7 неочаквани ползи от връзката с чувствителен човек
Любов и партньорство

7 неочаквани ползи от връзката с чувствителен човек

Случвало ли ви се е да сте във връзка с чувствителен човек? Всеки човек е различен. Някои са егоисти, други са премерени в общуването – има манипулативни и токсични, както и такива, за които можем да кажем или дори сами те признават, че са по-чувствителни. Да си по-чувствителен човек не е недостатък, особено в любовната връзка. Въпреки че не всеки партньор може да оцени такъв човек и понякога връзката е като увеселително влакче, да имаш връзка с по-чувствителен човек си има и своите предимства.

Излизате ли с много чувствителен човек?

Силно чувствителните хора са най-добрите хора за обичане, това е сигурно.Да бъдеш с тях може да бъде доста емоционално влакче в увеселителен парк, особено когато станеш свидетел колко дълбоко чувстват всичко.

Но всъщност не е недостатък, както повечето са склонни да повярват.Всъщност силно чувствителният човек е може би най-добрият човек, с когото можете да бъдете.

Искате ли да знаете защо? Прочетете повече по-долу, за да разберете.

7 неочаквани ползи от връзката с чувствителен човек

Твоята чувствителност е СИЛА!

8 начина да превърнете свръхчувствителността си в суперсила

infomax-logo-50-15-HW Кучетата подушват колко е часът

7 неочаквани ползи от връзката с чувствителен човек

1.Те са силно емпатични

чувствителен човек
ползи от връзката с чувствителен човек снимка: pinterest

Силно чувствителни хора не само чувстват интензивно собствените си емоции – те чувстват и тези на другите.

Когато сте във връзка с тях, върховете са високи, а спадовете определено ниски. Те ще почувстват радостта ви също толкова силно и болката ви също толкова ужасно.

Никога няма да се чувствате сами в успехите си или самотни, когато изпитвате болка, поради това колко те са настроени към вашите емоции.

2.Те вземат под внимание вашите чувства

чувствителен човек
ползи от връзката с чувствителен човек снимка: pinterest

Една от най-големите грешки, които можете да извършите в една връзка, е да бъдете егоисти – винаги да се грижите за себе си и само за себе си, дори ако сте избрали да се обвържете с друг човек.

Тенденцията да се вземат егоистични решения в една връзка е това, което често причинява караници и в най-лошия случай води до края им.

Но това е грешка, която един силно чувствителен човек никога няма да направи.

3.Те винаги отговарят със състрадание

Когато една двойка се кара, те обикновено се отнасят един към друг като към врагове. Заради гордостта си те насочват сърцата си към спечелването на спора, вместо да постигнат компромис.

Но силно чувствителен човек знае, че не можете да „спечелите“ спор в една връзка. Дори да е доказано, че сте прави, вие пак губите, защото сте избрали да „спечелите“, отколкото да разберете другия човек.

Тъй като са силно настроени към вашите чувства, те винаги ще реагират със състрадание и внимателно ще подбират думите си, за да избегнат да ви наранят.

4.Те са внимателни

чувствителен човек
ползи от връзката с чувствителен човек снимка: pinterest

Някога чудили ли сте се защо подаръците на вашия изключително чувствителен партньор са винаги обмислени и защо те никога не пропускат да дадат разумен съвет?

Това е така, защото са много внимателни.

Тази способност никога няма да ви накара да се чувствате самотни или пренебрегнати във връзката. Те винаги ще слушат най-обикновените ви истории, едни и същи допирни точки отново и отново и вашите изказвания за най-тривиалните неща без абсолютно никаква преценка.

Всъщност това ниво на внимание им помага да предвидят вашите нужди без усилие.

5.Те предвиждат вашите нужди без усилие

чувствителен човек
ползи от връзката с чувствителен човек снимка: pinterest

Всеки иска партньор, който знае от какво има нужда, без да му се казва.

Тъй като един силно чувствителен човек може да предвиди вашите нужди, това го прави идеалният партньор.

Въпреки че със сигурност не четат мисли, способността им лесно да определят нуждите ви и да разчитат емоциите ви им помага да предвидят точно това, от което се нуждаете.

6.Те са отлични съдии за характера

Силно чувствителните хора могат да усетят лъжци и опортюнисти от една миля.

Лесно се досещат кой човек има чисти намерения и кой има скрити цели.

Така че, ако силно чувствителен човек ви каже, че не харесва приятелите ви, не се обиждайте. Всъщност вероятно трябва да намерите нови.

7.Тяхната любов и грижа за вас е несравнима

чувствителен човек
ползи от връзката с чувствителен човек снимка: pinterest

Всеки иска любов направо от любовен роман – такава, в която главният герой намира човек, който би изкачил планини и преплувал океани, само за да бъде с тях.Въпреки че един силно чувствителен човек не може да ви даде тази фантазия, той никога няма да ви накара да се почувствате необичани.

Защото когато силно чувствителен човек обича, той обича без задръжки.

Tagged , , ,
на горе