Грижата е най-красивото обяснение в любов – Силвия Кристъл

Грижата е най-красивото обяснение в любов – Силвия Кристъл
Любов и партньорство

Грижата е най-красивото обяснение в любов – Силвия Кристъл

Всички мечтаем да имаме здрава и балансирана връзка, в която и двамата партньори да са равни. Всички мечтаем за истинската любов и за човек, който ще ни подкрепя и разбира. Човек, който ще се грижи за нас и ще стои плътно до нас. И в добро и в зло. Ръка за ръка. Винаги заедно и завинаги заедно.

Всяка жена си мечтае за този мъж, който ще преобърне живота ѝ. За отношенията с противоположния пол, които ще ѝ донеса само и единствено положителни чувства и емоции. Връзка, в която тя ще бъде винаги щастлива и никога нещастна.

Да, при всички двойки има спорове и конфликти, но при тези, чиито имат здрави отношения са мимолетни и бързо отминават. Защото любовта им е по-силна от всеки друг вид емоция. По-силна е от егото и от гордостта. Защото това е да имаш здрава връзка – да получаваш любов, разбирателство и уважение, но в същото време и да даваш това.

Ето кои са признаците на здравата връзка

Свободно изразяване на мнение без страх

Да бъдеш себе си пред него е най-големият признак, че имате здрави отношения. А да криеш истинското си „аз“ и да си изградиш фалшив образ в името на това той да те хареса е твърде грешно. Защото не може цял живот да играеш, носейки маска. Обричаш живота си на тъга и лъжа.

Да си във здрава връзка с правилния човек, означава и двамата да си изразявате свободно мнението. Без да се страхувате, че това може да повлияе на отношенията ви. Без да имаш опасения, че той ще си промени мнението за теб, когато опознае начина ти на мислене и изказване. Той уважава твоето мнение, а ти неговото. И така, дори и да имате различия – просто ги споделяте, но никога не позволявате на тях да ви попречат на любовта и връзката ви.

Откровена комуникация

Много пъти сме писали, че комуникацията е ключът към успешната връзка. И когато тя е откровена и истинска – несъмнено имаш здрави отношения с твоя партньор. И двамата обичате честността. Ти винаги си до болка откровена с него, дори и понякога това, което искаш да кажеш не е толкова приятно. Но животът не е цветя и рози и разговорите между истинските двойки не се отнасят само за това кой колко обича другия.

Когато нещо не ти харесва в неговото поведение и те наранява, ти бързаш да му споделиш. Той ти отвръща със същото – искреността е приоритет във вашата връзка. Това е прекрасно и един от най-ясните знаци, че вашите отношения са здрави. Продължавайте по същия начин ако искате да ги опазите.

Имате си доверие

Доверието е в основата на всички отношения, независимо дали са приятелски, любовни, професионални, семейни и т.н. Без доверие е невъзможно да осъществиш добра връзка с някого. Макар и в началото на вашата връзка да ви е било трудно да се доверите един на друг, днес ти имаш доверие на този мъж повече от на всеки друг. Дори на себе си не се доверяваш толкова, колкото на него. Защото с времето и двамата сте си доказали, че може да си разчитате за всичко.

И да не забравяме, че когато става дума за доверие, не можете да оставите слабостите си зад гърба си. Ако доверяваш на партньора си си своите слабости и ако той ги приеме, без да прибягва да те кара да се чувстваш така или да се възползва от тях, тогава връзката ви определено е здрава.

Грижите се един за друг

И за двама ви егото, гордостта и инатът са ви много чужди. И твой и негов приоритет е щастието на другия. И взаимно се грижите за него. Ти правиш всичко възможно твоят партньор да е щастлив, както и той. Без значение, че се познавате отдавна. Не позволявате на тръпката и любовта да си отидат от вас. Грижата е най-доброто обяснение в любов. А ти определено знаеш как да обичаш силно, истински, безусловно. Както и той.

Независимо дали става въпрос за вашето психическо или физическо здраве и двамата се грижите отлично и за двете. И в болест и в здраве и така завинаги. Един до друг. Един с друг. Ако ти страдаш – страда и той. И обратно.

Тази любов е изключително рядка. Здравата връзка е една от най-трудно опазените неща в този свят. Днес, когато егоизмът и алчността все повече изместват любовта и смирението, ако имаш благословията да срещнеш такъв партньор, трябва да бъдеш готова на всичко, за да го опазиш. И не, това не е художествена измислица. А реалност. Която, въпреки доста рядко – тя се случва.

Tagged , , , , , , ,
на горе