Престъпно е да лъжеш жената, която те гледа с толкова обич и доверие

Престъпно е да лъжеш жената, която те гледа с толкова обич и доверие
Любов и партньорство

Престъпно е да лъжеш жената, която те гледа с толкова обич и доверие

Едва ли има нещо по-болезнено от лъжата. Още повече, когато тя идва от човек към когото храниш ужасно доверие. Човек, в когото силно вярваш и знаеш, че той никога не би те предал и излъгал. Честните хора имат един огромен недостатък. Те смятат, че всички други са като тях и държат на истината.

Но това далеч не е така. Всъщност повечето хора обожават да лъжат своите приятели, познати и семейство. Независимо дали лъжите са малки или големи, в крайна сметка те си остават лъжи. За никого не е тайна, че лъжите разбиват семейства, като унищожават доверието между хората. Те не носят нищо хубаво със себе си и изобщо забравете за понятието „благородна лъжа“, защото такова нещо не съществува. Лъжата си е лъжа – и да, тя е особено болезнена, когато идва от някой, когото обичаме.

Защо e добре да рекламирате в онлайн списание www.happywoman.bg

Причини защо партньорът ти те лъже

Не иска да нарани чувствата ти

Понякога казваме „благородни“ лъжи, за да не разстроим някого. Ако приятелят ти те излъже за нещо дребно, например дали харесва или не пуловера, който си му купила, той може просто да се опитва да не те разстрои. Лъжи като тези не са злонамерени, но не са и напълно необходими. Ако искаш приятелят ти да бъде честен с теб, кажи му, че нямаш нищо против ако сподели, че не харесва някои неща. Това, че имате различни мнение и различен вкус не е повод за спор или сърдене.

Няма достатъчно смелост

Хората често лъжат за неща, които не харесват в себе си. Може би гаджето ти казва, че е отказал цигарите, но ги пуши тайно преди лягане. Или може би се опитва да се храни по-здравословно, но лъже за вредната храна, която взема на път за вкъщи. Той вероятно лъже, защото не харесва това, което прави, и знае, че и на теб няма да ти хареса.

Може да успееш да разбереш, че той крие нещо, ако се държи отбранително спрямо привидно невинен въпрос. Може да говориш с приятеля си за лошите му навици по необвинителен начин. Например, може да кажеш: „Забелязах, че отново ядеш бърза храна, въпреки че каза, че няма. Страхуваш ли се да ми кажеш, защото смяташ, че ще се разочаровам от теб?“

Винаги подхождай с добро. Все пак не знаеш каква е истинската причина за неговите лъжи, така че един нормален и спокоен разговор е за предпочитане пред разгорещен спор, който няма да доведе до нищо добро.

Не иска да те ядоса

Хората често лъжат, защото не искат и още повече не могат да се справят с никакви последствия. Ако приятелят ти е направил нещо, за което знае, че ще се ядосаш, може да те излъже за това, за да не се стигне до скандал. Той може да прави това, защото не обича конфронтацията или просто не знае как да се справи с негативните емоции. Би било добре да говориш с него за това, като кажете нещо като:

„Имам нужда да бъдеш честен с мен, дори ако смяташ, че може да съм ядосана. Връзката ни трябва да се гради на доверие и в момента не чувствам, че мога да ти имам такова.“

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

Лъжата убива любовта бавно, но сигурно

По-добре да бъдеш сама, отколкото с мъж, който не те уважава – цени себе си!

Доверието е горивото в една връзка. Укрепете го

Tagged , , , , , , , , , ,
на горе