Ако след раздялата той отново ви търси
Любов и партньорство

Ако след раздялата той отново ви търси, ето защо го прави

Ако вие сами сте решили да се разделите с даден мъж, това все още не означава, че всичко е приключило. Въпреки всичко, той може още дълго време да не излезе от вашия живот – да ви се обажда, да пише и в крайна сметка да не ви оставя на мира.

Или може би дори той е инициирал края на връзката, но продължава да търси контакт.

Какъв е проблемът? Защо мъжете правят това?

Ето няколко причини.

Той просто е самотен

Няма значение кой е инициирал раздялата, боли ги и двамата след това. Особено, ако са живели заедно и животът им е бил силно преплетен. И дори да не сте живели заедно, пак са имали силна връзка.

Всяка раздяла води до празнота в живота. И особено в моменти, когато приятелите си тръгват и вие оставате сами, тъгата и самотата преобръщат всичко във вас. Това е ново или добре забравено чувство, с което вашият бивш не може да се справи.

Иска да ви използва

Във взаимоотношенията получаваме физически, психологически и емоционален комфорт. И когато човек не знае как да го изкара извън една връзка, му е трудно. И той постоянно търси контакт, защото вие му давате този комфорт. Въпреки, че вече не е нужно да му давате това, от което той се нуждае.

Той също така знае, че вие ​​сте лесна мишена. Особено ако все още изпитвате чувства към него.

Всъщност просто ви използва, докато намери нова и я научи да отговаря на неговите нужди.

Знае, че е допуснал грешка

Вероятно осъзнава, че е пропуснал шанса си, затова се опитва да си ви върне и да поправи всичко. Той е ядосан на себе си, иска втори шанс и знае, че сте готови да му го дадете.

Ако покаже, че наистина съжалява и се променя, тогава можете да помислите за това. Но ако той не уважава вашето не, тогава му покажете червен картон.

Липсвате му

По-точно, усещанията, които е изпитвал, когато е бил в досег с вас. Липсват му вашите чувства. Липсват му спомените с вас.

Току-що е свикнал на хубави емоции с връзката ви и сега му е трудно да отучи. Ето защо той ви пише посред нощ. Не е свикнал да спи в празно легло.

Отегчен е

Точно след раздялата всеки има много свободно време и вашият мъж  все още не се е научил как да го разпределя.

Очаква втори шанс

Трябва да очертаете ясни граници. Ако сте твърде любезни с него, той ще го вземе предвид. Всъщност, може би дори чувствате виновни и готови да направите отстъпки. Той дебне именно това.

Много е ревнив

Може би той става особено активен, след като публикувате нещо в мрежата, например снимка от вашия интересен живот. Или когато чуе от общи приятели, че сте започнали да се срещате с друг.

Ако е нарцисист

Може да ви се струва, че човекът, който се обича повече от всеки друг на света, просто ще си тръгне, защото няма нужда от вас. Но не. Нарцисистът има нужда да бъде обичан. Това е необходимо за самочувствието му. Той се нуждае от вас, за да има нужда от него, така че той единствен да може да ви направи щастливи.

И какво, ако не го искате? Тогава той ще опитва с още по-голям ентусиазъм. Той иска да докаже, че имате нужда от него, че без него не можете.

Самият той не знае какво иска

Може би никога не е мислил, че ще е готов за сериозна връзка. Разбрал е, че е сериозно влюбен и се е уплашил. Затова е дръпнал назад. И тогава се е усетил, че може и да ви загуби. Човешките взаимоотношения са наистина сложни.

Tagged , , , ,
на горе