просто приятели
Любов и партньорство

7 съвета как да бъдете просто приятели с един мъж

Понякога трябва да бъдете просто приятели с един мъж, но това не значи изобщо, че задачата е лесна. Ако искате да попречите на себе си или на него да премине границата, то сте на правилното място. Много хора се страхуват, че може да развалят отношенията си с някого ако се впуснат в интимни отношения. Това често се случва така и е хубаво да знаете как да го предотвратите.

3 от най-високите села в България

infomax-logo-50-15-HW Неделя Щонова: Надявам се да се влюбиш

infomax-logo-50-15-HW Чаша горчиво кафе помага за отслабване

Ето някои съвети за това как да си останете просто приятели с един мъж:

Уведомете го за чувствата си при първа възможност

Какъв по-добър начин да настоявате за това да сте просто приятели от това да му го кажете от самото начало? Освен това така се избягва всякакво объркване, ако действията ви някога говорят за друго. Той просто ще запомни деня, в който сте му казали, че приятелството е единственото нещо, което можете да му дадете. Това ще го възпре да прави стъпки в бъдеще, а на вас ще помогне да се придържате към първоначалните си думи. Разбира се, никой може да каже какви ще са чувствата му в бъдеще, но на този етап поне това е добър вариант.

просто приятели
7 съвета как да бъдете просто приятели с един мъж

Не му обръщайте прекалено много внимание

Може да си прекарвате чудесно около този ваш приятел, но ако не искате да имате романтична връзка, може лесно намеренията ви да бъдат разбрани грешно. Не му отделяйте цялото си внимание, когато наоколо са другите от компанията ви, защото няма да го изтълкува по правилния начин. Като се фокусирате върху околните и водите разговори и с други мъже, той знае, че вниманието ви не е насочено само към него и няма да се заблуди, че изпитвате нещо повече. Така ще получи ясно съобщение, че вие трябва да сте просто приятели.

Направете няколко намека

Периодично пускайте по няколко намека, за да му дадете да разбере, че нямате предвид нищо повече от просто приятели. Следващия път, когато водите разговор с него, му напомнете колко ценен е той за вас, но не и като потенциален партньор. Има голяма вероятност да се отдръпне, щом чуе намеренията ви.

Създайте поне малко дистанция

Ако нищо друго не помага, може би е добре да създадете малко дистанция помежду ви.  Оставете някои съобщения без отговор, разбира се – не всички, ако все още държите да сте приятели. Не му позволявайте да свикне с факта, че постоянно му пишете и се обаждате 24/7. Границите са от съществено значение, ако искате с някого да сте приятели и не желаете романтична връзка.

Понякога искайте помощ от приятелите си

Е, колкото и да ни се иска, понякога просто не можем да се справим сами. Потърсете помощ от най-близките си, в случая от вашите приятели. Позволете им да ви държат отговорни за това, че не сте позволили да преминете никакви граници. Ако ви се прииска да го прегърнете или да бъдете привързани, е, нали за това са приятелите ви! Те ще ви напомнят точно защо не можете да бъдете нещо повече от просто приятели.

7 съвета как да бъдете просто приятели с един мъж
7 съвета как да бъдете просто приятели с един мъж

Отдалечете се от него, ако нещата станат малко по-напечени

Пространството и разстоянието могат да направят чудеса, за да се научите как да бъдете просто приятели с един мъж. Създайте си известно разстояние или ако не можете, отвлечете вниманието си, за да не се стигне до неща, за които може да съжалявате. Колкото по-близо сте до него, толкова по-вероятно е чувствата ви да се засилят, така че е важно да си създадете пространство, просто за да прочистите главата и сърцето си за малко.

Излизайте на срещи

Ако вниманието и времето ви са насочени към някой друг, това ще попречи на разцъфването на нещо между вас и приятеля ви. Разбира се, това не значи да използвате другия човек, но знаете какво казват, най-добрият начин да разберете как да бъдете просто приятели с един мъже да се съсредоточите върху друг. Така че започнете да се срещате и да флиртувате със следващото симпатично момче, което забележите! Никога не знаеш, може просто да намериш „единствения“ по този начин!

Вижте още:

Парите не могат да купят истински важните неща в живота

6 грешни зодии, които могат само да мечтаят за рая

7 начина да скъсате с някого чрез съобщение

Мъжката гледна точка: Горчивата истина за жените, които имат връзка с женен мъж

Учените казаха на коя възраст жените са истински магнит за мъжа

Тайна техника за изпълнение на желания

В какви жени се влюбват мъжете до уши?

3 мита за мъжките желания, в които жените все още вярват и каква е реалността

10 признака, че мъжът се интересува от вас повече, отколкото казва

Tagged , ,
на горе