По-добре да бъдеш сама, отколкото с мъж, който не те уважава – цени себе си!

По-добре да бъдеш сама, отколкото с мъж, който не те уважава – цени себе си!
Любов и партньорство

По-добре да бъдеш сама, отколкото с мъж, който не те уважава – цени себе си!

Била ли си някога с твоя партньор на събиране с приятели или колеги, където някой е направил неуместна забележка за теб или е проявил неуважение? По какъв начин е реагирал твоят партньор? Пренебрегнал е момента, в който някой унижава приятелката му или те е защитил? Ако е първото – то този мъж не е особено уважителен към теб.

Освен любовта, уважението един към друг е един от най-важните фактори за една успешна, дългосрочна връзка. Това уважение обаче не означава просто да си разменяте мили думи. Като цяло, това уважение по-скоро се изразява чрез показване на доверие един на друг, уважение и свободата, която взаимно си давате.

Защо e добре да рекламирате в онлайн списание www.happywoman.bg

Признаци, че партньорът ти не те уважава

 Постоянна критика

Независимо дали става въпрос за храната, която готвиш, или за начина, по който се обличаш, или за начина, по който говориш – твоят партньор успява да намери някаква грешка в това. Ако се прибереш от работа твърде късно или се мотаеш с приятелите си твърде дълго, това изглежда влошава настроението му! Той очаква да живееш само за него, но не и за себе си. И като прави това, той те кара да се чувстваш зле, когато правиш нещо, което те прави щастлива.

Не зачита твоите граници

Дори и в сериозната връзка всички имаме определени граници, които бихме искали да бъдат спазвани. Ако партньорът ти обаче не успее да признае и поддържа тези граници, това е ясен знак за неуважение. Това може да включва неща като контролиране на поведението, постоянна проверка на телефона ти без твоето знание зад и следене на това, което правиш по всяко време и т.н.

Той никога не е готов да общува след спор

Възходите и паденията са обичайна част от една връзка, но това, което има значение е, че след тези спорове и конфликти ти и партньорът ти намирате начин да общувате помежду си и да разрешите проблемите си. Ако той не желае да направи това или да стигне до някакъв вид компромис и е твърдо решен да прехвърли цялата вина върху теб, тогава това е знак на неуважение.

Той те лъже

Ако си го хващала в малки лъжи за това къде е бил и с кого е бил, тогава това е повод за притеснение. Дори когато е объркал нещо като споделените ви финанси, той трябва да си признае за това. Ако той не успее да направи това, означава, че не зачита правото ти на истината. Лъжата е особен разрушител в една връзка. Тя може да раздели дори и най-влюбената двойка. Не позволявайте това да се случи при вас.

Неуважението на партньора ти към теб може да произтича от различни причини. От една страна, той може да го прави умишлено, за да те нарани от егоизъм, гняв или злоба. От друга страна, той може дори да не осъзнава, че прави нещо нередно, защото е свикнал да показва такова токсично поведение и в предишните си връзки.

Не прикривай чувствата си, мила. Ако той се държи неуважително с теб, не се притеснявай и му сподели за начина, по който те кара да се чувстваш. Ако след вашия откровен разговор, той не признае вината си и не се опита да се промени, трябва да знаеш, че има голяма вероятност да продължи завинаги да се държи по този начин с теб.

Та ти сама вече ще избереш дали искаш да си с този човек повече или ще сложиш край на неуважителното му отношения към теб и край на вашата връзка, която е изключително токсична и раздялата може би е най-доброто решение.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

Да сънуваш бившия си – истински кошмар! Ето кои са причините

Любовта не може да компенсира липсата на уважение. За щастлива връзка са нужни и двете

Истински проблем е, когато мъжът не докосва жената до себе си – интимността е важна

Tagged , , , , , , , , ,
на горе