6 причини да ти липсва бившия
Психология Любов и партньорство

6 причини да ти липсва бившия

 

Разделила си се с него. Отначало не знаеше по кой път да поемеш, но днес вече се движиш в правилната посока – продължила си напред. Всичко върви добре вкъщи, в работата. Излизаш с приятели, с които си в страхотни отношения и се радваш на живота. Наслаждаваш му се. Но има нещо. Нещо,  ти липсва. Като че ли усещаш празнина. Част от сърцето, която е празна. И нито приятелите ти, нито успехите ти в работата могат да я запълнят. Чудиш се какво става с теб? Простичко е – бившият ти ти липсва. И преди да се обвиняваш или съжаляваш, прочети причините, които те карат да усещаш тази липсва.

Настъпва преломен момент

Нищо няма да е същото след раздялата. Тя буквално променя живота ти. Привързана си към него, свикнала си с неговите съобщения, с компанията му. Но в един момент – в този, който слагате край на вашите отношения, всичко, което си имала преди с този човек вече го няма. И тази преломна точка от живота ти оставя една голяма празнина в теб.

Натрапчиви ретроспекции

В такъв момент, когато изпитваш нуждата отново да си с него, слагаш розовите очила и започваш да гледаш през тях. Спомняш си само и единствено добрите му качества и красивите моменти, споделени заедно. Опитваш се да оправдаеш лошите му постъпки и да го идеализираш. Някои жени дори започват да поемат цялата вина за раздялата, само и само да оневинят бившата си половинка.

„Бих ти простила всичко – само ме обичай“

Отчаянието, липсата и самотата могат да накарат на всичко на жената. В този момент се чувстваш толкова уязвима и слаба, че си готова да му простиш, стига да се съберете и отново да те обича както преди. Но дали си струва? Връзката ви ще бъде ли същата, веднъж щом е прекъсната? Това е идеалният момент, в който трябва да се научиш да се уважаваш, обичаш, цениш и да си си самодостатъчна. Щом постигнеш вътрешен мир със самата си, няма да изпитваш нуждата от нечия чужда любов. От значение ще е само твоята обич, към теб самата.

Нямаш очи за други мъже

След раздялата с твоя приятел е много трудно да се довериш отново на някого. Особено ако си имала дългогодишна връзка. Ще ти е нужно време, за да го превъзмогнеш. Но неангажиращите срещи с други мъже понякога помагат. Разсейват те, ако не друго. Само че има проблем – ти не виждаш никой друг, освен твоя бивш. Или не искаш да видиш. Отвори си хубаво очите – светът е пълен с мъже. Нито един мъж не си заслужава това, което правиш в момента. Той дали мисли по същия начин като теб в момента? Съмнявам се.

 

Липсваш си

Когато се разделиш с твоя любим, изпадаш в депресивни състояния, самосъжаляваш се. Тъгата нахлува и става най-добрият ти приятел. Точно в този момент започваш да си спомняш за предишната теб – колко щастлива и позитивна си била. И това твое „старо аз“ започва да ти липсва. Ето затова ти липсва толкова много твоя бивш – защото с него си се чувствала щастлива. Но нима той е единствения човек, който може да предизвика това чувство у теб?

С времето той все повече ти липсва

Не е никак приятно да знаеш, че времето е най-добрият лечител и да му се довериш, но при теб да се случва точно обратното. С времето бившият ти ти липсва все повече и повече. И се питаш защо? Може би защото ако нещата се бяха развили по различен начин все още щяхте да сте заедно? Или съжаляваш, че си казала нещо грубо на него? Искаш да върнеш времето назад и да поправиш нещата? Спри да мислиш какво е можело да стане, защото каквото е трябвало се е случило. Разделили сте се и няма връщане назад. Прости на него и прости на себе си. Само така ще може наистина да продължиш напред, без да усещаш липсата му.

 

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2021 Happy Woman BG
Tagged , ,
на горе