Как да запазите приятелството си след краткотраен флирт
Любов и партньорство

Как да запазите приятелството си след краткотраен флирт

За да запазите приятелството си, когато между вас са прехвърчали искри, се изискват не малко усилия и компромиси. Трябва ясно да покажете колко много държите на този човек и една такава случка няма да разруши връзката ви. Стъпка по стъпка трябва да търсите изхода от ситуацията, за да оставите този неловък момент зад гърба си.

Как да запазите приятелството си след краткотраен флирт

infomax-logo-50-15-HW Най-малко вредните закуски са препечените филийки

infomax-logo-50-15-HW Мемоарите на Бритни Спиърс „Жената в мен“ се радват на сериозен успех

Предлагаме ви няколко варианта и начина да запазите приятелството си, въпреки че е премината една граница, която едва ли сте предполагали, че ще остане преодоляна.

Възстановяване на доверието, ако е необходимо

Доверието е основополагащ аспект на всяка връзка и ако е нарушено, е необходимо да се възстанови, за да запазите приятелството си. Това може да включва откритост, честност и последователност, отразяващи прозренията на теорията на доверието за това как доверието е комбинация от предсказуемост и надеждност.

Култивиране на взаимното уважение

Взаимното уважение е в основата на всяка трайна връзка. В приятелските отношения то означава създаване на пространство, в което и двете лица признават и утвърждават чувствата, решенията и границите на другия. Когато има взаимно уважение, и двамата приятели се чувстват чути, разбрани и оценени. Това е среда, в която всеки човек се чувства в безопасност да изразява себе си, без да се страхува от осъждане. Ако искате да съживите приятелството си, то уважението трябва да бъде водещо.

Как да запазите приятелството си след краткотраен флирт
Как да запазите приятелството си след краткотраен флирт

Укрепване на приятелството

Дейностите, които и двамата приятели харесват, действат като лепило в една връзка. Когато се сближавате заради обща страст или хоби, не просто прекарвате време заедно, а създавате трайни спомени, които напомнят за любимите ви моменти от приятелството си с другия човек. Тези споделени преживявания са от решаващо значение за засенчване на мимолетни моменти, като например изненадваща целувка, и вместо това за подчертаване на многобройните положителни взаимодействия, които определят приятелството.

Признавайте промените и се развивайте заедно

Промяната е единствената константа. Приятелствата, както и всички взаимоотношения, се развиват, тъй като и двамата индивиди съзряват и преживяват различни етапи от живота си. Теорията за адаптацията в психологията ни казва, че приспособяването към тези промени е от съществено значение за да запазите приятелството си. Приемането на развитието, дори когато е предизвикано от неочаквани събития, поддържа приятелството живо и процъфтяващо.

Мониторинг на емоционалното благополучие

В идеалния случай приятелствата трябва да са източник на радост и утеха. Но е от съществено значение да следите за емоционалното здраве на връзката. И двамата приятели трябва да усещат, че се намират в пространство, в което не просто преминават през единични събития, като целувка, а са в постоянно подхранваща среда, която подкрепя емоционалното благополучие и на двамата.

Как да запазите приятелството си след краткотраен флирт
Как да запазите приятелството си след краткотраен флирт

Избягвайте да наблягате прекалено много на миналото

Има смисъл да гледате напред и да останете в настоящето. Размишленията върху минали събития, особено върху такива, които биха могли да обтегнат отношенията, могат да попречат на приятелството. Възприемането на внимателен подход означава да се наслаждавате на настоящето и да гледате напред към бъдещето, което търсите в приятелството си с този човек.

Използвайте хумор и лекота, когато е подходящо

Смехът отдавна се смята за средство за облекчаване на много от неудобните или болезнени моменти в живота. Споделянето на шега или погледът откъм светлата страна може да разчупи напрежението и да улесни преодоляването на сложни ситуации. Това е напомняне, че всяка връзка има своите неравности, но с нотка хумор те могат да бъдат по-гладки и дори запомнящи се в положителен смисъл.

Разбира се, опитите да спасите приятелството си след целувка са свързани с предизвикателства. Но с правилните прозрения и инструменти те могат да се превърнат в стъпала за още по-дълбока връзка.

Преодоляване на смесените емоции

Помислете за това като за изненадващ вкус в любимата ви напитка – не сте го очаквали, но ето че се опитвате да разберете дали ви харесва, или не. Напълно нормално е да жонглирате с вълнението, объркването или дори разкаянието на купувача след неочакваното гушкане. Стратегии като воденето на дневник могат да помогнат за разплитането на тези емоции и дали имате шанс да спасите приятелството си.

Не е задължително това да е краят за приятелството!

Ако двама души смятат, че трябва да сложат край на приятелството си след целувка или момент на близост, то това би било голяма грешка. Не е задължително целувката между приятели да е краят на приятелството. Всъщност тя може да е началото на нова глава. Това неочаквано събитие всъщност може да задълбочи разбирането, състраданието и връзката между приятелите. То е възможност да изследват чувствата, да установят границите и да обогатят приятелството си по начин, който може би никога не са очаквали.

Вижте още:

Открий с лекота пътят към щастието

Целувките на коя зодия са най-сладострастни?

Силата на думата „БЛАГОДАРЯ“

5-ТЕ ЖИТЕЙСКИ УРОКА от легендарният Джет Ли

Ето как разваляте връзките си в зависимост от зодията ви

Основните страхове на мъжете по зодиакален знак

Трите основни закона на Вселената, които винаги работят

Класация на топ алфа мъжкарите, според зодията

Как да прекъснете енергийна връзка с човека, който ви е напуснал

Tagged , ,
на горе