Любовта не може да компенсира липсата на уважение. За щастлива връзка са нужни и двете

Любовта не може да компенсира липсата на уважение. За щастлива връзка са нужни и двете
Любов и партньорство

Любовта не може да компенсира липсата на уважение. За щастлива връзка са нужни и двете

Мъдреците казват, че „три източника имат влеченията на човека: душата, разума и тялото. Влечението на душата поражда приятелството. Влечението на ума поражда уважението. Влечението на тялото поражда желанието. Съединяването на трите влечения ражда любовта.”

 

Любовта е онази сложна материя, която понякога и дори често ни изкарва извън кожата ни. Любовта е онази магическа и необяснима сила, която е способна да преобрази и най-лошия човек, като го превърне в добър. Да укроти звяра, но и да нарани красавицата. Любовта е красива, единствено тогава, когато е взаимна, споделена, спокойна.

Но любовта сама по себе си не е достатъчна, за пълноценна и щастлива връзка. За нея се изисква малко повече от любов и сладкото „обичам те“. За да се опази една връзка и най-важното, за да са щастливи и двамата участници в нея е необходимо помежду им да има подкрепа, разбирателство и най-вече уважение.

Ето кои са признаците, които показват, че партньорът ти те уважава

Подкрепя те

Имаш дълъг и тежък ден, но не може да скриеш усмивката от лицето си, защото знаеш, че когато се прибереш вкъщи ще споделиш всичко на своя партньор и ще ти олекне. Искаш да последваш мечтите си и си се решила най-накрая да го направиш, въпреки страховете, които изпитваш, защото твоят партньор държи здраво ръката ти и никога няма да я пусне. Той е този, който винаги те разбира и подкрепя, защото те уважава.

Загрижен е за теб

Жените често искаме да премълчим, когато не се чувстваме добре, за да не притесняваме хората, които са важни за нас. Но тези, които ни обичат истински разбират за тъгата, която се опитваме да прикрием с изкуствената усмивка. Мъжът, който те уважава мила, е истински загрижен за теб. Той се интересува от твоите чувства и емоции, защото са важни за него.

Ти си важна за него. Мъжът, който те уважава, ще трепери да не ти се случи неща. Няма да ти позволява да пазиш вредни диети или да те гледа с тъжни очи. Той ще е загрижен за твоето щастие и ще прави всичко възможно, за да се чувстваш добре.

Показва, че си важна за него

Когато един мъж наистина държи на жената до себе си и я уважава, той го показва по хиляди начини. Загрижеността и уважението вървят ръка за ръка. Невъзможно е да си загрижен за някого, ако в същото време не го уважаваш. И обратно. Този мъж, който те уважава е същият, който няма да спира да мисли за това как да те зарадва и как да те накара да се почувстваш специална.

Да уважаваш нуждите на другия и често да ги поставяш пред твоите собствени е любов. Да чуваш неговите желания, мнения и въпроси. Не само да ги слушаш, но и да се вслушваш в тях. Нещата, които обича да прави е редно да са важни и за теб. И ти трябва да се опиташ да го разбереш и подкрепиш, дори и да не ти харесва. Защото да приемеш партньора си такъв, какъвто е с всичките му мечти, разбирания и ценности е първата стъпка към успешна, здрава и най-вече щастлива връзка.

Tagged , , , , , , , , , , ,
на горе