Подходяща цветова комбинация за нашите дрехи и обувки

Подходяща цветова комбинация за нашите дрехи и обувки
Лайфстайл Мода

Подходяща цветова комбинация за нашите дрехи и обувки

Цветовата комбинация от дрехи и обувки винаги е играла голяма роля, тъй като показва колко добре е развит естетическият ви вкус. Водени от стереотипите, мнозина избират обувки в класически черни, бели, кафяви и сиви цветове. Основната причина е, че тези обувки са практични и пасват на повечето дрехи в гардероба. Може би е така, но използването на тези цветове в обувките няма да придаде на външния ви вид някаква оригиналност.

За да подчертаете своята уникалност и да развеселите, вземете чифт обувки в ярък цвят. Но първо прочетете основните правила за комбиниране на дрехи и обувки:

1. Цветът на обувките трябва да съответства на основния цвят на ансамбъла ви (който е доминиращ). В същото време аксесоарите и бижутата се съчетават не с основния, а с допълващия цвят в облеклото ви.

2. За да удължите визуално краката си, изберете обувки, които да съответстват на чорапогащниците/чорапите или панталона ви.

3. Ако обувките ви са много по-светли от основния ансамбъл, вниманието ще бъде насочено към тях, а не към вас. Поради тези причини се препоръчва да изберете обувки с няколко нюанса по-тъмни от основния цвят на ансамбъла.

4. Не се препоръчва да комбинирате черни обувки с дрехи от светли, пастелни цветове, тъй като това е много натрапчиво. Обувки от бронзов или меден цвят ще изглеждат по-добре.

5. Златните обувки изглеждат хармонично с топли цветове на дрехите, сребърни обувки със студени цветове. Освен това има топъл сребърен нюанс, който работи добре с много цветове.

6. Черното е традиционният цвят за обувките. Комбинира се с всякакви цветове и нюанси, но изглежда най-добре с червено, бяло, жълто, розово, ярко синьо и светло зелено.

7. Кафявото също е доста универсално, лесно се комбинира с всички цветове, с изключение на черното. Най-успешните комбинации с кафяво са жълто, бежово, зелено, синьо, оранжево и червено.

8. Червения цвят може да се превърне в ярък и запомнящ се акцент във вашата визия. Препоръчително е да комбинирате червени обувки с дрехи в черни, бели, сиви, зелени и сини нюанси.

9. Розовия цвят ще подчертае романтиката и женствеността ви, съчетава се добре с бяло, сиво, синьо, кафяво, синьо.

10. Оранжево – Оранжевите обувки ще привлекат вниманието към краката ви. Може успешно да се комбинира със синьо, светло синьо, лилаво, бяло, черно, кафяво и сиво.

Tagged , ,
на горе