Най-добрата ти приятелка излиза с бившия ти? Ето какво да направиш

Най-добрата ти приятелка излиза с бившия ти? Ето какво да направиш
Любов и партньорство

Най-добрата ти приятелка излиза с бившия ти? Ето какво да направиш

Днес ще ви запознаем с тема, която е много болезнена. Тема, която засяга двойното предателство, а болката е непоносима. Болка, която е смесица от предателство, обида, унижение и огорчение.

Може би в следващите редове много от вас ще се разпознаят. Много от вас ще си спомнят за този неприятен момент, когато най-добрата ви приятелка има връзка с бившия ви партньор. Да, онова момиче, на чието рамо плачехте за него. А сега тя е с този, който най-много ви нарани. И най-силно обичахте. И въпреки че тя знаеше всичко за вас и начина, по който се чувствахте – това не я спря да ви причини това.

Представяме ти някои съвети, които ще ти помогнат.

Не потискай чувствата си, но не ги показвай публично

Не знаем, поради каква причина се е случило това. Твърде болезнено и грешно, но не и неочаквано. Да, може би в началото, когато си разбрала за това, новината ти е дошла като „гръм от ясно небе“. Но понякога имаме нужда от такива гърмежи, които да ни припомнят, че трябва да очакваме всичко от хората и да нямаме на никого пълно доверие. Пълното доверие е признак на наивност, а границата между наивността и глупостта е много тънка.

Съвсем нормално е да те боли. Да си ядосана, наранена, предадена. Дори и да се чувстваш засрамена. Въпреки че няма от какво да се срамуваш. Защото не си нито първа, нито последната, която преминава през това. Не потискай емоциите, които чувстваш. Вътре в теб избухва вулкан и е твърде нездравословно ако таиш всичко в себе си.

Викай, крещи, плачи. Но във вас. Пред хората винаги слагай маска и бъди усмихната. Дръж се така сякаш нищо не се е случило. Повярвай, по този начин няма да им доставиш удоволствието да те видят разстроена и съсипана, въпреки че си точно такава.

В този момент е добре да споделиш с някого за емоциите, които чувстваш. Най-добре този някой да е човек от семейството или психолог. Защото само това са хората, на които може да имаш по-голямо доверие.

Намери си занимание, с което да се разсейваш

Понякога животът ни удря доста силни шамари, може би, за да се осъзнаем. Станалото – станало. Не може да върнеш времето назад, мила. Единственото, което може и трябва да направиш е да продължиш напред. С времето болката и разочарование ще намаляват. Няма да се чувстваш постоянно така, както сега. Да, вярно е, че това предателство ще те бележи, но ти избираш какво да е то – белег или урок.

Силно препоръчваме да си намериш занимание или хоби, което да те разсейва. Сега е моментът да се отдадеш на своята работа, да изградиш успешна кариера и да се превърнеш в независима жена, на която всички се възхищават. И повярвай, няма по-добър стимул за това от изневярата.

Запиши се на спорт. Всички знаем за неговите ползи не само за физическото здраве, но и психическото. Спортът е здраве във всеки един смисъл.

Излизай с приятели, забавлявай се и в никакъв случай не се затваряй в себе си. А когато се засечеш с „новата двойка“ ги подмини. Дори не благоволявай да ги погледнеш. Те не заслужават това.

Запази себе си

Не позволявай на случилото се да те озлоби. Запази се такава, каквато си била винаги. Искрена, истинска и добра. Да, не заслужаваш всичко това, което ти се случва, но всяко нещо става с причина. Погледни го от добрата страна – благодарение на това ти се спаси от двама токсични човека в твоя живот. Нима имаш нужда от лицемерни приятели и фалшиви любови? Не, нали? Твърде добра си, за да продължаваш да се измъчваш за чужди грешки.

Това е тяхна грешка, която няма как да се прости. Но пък може да забравиш. Струва ти се невъзможно? О, напълно възможно е, мила. Остави на времето да излекува раните ти. Бог си знае работата. Обичай себе си най-вече. Сега, повече от всякога имаш нужда от това.

Казват, че всяка грешка е поправима, но тази не е. Това е предателство, а оправдание за него няма. Това е и урок, който ти напомня, че в този живот доверие може да имаш само и единствено на себе си и на Бог, разбира се. Защото той най-добре знае от какво се нуждаеш. И ти е показал, че нямаш нужда от фалшиви приятели и любови, които само и единствено нараняват твоето сърце.

Tagged , , , , , , , , , ,
на горе