6 домашни и природни лекове за зъбобол

6 домашни и природни лекове за зъбобол
Здраве и красота Разни

6 домашни и природни лекове за зъбобол

Почти всеки човек се е сблъсквал с това ужасно нещо-зъбобол. Някои природни средства, като изплакване със солена вода или използване на студен компрес, могат да помогнат за облекчаване на зъбната болка. Въпреки това може да се наложи зъболекар да лекува основната причина, ако болката продължава.Зъбоболът е лека до силна болка в или около вашите зъби и челюсти. Това може да означава, че имате проблеми със зъбите или венците.

Ако имате зъбобол, важно е да разберете какво е в основата на вашия дискомфорт. Оттам можете да определите как най-добре да облекчите всяка болка, подуване или други симптоми.

Редовното изплакване със солена вода и прилагането на студен компрес обикновено могат да отстранят леко дразнене, но по-сериозните зъбоболи може да изискват намесата на зъболекар.

Ако симптомите ви продължават повече от ден или два, посетете вашия зъболекар. Те могат да дадат насоки как да облекчите симптомите си и да предотвратите бъдеща болка.

Трябва също така да говорите с вашия зъболекар, преди да използвате някое от следните лекарства, ако сте бременна, кърмите или имате някакво медицинско състояние, което може да бъде повлияно от билкови съставки.

Искате да излезете с него? Поканете го

Ако искате да подобрите качеството си на живот присъединете се тук: „Приятели на здравето и качеството на живот“

Тук може да си направите абонамент за здраве:

https://myaquasource.net/distributor/opportunity/GenaShumova

Телефон за връзка: 0882 00 3263

6 домашни и природни лекове за зъбобол

1. Изплакване със солена вода

зъбобол
6 домашни и природни лекове за зъбобол снимка: pinterest

За много хора изплакването със солена вода е ефективно лечение от първа линия. Солената вода е естествен дезинфектант и може да помогне за разхлабването на частици храна и остатъци, които може да са заседнали между зъбите ви.

Лечението на зъбобол със солена вода също може да помогне за намаляване на възпалението и заздравяване на рани в устата.

За да използвате този подход, смесете 1/2 чаена лъжичка (чаена лъжичка) сол в чаша топла вода и я използвайте като вода за уста.

2.Студен компрес

зъбобол
6 домашни и природни лекове за зъбобол снимка: pinterest

Можете да използвате студен компрес, за да облекчите болката, която изпитвате, особено ако някакъв вид травма е причинила зъбобол.

Когато приложите студен компрес, това води до свиване на кръвоносните съдове в областта. Това прави болката по-малко силна. Студът също може да намали подуването и възпалението.

За да използвате този подход, дръжте увита в кърпа торбичка с лед върху засегнатата област за 20 минути наведнъж. Можете да повтаряте това на всеки няколко часа.

3.Пакетчета чай с мента

зъбобол
6 домашни и природни лекове за зъбобол снимка: pinterest

Пакетчета чай от мента могат да се използват за облекчаване на болката и успокояване на чувствителните венци.

Оставете използваното пакетче чай да се охлади малко, преди да го приложите върху засегнатата област. Все още трябва да е леко топло.

Можете също така да използвате този метод за охлаждане, вместо затопляне на района. За да направите това, поставете използваната торбичка чай във фризера за няколко минути, за да се охлади, и след това нанесете торбичката върху зъба си. Така ще се отървете от вашия зъбобол.

4.Чесън

зъбобол
6 домашни и природни лекове за зъбобол снимка: pinterest

В продължение на хиляди години чесънът е признат и използван заради лечебните си свойства. Освен това има антибактериални свойства. Не само може да убие вредните бактерии, които причиняват зъбна плака, но също така може да действа като болкоуспокояващо.

За да използвате чесън при зъбобол, смачкайте скилидка чесън, за да създадете паста и я нанесете върху засегнатата област. Може да пожелаете да добавите малко сол. Като алтернатива можете бавно да дъвчете скилидка пресен чесън.

5.Екстракт от ванилия

Екстрактът от ванилия съдържа алкохол, който може да помогне за облекчаване на зъбобол. Неговите доказани антиоксидантни свойства също го правят ефективен лечител. Просто не забравяйте да използвате истинска ванилия, а не имитация на ванилия.

За да използвате това лекарство, нанесете малко количество екстракт от ванилия върху пръста си или памучен тампон. Нанесете го директно върху засегнатата област няколко пъти на ден.

6.Карамфил

Карамфилът е бил използван за лечение на зъбобол през цялата история. Маслото може ефективно да облекчи болката и да намали възпалението Доверен източник. Съдържа евгенол, който е естествен антисептик.

За да използвате този подход, разредете карамфиловото масло с носещо масло, като слънчогледово масло или масло от жожоба. Използвайте съотношение от около 15 капки карамфилово масло към една унция базово масло, според Националната асоциация по холистична ароматерапия.

След това нанесете малко количество от разреденото масло върху памучен тампон и го нанесете върху засегнатата област няколко пъти на ден.

Можете също така да добавите капка карамфилово масло към малка чаша вода и да направите вода за уста.

Tagged ,
на горе