5-те топ правила при язденето на кон
Интересно

5-те топ правила при язденето на кон

Чудили ли сте се дали има правила при язденето на кон? Мислите ли да отидете на конна езда за първи път? Съвсем естествено е да се чувствате малко нервни за това; в края на краищата ви предстои да яздите сравнително голямо, живо животно.

Ето защо е много важно да бъдете напътствани от експерт или обучен професионалист, когато се заемете с подобна езда. Те не само ще ви осигурят подкрепата и увереността, от които се нуждаете, за да се чувствате в безопасност и комфорт, но също така могат да споделят полезни съвети за каране за начинаещи. В крайна сметка всеки експерт някога е бил и начинаещ, нали? Те ще могат да се свържат с това, през което преминавате, и да предоставят персонализирана обратна връзка.

Тъй като един урок няма да ви е достатъчен, за да можете да яздите правилно, един от най-добрите (и най-приятните) начини да научите основите е да отидете на ваканция за конна езда за начинаещи.

Не само ще имате достатъчно време да изградите своите умения за езда, но също така ще установите връзка с това животно, ще срещнете хора с подобно мислене и ще видите нова страна (или вашата собствена) от различна гледна точка.

Искате да излезете с него? Поканете го

Как да разберем дали кучето има кърлежи

Кучето лае по телевизора – причини и решение

Причини, поради които да сме благодарни на котките

infomax-logo-50-15-HW Неделя Щонова: Просто влез във вътрешната стаичка на душата си

5-те топ правила при язденето на кон

1. Носете подходящо оборудване 

кон
5-те топ правила при язденето на кон снимка: pinterest

Може да е очевидно, но независимо от предпочитания от вас стил на каране (западна или английска езда), не искате да се появявате с минипола, шорти или плажни сандали. Дългите панталони и подходящите обувки са от съществено значение за такава езда. Всякакви обувки с близки пръсти може да свършат работа, но би било идеално, ако имате чифт ботуши с нисък ток, не повече от 2,5-4 см, за да избегнете подхлъзване на краката си.

Не носете шалове, портмонета или други аксесоари, които биха могли да се оплетат в, седлото, храстите или дърветата. И накрая, винаги се препоръчва да носите каска за вашата собствена безопасност с вашия кон.

 

Ако искате да изглеждате зашеметяващо – Тук може да си поръчате продукти с високо качество за поддържане на вашата кожа и коса здрава, бляскава и сияйна.

 

2. Поздравете го

кон
5-те топ правила при язденето на кон снимка: pinterest

Имайте предвид, че вашият кон е живо същество, а не превозно средство, което можете да управлявате по свое желание.Той също може да е нервен, уморен или дори уплашен, че някой нов ще го язди. Ето защо, за да установите добри отношения от самото начало, поздравете го, когато ви представят в ранчото.

За да го поздравите, протегнете ръката си и му предложете опакото на ръката си, за да помирише и изчакайте, докато той я докосне с носа си. Това просто действие се нарича „ръкостискане на конника“ и можете да го тълкувате като начин да го помолите за разрешение да го възседнете.

3.Не се прегърбвайте. Седнете изправени и отпуснати

кон
5-те топ правила при язденето на кон снимка: pinterest

Може би случайно сте гледали Дербито в Кентъки и сте се развълнували достатъчно, за да си помислите, че трябва да се прегърбите, за да яздите възможно най-бързо като професионалните жокеи по телевизията. Е, имайте предвид, че почивката за такава езда през уикенда е само за релаксация, а не в Grand National.

Най-добрата позиция, за да запазите контрола над вашия кон, е да седнете изправен и висок, да отпуснете гърба си, да държите внимателно поводите, да поставите крак във всяко стреме и да поддържате равновесие, за да не накарате коня си да се чувства сякаш носи по-тежък товар.

 

Ако искате да изглеждате зашеметяващо – Тук може да си поръчате продукти с високо качество за поддържане на вашата кожа и коса здрава, бляскава и сияйна.

 

4.Не дръжте рога на седлото за баланс

кон
5-те топ правила при язденето на кон снимка: pinterest

Когато яздите, най-вероятно ще намерите рог на седлото във вашия кон, за който можете да се хванете. Въпреки това не трябва да разчитате, че рогът на седлото ще ви поддържа баланс. Ако се чувствате нестабилни, опитайте да коригирате стойката си, изпънете краката си или хванете поводите по-внимателно.

Ако имате навика да държите рога на седлото, ако има неочаквана ситуация по пътя, това е неефективна позиция за поддържане на равновесие и ще бъде по-вероятно да паднете. Ето защо никога не трябва да свиквате да се държите за рога на седлото, дори когато просто вървите. По-добре е да се научите правилно от самото начало, вместо да развивате лоши навици, които могат да ви навредят в дългосрочен план. Т

5.Дръжте петите надолу и раменете назад

Задържането на тази поза ви позволява да балансирате с долната част на тялото, а не с ръцете си. Изправените рамене гарантират, че имате правилната стойка, за да се движите в синхрон с вашия кон. Освен това, получавате бонус – ще можете да наблюдавате накъде отивате, вместо да гледате ушите на коня си.

Tagged , ,
на горе