Лъжата убива любовта бавно, но сигурно
Любов и партньорство

Лъжата убива любовта бавно, но сигурно

Понякога любовта не е достатъчна. Нито пък е по-силна от лъжата. За съжаление една от най-големите виновници за провалите във връзките е лъжата.

Лъжата убива първо доверието, а след това и любовта. Понякога е скрита зад усмивка, която ни е толкова любима, че заслепява истината. Но рано или късно лъжата винаги излиза наяве. Колкото и  да се опитваме да я скрием или пък да отказваме да я приемем – тя е тук. И вече е започнала да руши връзката, в която се намираме и към която хранехме големи надежди.

Ето какво да направиш, когато мислиш, че партньорът ти те лъже

 

Конфронтирайте го с доказателства

Когато лъжите на твоя партньор преминат всякакви граници и се превърнат в задължителна и нормална част от неговото ежедневие е време да се намесиш и да сложиш край на този фарс. Преди да разкриеш всичките му лъжи трябва да се увериш, че разполагаш с достатъчно улики и доказателства, за да не може да се спаси отново с оправдания или да изкара теб виновна. Вместо да чакаш подходящия момент, който така или иначе няма да настъпи, по-добре му заяви открито, че трябва да си поговорите.

Не губи почтеността си

Мисълта, че някой, на когото си се доверила напълно и в когото си инвестирала толкова  емоции и любов те е лъгал системно, е ужасен. Но това в никакъв случай не трябва да те променя и да повлияе на твоята искреност и почтеност. Може би има сериозна причина, поради която го прави или може би не е искал да те нарани. Не позволявай на лъжите му да убият способността да се доверяваш, защото това ще бъде пагубно за бъдещите ти отношения с хората и противоположния пол.

Постави под въпрос целите на вашата връзка

Трябва да признаем, че понякога, когато твоят партньор те лъже, това не означава, че не те обича. Може би е допуснал грешка, която е осъзнал. Готова ли си да му простиш? Готова ли си да му дадеш втори шанс в името на любовта ви? Ако наистина не искаш това да е краят, прости му. Но винаги си имай едно на ум.

Не се доверявай сляпо  на никого в този живот. А ако забележиш промяна в него, тогава шансът, който му даде не е бил напразен. Но ако продължи с лъжите си и всеки път, когато го хванеш да лъже, започва да се оправдава и да се моли за прошка – прекъсни този лъжовен, токсичен кръг. Лъжата бавно убива любовта. Независимо колко истинска е тя. Защото понякога любовта не е по-силна от лъжата и огорчението от нея.

Бъди смела

Ако се сблъскаш с лъжите на партньора си, виж дали той наистина се разкайва и се срамува. В никакъв случай не омаловажавай лъжите му, още повече, когато те са те наранили. Твоите чувства са много важни, скъпа. И ако скриеш това от него и се престориш, че нищо не е случило, а вътрешно те боли, се обричаш на тъга.

А не си заслужава. Лъжите му ще разрушат връзката ви. От която и страна да го погледнеш, най-доброто решение е да бъде смела и да се изправиш срещу него. Кажи му, че няма да толерираш подобно отношение и ако иска да бъде с теб ще трябва да се промени. А и това го голяма степен определя колко силна е любовта му към теб.

Няма нужда да казваме, че лъжата е за слабаците, а силните хора говорят право в очите и винаги истината. Може би не съществува човек на света, който поне веднъж през живота си да не е излъгал. Дори и да е незначителна и малка, все пак е лъжа. Както и повечето хора се оправдават, когато лъжат, наричайки лъжата „благородна“. Отново безсмислено оправдание.

Лъжата няма форми и видове. И тя не е красива. И е за предпочитане да се избягва, но уви – днес присъства почти при всички двойки.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , , , , ,
на горе