Петър Дънов: Веднъж дошъл на земята, човек има своя мисия

Петър Дънов: Веднъж дошъл на земята, човек има своя мисия
Интересно

Петър Дънов: Веднъж дошъл на земята, човек има своя мисия

Учителят Беинса Дуно, Петър Дънов, е роден на 11 юли 1864 година в село Хадърча, Варненско. Много често той е говорил за дълбокото значение на любовта и свободата на духа. Наричан от своите последователи Учителя или Беинса Дуно, е български философ, основател на религиозно-философско учение. Според някои източници произхода на името „Беинса Дуно“ е от санскрит и е със значение: Този, който носи доброто чрез слово.

Учителят Петър Дънов: Който зачита свободата на другите хора, и неговата ще зачитат

Петър Дънов за котката: „Когато дойде котка у един дом, този дом прогресира“

infomax-logo-50-15-HW Срещата между Ванга и Петър Дънов не е само мит

Ето още цитати из Словото на Петър Дънов, които си заслужават да бъдат споделяни и препрочитани. Има много мъдрост в тях:

Закон е: Който зачита свободата на другите хора, и неговата ще зачитат. Както вие постъпвате към хората, така и те ще постъпват към вас.

Петър Дънов
Петър Дънов: Веднъж дошъл на земята, човек има своя мисия

Бъдете будни, готови за помощ и услуга на своите ближни, на своите паднали и по-слаби от вас братя и сестри. Кажете ли една добра дума на някой страдащ, тази дума ще го повдигне. Тази е положителната философия на живота, с която трябва да си служите. Да насърчиш човека, да му кажеш една добра дума, да го подтикнеш да върви напред, в това се състои Божественият метод.

Веднъж дошъл на земята, човек има своя мисия, която трябва успешно да свърши. – „Ама ние сме стари, нашият живот се свършва вече.“ – Не говорете така! В Бога няма стари и млади, там всички са еднакви, всички имат условия да се развиват. Стари и млади – това са човешки идеи. Това са отрицателни мисли, които спъват човека по пътя. Той трябва да се освободи от тях, да се подмлади.

Петър Дънов за Жената: Повдигнете Жената и тя ще спаси света!

Петър Дънов за Слънцето и смисъла на слънчевата активност (магнитните бури)

Още от мъдрите слова на Учителя Петър Дънов:

Дръжте връзка с Бога и не се спирайте върху миналото. Щом съзнаете една своя грешка, изправете я и вървете напред. Какво сте били в миналото, не е важно. Какво сте днес и какво се изисква от вас – това е важно. Разумно използвайте всеки даден момент! Това е истинската философия на живота.

От друга страна, изправяйте грешките си без да се спъвате. Само при това положение ще се върнете в небето радостни и доволни, че сте изправили живота си, че можете да живеете чист, възвишен живот. Тогава Бог ще каже: „Ще залича греховете ви и няма вече да ги споменавам.“ – Щом Бог е с нас, ние всичко можем да направим.

Бъдете тъй силни, че каквато обида да ви се хвърли, да не ви докосне и скоро да се освободите от нея. Няма по-голямо изкуство от това, да се поставиш по-горе от всяка обида и да я заместиш с добри мисли.

Който греши, е лош човек, но който греши и не се разкайва, е по-лош; който греши и не се разкайва, нито се моли, е още по-лош, а такъв, който не се разкайва и се моли, е лицемер, а лицемерът е най-лош човек в света.

Има в света две лъжи, два вида грехове – като казвате, че любите някого, а го лъжете, постъпвате като крокодилите: те, когато обичат някого, облеят го със сълзите си, за да стане по-гладък, та да могат по-лесно да го глътнат. Не такава любов трябва, а като любовта на малките деца. Малко дай, но от сърце го дай.

Дойде някой при вас, оплаква се от положението си. Изслушайте го, помогнете му, вижте от какво се нуждае. Може би вие сте определени да му помогнете. И други могат да му помогнат, но ако вие се притечете на помощ, придобивката е ваша.

Петър Дънов: Веднъж дошъл на земята, човек има своя мисия

Учителят Петър Дънов: Защо не бива да се лъже?

Учителят е казал: Защото при лъжата човек скъсва връзките си с Бога, с Христа, с напредналите същества и с това поставя пречка за своето духовно издигане. При лъжата се образува една астрална експлозия, понеже мисъл-формата на лъжата е в противоречие с истинския факт. И тази експлозия действа разрушително върху този, който е излъгал. При лъжата се изменя химическият състав на кръвта.

Учителят Петър Дънов: За каквото мислите, с това се свързвате.

Обикнете първо ума на човека, после сърцето му, душата му, духа и най-после неговото тяло. Обикнете ли човека по този начин, и той ще ви обича.

Ето какво още е казал Учителят Беинса Дуно: „Когато кажеш, че обичаш някого от дълбочината на душата си, това показва, че му желаеш доброто така, както и на себе си. Ти желаеш, той да расте и да се развива и да се радваш на неговия живот. Това значи прилагане на любовта.

Правете добро на близките си, без да знаят това. Обичайте ги, без да ви разбират. По резултатите ще познаят, че ги обичате, че им правите добро. Това изисква новото учение.

17 позитивни мисли за любовта на Петър Дънов

10 оздравителни мисли на Петър Дънов

Tagged , , , ,
на горе