Как да сложите връзката си временно на пауза
Любов и партньорство

Как да сложите връзката си временно на пауза

В забързаното ежедневие и покрай всички задачи и на двамата партньори, вероятно може да имате усещането, че контролът ви се изплъзва и трябва да сложите нещата на пауза. А може и да се наложи да го направите, ако проблемите стават все повече, но не знаете как да намерите решение, за да заздравите връзката си. Затова поемете си въздух и си вземете кратка почивка, за да обмислите как да продължите напред.

Преди да поставите връзката си на пауза, е важно да проведете честен разговор с партньора си за вашите нужди. Опитайте се да разберете по-добре какво искате да постигнете и двамата по време на раздялата си.

Как да сложите връзката си временно на пауза

infomax-logo-50-15-HW Москва: Третият Рим или четвърти Вавилон?

infomax-logo-50-15-HW Мемоарите на Бритни Спиърс „Жената в мен“ се радват на сериозен успех

Въз основа на съвместните ви предпочитания можете да изберете един от петте вида периоди на пауза във връзката

Прекъсване без контакти

Точно както подсказва името, това включва цялостно оттегляне от всички форми на комуникация с половинката ви. Няма значение дали става въпрос за изпращане на текстови съобщения, обаждания, социални медии или каквото и да е пряко взаимодействие.

Това има за цел да ви накара да се почувствате отново свободни, да хвърлите поглед върху живота без партньора си. В крайна сметка, поставяйки връзката си на пауза, от вас се очаква да определите дали животът ви е по-пълноценен с него или без него.

на пауза
Как да сложите връзката си временно на пауза

Неуловимата почивка

Това не е почивка, която трябва да разглеждате като забавление. Това е само временна раздяла, но ако липсват прозрачни директиви, може да се появи несигурност за границите на ангажимента и партньорите да се чудят дали срещите с други хора са подходящи.

Ако целта на това да поставите връзката си на пауза, е да работите върху проблемите във взаимоотношенията ви, намесата на трети или дори четвърти човек, няма да ви помогне. Но ако сте решили да проверите дали няма да се чувствате по-добре, ако излизате с други хора, определете условията си навреме и бъдете ясни за това с партньора си. За да се получи, трябва и двамата да сте съгласни с това, в противен случай проблемите ще се задълбочат.

Моногамната почивка

Понякога е необходимо нещата да се сложат на пауза, за да се преустановят разногласията и дребните спорове, както и постоянното мъмрене или критикуване, които могат да доведат до сериозен проблем за връзката.

В такива моменти избирате моногамна почивка – време, в което оставате настрана един от друг, но се въздържате от случайни връзки или такива за една нощ. Това е различно от предишната ситуация. То е избор, който правят двойки, които искрено желаят връзката им да проработи, но се нуждаят от малко пространство за размисъл и преоценка на връзката си.

Как да сложите връзката си временно на пауза
Как да сложите връзката си временно на пауза

Прекъсване преди раздялата

В някои случаи партньорът може да е готов да прекрати връзката, докато другият остава привързан. Когато мирната раздяла изглежда малко вероятна, помислете за стратегическа почивка преди действителното скъсване. Чрез слагането на пауза и отделянето на време и двете страни могат да получат яснота и прозрение за състоянието на връзката. Въпреки че може да изглежда като първоначален неуспех, този вид прекъсване в крайна сметка може да доведе до по-плавна и по-малко болезнена раздяла за всички участници.

Фалшива раздяла

При този сценарий хората във връзката нямат намерение да приключат нещата завинаги. Те просто са погълнати от гняв и разочарование и жадуват за кратък отдих един от друг и затова поставят отношенията си на пауза. Обикновено тези, които избират фалшива почивка, го правят по прищявка – може да излязат от стаята, твърдейки, че имат нужда от пространство, но е вероятно да се върнат скоро, чувствайки се възстановени и свързани отново.

Ако не успеете да определите вида на пауза, което искате да получите от половинката си, това може да създаде предпоставки за бурна ситуация. Затова ключовото в случая е откритата комуникация между двама ви, независимо дали вземете решение да поставите отношенията си на пауза или не. Просто бъдете честни един с друг.

Вижте още:

Мъжете от тези четири зодии се страхуват от жените си

Какво да търсим в един партньор

13 признака, че не трябва да се разделяте с партньора

Как да контролирате гнева си с бунтуващ се тийнейджър

Малките тайни на идеалните двойки

Дъщерите от тези три зодии имат най-близка връзка с бащите си

Петте урока, които сме научили от учителите си и които остават до живот

Зодиите, които са маниаци на тема чистота

Четирите зодии, които пазаруват разумно и не прахосват пари

Tagged ,
на горе