10 начина да създадете силна интимна връзка

10 начина да създадете силна интимна връзка
Астрология

10 начина да създадете силна интимна връзка

Създаването на силна интимна връзка е мечта за всяка жена, но за съжаление не всяка успява да го постигне.

„Ние започваме да обичаме не като намерим перфектния човек, а като се научим да виждаме перфектно несъвършен човек.“, Сам Кийн.

Ето 10 начина да създадете силна интимна връзка, за да намерите щастието:

1. Използвайте връзките, не за да бъдете едно цяло.

Смисълът на връзките не е в това да имате друг човек да ви допълва. Освобождавайки се от романтичния идеал за сливане и превръщане в „едно“, вие се научавате да обичате разстоянията в отношенията толкова много, колкото и когато сте заедно.

2. Опитвайте се да приемате партньора си, какъвто е в действителност.

Разочарованието и разбитото сърце идва тогава, когато приемате човека, в когото сте влюбени, като на символ на това, което той представлява и идеята за него. Така, рано или късно, ще започнете да осъзнавате кой е той в действителност и че всъщност обичате някакъв измислен от вас образ.

3. Учете се един от друг.

Когато едни отношения между двама души са здравословни, хората си помагат да станат по-добри. Така че вместо да хвърляте обвинения към половинката си, съсредоточете се върху това, което все още не е излекувано във вас самите. Може грешката да не е в него, а в самите вас. Научете се да си признавате, когато не сте прави и взимайте положителните черти един от друг.

4. Чувствайте се комфортно, когато сте сами.

Опитайте да свикнете, че понякога е хубаво да прекарвате времето само със себе си. Трябва да можете да се чувствате сигурни и в безопасност, дори и когато партньорът ви не е до вас. Само така ще бъдете в хармония със себе си.

5. Помислете за причините защо се карате.

Някои двойки се дистанцират, като се карат и после се помиряват за пореден път. Ако осъзнаете от какво се страхувате по отношение на връзката ви, ще разберете по-добре защо се карате – и вероятно ще се карате много по-малко.

6. Ценете кой сте.

Обикновено се хващаме за историите от приказките, защото вътрешно искаме нещо, което е извън обсега ни. Търсим нещо в друг човек, което смятаме, че ние самите нямаме. Така обаче се стига до ситуация, в която може да го получим накрая, но в действителност това да не задоволява истинските ни нужди. Трябва първо да обичате себе си и едва тогава може да се надявате да намерите истинската любов. За да получите, първо трябва да дадете.

7. Прегърнете простите неща.

След като приказното начало на една връзка приключи, ние се отдаваме на рутината и всячески се стремим да я избегнем. Тайната обаче е да разберете, че простите неща могат да се превърнат истинската основа за силна и интимна връзка.

8. Отворете сърцето си.

В човешката природа е стремежа към преследването на щастието. А това обикновено включва още някого. За да постигнете интимност, отворете сърцето си. Правете добро и ще получите такова.

9. Давайте повече любов.

Чувството другите да ви обичат е хубаво. Истински щастливи обаче може да сте не тогава, а когато вие самите обичате себе си и околните. Тогава ще имаме силна интимна връзка.

10. Оставете очакванията.

Може да търсите истинска романтика постоянно общуване, за да запълните дупките, които имате в самите себе си. Това незабавно ще ви нарани и разочарова. Може подсъзнателно да чакате да получите любов от някого, за да не я дадете на себе си. По този начин вие опитвате да вложите чувството си за сигурност в друг човек.

Вместо това оставете настрана големите очаквания. Възползвайте се от това, което можете да предложите вие самите и просто оставете любовта да дойде в живота ви.

Това са само няколко начина за създаване на силна интимна връзка. Разбира се, всяка двойка е различна, но все пак тези съвети са добро начало.

Tagged , , ,
на горе