Топ 5 упражнения за изгаряне на мазнините

Топ 5 упражнения за изгаряне на мазнините
Добра форма

Топ 5 упражнения за изгаряне на мазнините

Всъщност „изчистването“ на мазнините не е толкова сложен и труден процес. Много добре знаете, че преди да започнете каквото и да е било трябва да вярвате в успеха си. Ако вие самите не вярвате в него, няма смисъл да се захващате изобщо . Трябва да преминете през хиляди лишение. Колкото повече труд вложите, за да постигнете вашите цели, толкова по-лесно ще ги постигнете. Но трудът изпълнен със старание и желание е просто забавление. Отслабнете с усмивка! Не приемайте това като задължение, а като забавление.

Най-важното, за да „изчистите“ мазнините е храненето. Ролята на храната е около 70%, 20% за възстановяване и 10% останаха за тренировката. За 24 часа ние тренираме 1-2ч, спим 8ч и през останалото време се храним през 3ч часа. Точно поради тази причина храната е най-важното нещо в нашия спорт. Трябва да обърнете внимание на приема на протеин, въглехидрати, здравословни мазнини и калории.

Топ 5 упражнения за изгаряне на мазнините

5 упражнения за разтягане, които да правите всеки ден

infomax-logo-50-15-HW Д-р Неделя Щонова: Тялото се нуждае от вода, за да изгаря мазнините

Преди да пристъпите към заниманията, е необходимо да си отговорите с какви именно мазнини искате да се справите, да ги изхвърлите от себе си. Ако искате да премахнете големия корем, са ви нужни умерени, но продължителни кардионатоварвания. Ако искате да имате хубава преса, тогава се насочете към комплекс упражнения за намаляване мазнините и изкарване от мускулите на излишния гликоген. Много е важно да освободите мускулите си от гликоген.

Топ 5 упражнения за изгаряне на мазнините

1. Клекове с гири – 10-12 повторения

мазнините
упражнения за изгаряне на мазнините снимка: pinterest

Комбинация от клек и преса отгоре, известна също като „тръстър“. Тези комбинирани упражнения, събрани заедно, помагат да наберете големи мускулни групи за изгаряне на мазнините, като вашите четириъгълници, рамене и глутеуси.

Това упражнение е насочено към цялото тяло и всичко, от което се нуждаете, е чифт дъмбели. Започнете, като държите дъмбелите до раменете си и застанете с крака на ширината на раменете. Клекнете надолу, колкото можете по-ниско, като натиснете петите си в земята. Когато стигнете до най-ниската точка, приклекнете и натиснете дъмбелите точно над главата си.

2. Алпинисти – 10-12 повторения

мазнините
упражнения за изгаряне на мазнините снимка: pinterest

Страхотно упражнение, което може да се изпълнява навсякъде. Планинските катерачи ще натоварят цялото тяло и ще осигурят изгаряне на калории и мазнините. Не забравяйте, че колкото по-интензивно е упражнението, толкова повече изгорени калории.

Започнете в позиция на ръцете и пръстите на краката, права линия през раменете, бедрата и глезените, поддържайки тежестта си върху ръцете и пръстите на краката. От тази позиция дръжте ядрото стегнато и повдигнете коленете до гърдите, поддържайки високо темпо.

3. Бърпи – 10-12 повторения

мазнините
упражнения за изгаряне на мазнините снимка: pinterest

Тъй като бърпитата са интензивно упражнение, което набира много различни мускулни групи, те са ефективен начин за изгаряне на много калории и стопяване на мазнините. Те също така ще ускорят метаболизма ви през целия ден, така че ще горите калории през целия ден.

От изправено положение се спуснете в клек с ръце на пода точно пред краката. Ритнете краката си назад, за да оформите позиция на повдигната дъска. Върнете краката обратно в гърдите и след това изпълнете експлозивен скок нагоре, за да завършите.

4. Люлки с гири – 10-12 повторения

мазнините
упражнения за изгаряне на мазнините снимка: pinterest

Това упражнение изгаря повече калории за по-кратък период от време от почти всеки друг метод на кардио и най-добрата част е, че докато изгаряте мазнините, то също ще ви помогне да изградите мускули.

Застанете с крака малко по-широки от широчината на раменете, като ги хванете здраво с двете ръце. Сгънете в бедрата, като държите главата си изправена и гърдите навън. Уверете се, че коленете са меки, докато дърпате гирята назад между краката си. Като държите ръцете си прави, издигнете гирята до височината на раменете, като прокарате през бедрата и стиснете глутеусите в горната част.

5. Лицеви опори в изходка – 10-12 повторения

мазнините
упражнения за изгаряне на мазнините снимка: pinterest

Ефективно упражнение за телесно тегло, което ще насочи вашите гърди, сърце, рамене и трицепс! Това упражнение не само ще ви помогне да изгорите повече калории, то ще ви помогне да изградите сила и да изваяте горната част на тялото си. Ще ви помогне да се справите с мазнините.

Наведете се в бедрата, като поставите ръцете си на пода точно пред краката си и на ширината на раменете. Разкарайте ръцете си, докато заемете позиция за лицеви опори и изпълнете лицева опора. Сега върнете ръцете обратно към краката си и повторете.

Tagged , ,
на горе