Да превърнем разходката във фитнес
Добра форма

Да превърнем разходката във фитнес

Ежедневните разходки са спасителна благодат за много хора в условия на пандемия. И сега, когато времето става по-топло, вероятно ще искате да удължите тези разходки още повече, за да се насладите на слънцето. Но ако искате да се предизвикате следващия път, когато се разхождате навън, има един лесен начин да изгорите няколко допълнителни калории.

Ползите за здравето от ходенето са наистина безкрайни. То е невероятно полезно за всичко – от понижаване на кръвното налягане до отслабване и е лесен начин да се движите без страх от нараняване, което може да „донесе” неправилно изпълнение на някои други упражнения. Плюс това, ходенето е приспособимо: можете да разглеждате непознати територии, можете да ходите докато слушате музика, да се разхождате заедно с приятели или да направите по-интензивна интервална тренировка за ходене.

И така, как можете да сте сигурни, че извличате максимума от разходките си? Отговорът е елементарен: фокусирайте се върху по-къси крачки. По този начин ще изразходвате повече енергия, което от своя страна ще увеличи сърдечната честота и ще ви помогне да изгаряте повече калории.

Често, когато ходим всеки ден, създаваме навик за правене на по-голяма дължина на крачките и така попадаме в ритъм, за да се спести енергия. Но когато се опитвате да изградите нивото на разходка, което да замества фитнеса и да води до отслабване, поддържането на стария ритъм може да постави плато във вашия напредък. Ето защо съкращаването на крачката ви може да направи огромната разлика.

Тази тактика при разходка е полезна за всички възрасти и пол. Така че и по-възрастните хора могат да приложат тази техника. Знаем, че са необходими повече усилия, за да накараме тялото да остане активно и да изгражда мускули с напредването на възрастта.

Така че следващия път, когато излезете на разходка навън, опитайте се да не правите крачките си толкова дълги и да видите какво ще се случи. Със сигурност веднага ще се почувствате предизвикани!

Tagged , , ,
на горе