За здравата връзка между партньорите се изисква повече от просто любов

За здравата връзка между партньорите се изисква повече от просто любов
Любов и партньорство

За здравата връзка между партньорите се изисква повече от просто любов

Романтичните връзки са важни за нашето щастие и благополучие, но може да изискват и малко повече усилия, за да ги поддържаме. Има стъпки, които можете да предприемете, за да поддържате връзката си здрава и да живеете щастливи и спокойни.

Защо e добре да рекламирате в онлайн списание www.happywoman.bg

Съвети за здрава връзка

Комуникацията – най-важната част

Комуникацията е ключова част от здравата връзка. Здравите двойки отделят време за повече комуникация. Важно е да се говори за нещо повече от обичайните неща и домакинството. Опитайте се да прекарвате няколко минути всеки ден в обсъждане на по-дълбоки или по-лични теми, за да останете свързани с партньора си в дългосрочен план.

Това не означава, че трябва да избягвате повдигането на трудни теми. Задържането на притеснения или проблеми за себе си може да породи негодувание. Когато обсъждаме трудни теми обаче, си струва да бъдете любезни. Изследванията показват, че начинът, по който общувате с партньора си, е важен и негативните модели на комуникация могат да имат отрицателен ефект върху връзката.

Разногласията са част от всяко партньорство, но някои стилове са особено вредни. Двойките, които използват разрушително поведение по време на спорове – като крещене, прибягване до лични критики или оттегляне от дискусията – са по-склонни да се разпаднат, отколкото двойките, които се карат спокойно. Използването на конструктивни стратегии като изслушване на гледната точка на партньора ви и разбиране на чувствата му е по-здравословен начин за справяне с разногласията.

Задръжте интереса си един към друг

Между децата, кариерата и външните ангажименти може да е трудно да поддържате връзка с партньора си или да бъдете интимни.

За да поддържат нещата интересни, някои двойки планират редовни срещи. Но и тук трябва да внимавате, защото ако постоянно правите едни и същи неща, като посещаване на един ресторант и еднотипни дейности могат да доведат до отегчение един към друг. Експертите препоръчват да излезете от рутината и да опитате нови неща – независимо дали това е ходене на танци, ходене на уроци заедно или организиране на следобеден пикник, например.

Кога двойките трябва да потърсят помощ?

Всяка връзка има възходи и падения, но някои фактори са по-склонни от други да създадат неравности в една връзка. Финансите и родителските решения често създават повтарящи се конфликти, например. Един признак за проблем е повтарянето на версии на един и същи конфликт отново и отново. В такива случаи психолозите могат да помогнат на двойките да подобрят комуникацията и да намерят здравословни начини да преминат отвъд конфликта.

Не е нужно да чакате, докато връзката покаже признаци на проблеми, преди да започнете да я укрепвате. Доказано е, че брачните образователни програми, които учат на умения като добра комуникация, ефективно изслушване и справяне с конфликти, намаляват риска от развод.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

Жените харесват мъже с главно „М“. Тези, които са способни на любов и уважение

Избери жената, която е лоялна и държи на теб – тези жени са рядкост, човече

Когато красотата на жената не е достатъчно условие за вярност. И защо мъжете изневеряват

 

Tagged , , , , , , , , , , , , ,
на горе