разговора от неосъждаща гледна точка. Ако промените в сексуалния ви живот ви нараняват, важно е да уведомите партньора си. Изразяването на чувствата ви може да даде на партньора ви шанс да направи положителни промени. Много фактори допринасят за сексуалното удовлетворение и обсъждането на вашите харесвания, нехаресвания и страсти може да помогне на партньора ви да ви задоволи по-добре.

Ако промените в сексуалния ви живот се дължат на медицински проблем, показването на вашата подкрепа може да промени света на вашия партньор. Общувайки с вашия партньор може да се отървете от тази ваша сексуална скука.

2. Опитайте нещо ново

сексуална скука
Сексуална скука- как да я преодолеем? снимка: pinterest

Опитването на нещо ново не означава, че трябва да станете суингър или да имате отворена връзка! Нашите еротични мозъци харесват новости и подправки от всякакъв вид. Всяко уникално преживяване, което споделяте с партньора си, ще освободи допамин в мозъка ви, създавайки удоволствието да изживеете нещо ново. Пътуването е един от най-добрите начини да направите нещо ново и да се отървете от тази сексуална скука. Друг лесен начин е да направите нещо ново заедно.

Може да бъде много секси да излезете от зоната си на комфорт. Можете също така да приложите правилото за новост към правенето на любов. Ако се окажете в безизходица, съсредоточете се върху разтърсването на нещата, като опитате нови дейности, включите се в различни еротични енергии и никога не го правете по един и същи начин два пъти подред. Дори малки промени могат да направят голяма разлика в това как се чувствате относно секса, който правите.

3.Обърнете внимание по време на секс

сексуална скука
Сексуална скука- как да я преодолеем? снимка: pinterest

Няколко проучвания показват значението на ангажираността за улесняване на физическата и субективна сексуална възбуда. Двойките могат да практикуват да присъстват по време на секс, като ограничат разсейването и се съсредоточат върху физическите усещания от преживяването.Между другото, никога не боли да присъствате през други моменти, когато се свързвате с партньора си.

Можете да насочите енергията и времето си към партньора и връзката си. В този случай ще почувствате ползите от връзката във всички елементи на вашата интимност! Понякога сме толкова заети, че е трудно да се свържем с хората, на които държим. Не е изненадващо, че това може да доведе до действително или въображаемо разстояние във вашите взаимоотношения. Обърнете внимание по време на секс, за да се отървете от вашата сексуална скука.

4. Включете новостите в сексуалния си живот

сексуална скука
Сексуална скука- как да я преодолеем? снимка: pinterest

В съответствие с възприемането на сексуалната позитивност е въвеждането на нови елементи в сексуалните взаимодействия. Новостта по дефиниция е най-добрият лек за вашата сексуална скука. Експериментирането с ролеви игри, секс играчки, нови пози, нови сексуални дейности или дори ново място може да донесе освежаващо, свежо качество на секса, който някога е изглеждал монотонен или прекалено репетиран.

5.Прегърнете сексуалната позитивност

Може да сте чували препратки към сексуално позитивиране или движението за сексуално позитивност в популярната култура. Въпреки че определението за сексуална позитивност може да варира от индивид на индивид, сексуалната позитивност обикновено се отнася до наличието на положително отношение към секса, зачитане на сексуалните предпочитания на другите и сексуални практики по взаимно съгласие и третиране на секса като нормална, здравословна част от живота, а не тема табу или нещо, от което да се срамувате.Това отношение може да ви отвори към нови сексуални преживявания и може да бъде важно за разрешаване на вашата сексуална скука.

Tagged , , ,
на горе

Имате ли 18 години ?