Да сънуваш бившия си – истински кошмар! Ето кои са причините

Да сънуваш бившия си - истински кошмар! Ето кои са причините
Любов и партньорство

Да сънуваш бившия си – истински кошмар! Ето кои са причините

Да сънуваш бившия си година след раздялата може да ти се стори наистина странно или дори доста обезпокоително. Но също така е напълно нормално. Ако сте се разделили преди година, да сънуваш човека, с когото вече не си говорите дори, вероятно изглежда особено озадачаващо.

 

Да сънуваш бившия си - истински кошмар! Ето кои са причините

Ето какво всъщност означава да сънуваш бившия година по-късно

 

Заради това, което символизират за любовта

Изглежда наистина странно да сънуваш бившия си, защото вашата връзка е приключила отдавна, а и не е нито първият, нито пък последния ти партньор.  Но всъщност има смисъл, когато разбереш, че сънищата са до голяма степен репрезентации, а не имат буквално значение.

Може да откриеш, че в сънищата ти се появява определен бивш заради това, което представлява за теб. За теб той може да бъде символ на невинна любов, страст, вълнение, усещане за обичан и желание и т.н. Така че, за да разбереш защо наистина го сънуваш, запитай се какви спомени и асоциации създава той в ума ти.

Той те е наранил

Разбира се, не само положителните асоциации, които имаме за бившите, ни карат да мечтаем за тях. Ако имаш минали травми за тази връзка, дори и години да са минали, те все още може да се появяват често в съня ти.

Може би това е била напълно токсична връзка, която ти е причинила много болка и страдание. Може би е включвало смазващо предателство, като изневяра. Значимите събития в живота ни и хората, които участват в тях, могат да оставят трайни следи у нас. И да ни бележат по доста неприятен начин.

Стресовите ситуации и травмите, които се случват по време на събуждане, са изключително емоционално важни преживявания. Изследванията показват, че в резултат на това те са добре представени в сънищата. Емоциите, които носиш със себе си, поддържат този бивш жив в главата ти, въпреки че се разделихте преди години.

Жадуваш за интимност или връзка

Понякога, когато мислим за някой от миналото си, това е, защото по някакъв начин ни липсват тези подобни интимни чувства в живота ни. Но това не означава, че точно хората, които сънуваме искаме да видим отново. Или че ни липсва да разговаряме специално с тях. Просто жадуваме за някаква връзка.

Бившият ти и връзката, която някога сте споделили, са представяне на това усещане.  Ето защо сънищата за бивши понякога изглеждат толкова реални и предизвикват много емоции. Те не са просто случайни мисли, а всъщност се основават на желание за близост.

Дори и да не сте близки сега, в съзнанието ти той все още представлява онези любовни чувства, които си изпитвала по това време. И ако с него си се чувствала желана, обичана и щастлива, напълно нормално е това усещане да ти липсва.

Имаш неизказани думи

В края на една връзка много може да остане неизказано. Особено ако си имала какво да кажеш на бившия си в съня, това може да е за определени неизказани думи или страхове, които сега намират глас.

Когато говорим за това, че сънищата са символи, едно нещо, което често забравяме е, че те могат да бъдат и послания. Те могат да ни кажат неща за себе си, както и за другите. А понякога те дори могат да говорят директно за нашите страхове и тревоги. Може несъзнателно да се опитваш да съобщиш определени неща, като ги казваш в сънищата си.

В известен смисъл това е психологическо освобождаване за теб. Ще кажеш нещата, които не си имала възможност да кажеш през времето, в което бяхте заедно.

Сега имаш подобни притеснения за отношенията

Сънищата за бивш може да са свързани и с това как се чувстваш в отношенията си като цяло. Проучванията установиха, че значими теми от взаимоотношенията могат да се появят отново в сънищата ни.

Например, ако си била измамена от партньор, изследванията показват, че е по-вероятно да сънуваш изневяра в сравнение с хора, които не са били измамени.

Ако се чувстваш несигурна в настояща връзка, може да мечтаеш за минала такава, в която си се чувствала повече уверена. Или може би чувстваш, че в настоящата ти връзка няма достатъчно любов и това е проблем, защото мислите за бившия продължават да изпълват ума ти. Причината, поради която сънуваш бившия си, е, че подсъзнателно сравняваш текущата си ситуация с неща, които също си почувствала с него. Паралелите между бившия ти и проблемите на връзката сега дори не трябва да са романтични.

Не си продължила след раздялата

Имаш ли още чувства към този мъж? Може да са минали години, откакто сте се разделили, но няма гаранция, че чувствата ще си отидат, след раздялата. Понякога остават цял живот в сърцето ти. Е, не е никак приятно, но…

Много хора все още обичат бившите си партньори. Понякога нещо те кара да мислиш за него с умиление или да се чудиш какво би могло да бъде ако отново се съберете. И така този човек бавно превзема съзнанието ти, а след това се появява и в сънищата ти. Може би искаш да се събереш отново с него? Ако наистина не си продължила напред, не е изненадващо, че бившият ти се появява в съня ти, независимо колко време е минало, откакто не сте заедно.

Пропускаш нещо, което той представлява за теб

Да сънуваш бившия си не означава, че ти липсва сам по себе си. Това обаче може да означава, че ти липсва нещо, което някога си имала в живота си. Това може да е качество, което е имал бившият ти. Например, неговото чувство за хумор, загрижеността му или позитивното настроение.  В този смисъл, не ти липсва самия човек, а част от неговите качества и начина, по който те караше да се чувстваш.

Може дори да не е една от личностните черти на бившия ти, която ти липсва. Може също да е нещо, което липсва в теб или в живота ти. Щастлива ли си?

Tagged , , , , , , , , , , , ,
на горе