Различните видове йога практики и ползите от тях

Различните видове йога практики и ползите от тях
Добра форма Разни

Различните видове йога практики и ползите от тях

Има различни видове йога практики, които имат различни ползи. Йога – една дума, която обхваща цял набор от различни видове практики.

Всъщност има толкова много видове йога, че в началото можете да се объркате.

Добрата новина е, че какъвто и стил да изберете, той вероятно ще ви донесе предимства като подобрени енергийни нива, повишена гъвкавост и баланс.

Ще намалите тревожността и стреса. Не съществува „по-добра“ йога практика, трябва да откриете точната за вас.

Има енергични занимания и такива, които успокояват. Ако вече сте опитали йога и сте почувствали, че не е за вас, не се отказвайте.

Понякога инструкторът не е подходящ, друг път практиката.

Искате да излезете с него? Поканете го

Тук може да намерите на най-добри цени, необходимите ви стоки за спорт и фитнес

 

4 златни правила за спортуване

6 упражнения за стягане на ръцете

5 упражнения, които можете да правите в леглото

Различните видове йога практики и ползите от тях

Хатха йога

йога практики
Различните видове йога практики и ползите от тях снимка: pinterest

Хатха е санскритска дума, която означава сила. Обикновено включва физическите аспекти на практиката. Това е майката на всички йога практики. Всички останали подгрупи попадат в тази категория.

Класът по хатха йога обикновено е с бавен темп и не следва поток. Този клас е идеален за начинаещи, тъй като нежно ви въвежда в йога. Ако сте опитен йоги, този клас работи като чудесно разпускане. Този клас е изцяло за основите. Учи ви как да дишате; той ви учи и на пози, медитация и техники за релаксация. Ако сте нов в йога, вероятно трябва да се запишете в клас по хатха йога като начало.

Виняса йога

йога практики
Различните видове йога практики и ползите от тях снимка: pinterest

Този стил на йога изисква да координирате дишането си с движението и набляга на създаването на поток от пози с плавни преходи от една към друга. Виняса буквално означава връзка. Трябва да свържете движенията си с вдишване или издишване. Можете да използвате този стил с балансиращите пози, извивките назад или седналите пози. Тренировката завършва със Савасана.

Този клас йога практики се основава на креативността на учителя и няма твърда и бърза структура. Понякога духовността е включена в тези курсове, с малко медитация и пеене. Други инструктори вярват в поддържането му атлетично. Можете да изберете каквото ви интересува, когато се запишете в този клас.

Тази категория може да бъде бавна и нежна или бърза и интензивна, в зависимост от вашето ниво. Като начинаещ трябва да потърсите първоначално по-бавен клас и след това да преминете към бърз.

Ащанга йога

йога практики
Различните видове йога практики и ползите от тях снимка: pinterest

Този стил йога практики е популярно наричан Power Yoga и се счита за съвременна версия на класическата йога. Тази форма на йога също свързва движението с дишането, но движенията са по-дефинирани. Напредвате леко с всяка асана и всяко действие се практикува с обръщане.

Започвате със серията Primary и след като я усвоите, преминавате към следващото ниво. Необходими са години за напредване, но фокусът винаги е върху позите, а не върху прогресията.

Ако ви харесва да сте в структурирана, мощна практика, този стил е за вас.

Дживамукти йога

Тази форма на йога е много повече от йога практики – тя е начин на живот. Включва етични, духовни и физически аспекти. Този стил на йога също говори за грижа за околната среда, така че трябва да сте мили към животните и да станете веган. Петте най-важни аспекта на този метод са Шастра (светото писание), Бхакти (отдаденост), Ахимса (ненараняване), Нада (музика) и Дхиана (медитация).

В типичен клас бихте започнали със задаване на намерение, последвано от пеене и след това, осъзнаване на дишането. Включва виняса движения и завършва с релаксация и медитация. Този стил на йога е пълен пакет, който включва духовност с физически ползи. Ако това звучи интересно, трябва да опитате!

Кундалини йога

йога практики
Различните видове йога практики и ползите от тях снимка: pinterest

Тази форма на йога намира своите корени в чакрите. Фокусира се върху основната работа и дишането, т.е. пранаяма. Има за цел да отвори ума и да ви направи по-наясно с ума и тялото си.

Това е един от духовните стилове на йога, който включва и много медитация. Пеенето, медитацията и дишането формират ядрото на този стил на йога. Този клас обикновено е физически натоварващ. Освен това е психическо предизвикателство. Но след като влезете в канала, Кундалини йога със сигурност ще промени живота ви.

Тези йога практики ще направят живота ви по-добър.

Tagged , ,
на горе