Прочети това ако си сама на 40: Нещата, които никой не ти казва

Прочети това ако си сама на 40: Нещата, които никой не ти казва
Любов и партньорство

Прочети това ако си сама на 40: Нещата, които никой не ти казва

Мили дами, това че сте на 40 и сте необвързани не означава, че е дошъл краят на света. Може би си мислите, че не сте достойни за любов и че никога няма да я срещнете и завинаги ще си останете сами, но искаме да ви кажем, че всъщност това изобщо не е така. Любовта ще почука на вратата на живота ви в най-неочаквания момент. Просто имайте вяра. Бог знае от какво имаме нужда и ни го изпраща в точния момент.

Защо e добре да рекламирате в онлайн списание www.happywoman.bg

Нещата, които никой не ви казва, когато си на 40

Вие наистина не сте сами

Да си сама на 40+ не е нещо „уау“ или пък странно. Всъщност мнозина остават необвързани в тази възрастова група.

Според доклад на Psychology Today, „4,3 процента от жените стигат до края на четиридесетте, без изобщо да се омъжват.“ И дори не са ви нужни подобни изследвания, за да се огледате и да разберете, че не сте единствените, които си нямат партньори. Жените сме достатъчно силни и може да се справим с всичко и без необходимата мъжка подкрепа. Спрете да се самосъжалявате и започнете да обръщате повече внимание на себе си и вашите нужди.

Защото имате силата да бъдете издръжливи

Да си необвързан на 40 понякога може да се чувствате като заседнали в коловоз. И за да го преодолеете, ще ви трябва повече от обикновена воля. Виждате ли, силата на волята ни може да ни отведе на неочаквани места.  Ключът към превръщането на живота ви в нещо, за което сте страстни и ентусиазирани, изисква постоянство, промяна в мисленето и ефективно поставяне на цели.

Ако се чувствате така, сякаш няма да успеете да се справите сами, не се притеснявайте и потърсете професионална помощ. Разговорите с психолог биха ви се отразили доста благоприятно.

Щастието ви НЕ трябва да зависи от някой друг

Да си омъжена или да имаш деца не означава непременно, че сте най-щастливата жена на света. Както казва Пол Брайън, един истински щастлив човек – независимо къде се намира в живота си – не зависи от другите за щастие (дори любов).

Вместо това този човек:

– Прави това, което е най-добро (това включва избора да останете необвързани, в някои случаи)

– Изпитва чувство на приемане и принадлежност, независимо от обстоятелствата

– Не позволява на другите да влияят на самооценката им

– Оставя миналото и гледа напред към бъдещето

Винаги можеш да излизаш с когото си поискаш

Едно от най-хубавите неща да си необвързан – на 40 – е свободата, която имаш, когато става въпрос за срещи. Можете да се срещате с някой по-млад или дори с някой по-възрастен. В крайна сметка приемливата възраст за запознанства е „половината от вашата възраст плюс седем години“. И за разлика от по-добрите, има много други опции, за да намерите потенциалния си партньор.

Въпросът тук е, че дори ако сте заети с работа, наред с много други неща, пак можете да излезете и да намерите любовта.

Никога не е късно да се влюбиш

Не можете да намерите любовта? Въпреки че сте на 40, не е късно!

Не се притеснявайте. Просто се доверете на процеса. Любовта ще дойде при вас, когато най-малко я очаквате. Силно вярвайте в това и помнете, че трябва да изпълните съзнанието си само и единствено с положителни мисли, за да може да ви се получат нещата.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

50 е новото 30! Защото животът е пред теб

Защо младите мъже харесват по-възрастни жени

Истината за красотата е, че тя няма нищо общо с външния вид. – Джоан Харис

Tagged , , , , , ,
на горе