3 ефективни начина за прочистване на тялото

3 ефективни начина за прочистване на тялото
Добра форма

3 ефективни начина за прочистване на тялото

3 ефективни начина за прочистване на тялото, посочват експерти. В дългата поредица от празнични дни, свързани с обилни трапези и повечко алкохолни питиета, в тялото ни допълнително се натрупват токсини.

 

Затова вижте 3 метода за прочистване на тялото, които подобряват състоянието на организма, независимо от диетата ни през останалото време.

Можете да се отървете от токсините с помощта на прочистване чрез специална храна.

Първа е терапията с ориз, разработена от автора на „Трактат за храненето“ Ар Едар. Принципът на прочистване е дългосрочното използване на накиснат ориз (за предпочитане кафяв) с ограничено използване на готварска сол. Този метод е добър за лечение и профилактика на остеохондроза, артрит и заболявания на пикочно-половата система.

Дневен хороскоп

Оризовата терапия подобрява метаболизма и работата на бъбреците и черния дроб, премахва токсините и помага за справяне с проблема с наднорменото тегло.

През първия ден 2 супени лъжици ориз трябва да се залеят със студена вода. На втория ден този ориз се измива и отново се залива със студена вода. Във втори съд (например буркан) отново се изсипват 2 супени лъжици ориз, измиват се и се заливат с вода до общ обем 200 мл. На третия ден измиваме ориза в първите два буркана, заливаме го отново със студена вода, по същия начин приготвяме ориза в трети буркан – измиваме го, слагаме го в третия буркан и доливаме вода до 200 мл. На четвъртия ден измиваме ориза в предишните буркани, заливаме го отново с вода и по същия начин приготвяме следващата порция. На петия ден измиваме част от ориза от първия буркан и го варим без сол за 3-5 минути, след което го изяждаме.

Така за закуска ядем само ориз, преди което можете да изпиете чаша вода (предварително, около половин час), след което не можете да ядете или пиете нищо. След 4 часа можете да изпиете чаша вода или зелен чай, а след 30 минути – да обядвате. През деня храната е нормална, но се опитайте да не злоупотребявате със сол и мазнини. Нека отново направим партида ориз. На следващия ден използваме ориза от втория буркан, в предишните буркани отново измиваме ориза и го заливаме с прясна вода.

В този режим се храним 40-50 дни, като закусваме само с вода и ориз без сол и добавки, след което правим четири часа почивка. Оризът може да се консумира и суров, тъй като при накисване за 5 дни става доста мек. В допълнение, суровият ориз има изразено антихелминтно действие.

Трябва да се отбележат два важни момента.

Първо, оризът, изяден сутрин, изостря чувството на глад, така че след няколко часа ще искате да ядете. Няма какво да направите, освен да бъдете търпеливи. Да се ​​заблудите и да ядете не е вариант, защото тогава няма да има смисъл от лечението. Но благодарение на силата на волята си, след няколко дни проблемът ще изчезне от само себе си – ще свикнете с новата диета.

На второ място, оризовата терапия има диуретичен ефект и премахва повишеното количество на калций от тялото. Могат да се появят различни заболявания – остеопороза, чупливи нокти, зъбни заболявания и др. За да предотвратите тези проблеми, диетата трябва да бъде обогатена с храни с много калций. Те включват млечни продукти (предимно извара и сирене), сушени кайсии и зеленчуци. Експертите препоръчват да използвате тази техника не повече от веднъж годишно.

Съвет към всяка зодия

Вторият начин за прочистване на организма, извлечен от аюрведичната медицина, е приемът на тибетски билков чай.

Древните лечители са го използвали за прочистване на кръвоносните съдове. Смята се, че тази комбинация има подмладяващ ефект. За да я подготвите, вземете в равни пропорции (100 грама в суха форма) трева от безсмъртниче, лайка, жълт кантарион и брезови пъпки. Разбъркайте добре, като при необходимост смелете едрите парчета в кафемелачка. Поставете сместа за съхранение в сух стъклен съд, с плътно затварящ се капак.

Всяка сутрин на празен стомах, един час преди закуска, трябва да изпиете чаша лечебна напитка. За да го приготвите, вземете 2 супени лъжици от готовата смес, добавете половин литър вода и сместа се държи на водна баня за 15 минути. Можете да го направите по-лесно: дръжте го в термос за 20 минути, след което прецедете. По-добре е да закусвате по време на курса на терапията по-късно и малко. Вечерта останалата напитка (1 чаша) леко се затопля и се пие 1,5-2 часа след вечеря, след което не можете да ядете до сутринта.

Ежедневното прочистване трябва да се прави до изчерпването на приготвената смес и според тибетската медицина ви очакват здраве и дълголетие.

Късметче според зодията

Третият метод е лечение с ябълков оцет.

Този метод е незаменим при затлъстяване, хронична умора, главоболие, хипертония и в много други случаи. Оцетът не е лекарство, но приемът му стимулира работата на много системи в организма, ускорява метаболизма, прочиства червата, а също така доставя редица важни микроелементи. Тоест, организмът се справя сам с болестите, а ябълковият оцет само му помага и премахва от него това, което забавя възстановяването или го прави невъзможно.

Препоръчва се следният режим на ябълков оцет: 2 чаени лъжички на чаша вода, до 3 пъти на ден, 20 минути преди хранене. В същото време, с помощта на оцета, тялото елиминира последствията от нарушения на диетата, т.е., този метод е особено препоръчителен за хора, склонни към преяждане и тези, които ядат изключително в движение.

Вижте още интересни теми:

Бронхи и бели дробове: най-добрите народни рецепти за прочистване

3 рецепти за детокс-вода за пълно прочистване на тялото

КУРКУМА С МЛЯКО – Златно мляко

infomax-logo-50-15-HW „Тайм“: Олена Зеленска, Чарлз Трети, Лео Меси, Гершкович и Илон Мъск са сред 100-те най-влиятелни личности на 2023 г.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged ,
на горе