6 лесни начина за оформяне на перфектни вежди
Здраве и красота

6 лесни начина за оформяне на перфектни вежди

Има толкова много начини за оформяне и стилизиране на вежди, от които можете да се почувствате невероятно красиви. Но всички сме наясно с факта, че няма две еднакви/симетрични.
Всички сме наясно с манията на индустрията за красота към тях и те продължават да бъдат една от най-популярните думи за търсене в Google.

Но как можем сами да ги поддържаме добре поддържани? От най-добрите инструменти за използване у дома до зоните, които никога не трябва да скубете, помолихме експертите да споделят своите най-добри съвети…

Тенденции при грима, които ще са хит тази зима

Лесни прически, които са идеални за празничния сезон

 

6 лесни начина за оформяне на перфектни вежди

1.Продължавайте да скубете до минимум

вежди
6 лесни начина за оформяне на перфектни вежди снимка: pinterest

Ако оформяте веждите си у дома, скубете само тези косъмчета, които са извън пълната форма на вашите вежди и избягвайте да докосвате тези, които са близо до дъгата на тях. Aко прекалите с оскубването на тази област, има по-голям риск да се окажете с изцяло различна форма и тази коса е наистина трудна за възстановяване. Избягвайте дъгата на веждите си и никога не скубете отгоре – следвайте това правило и няма да сгрешите много.

2.Вземете молив

вежди
6 лесни начина за оформяне на перфектни вежди снимка: pinterest

Моливът е страхотен инструмент за определяне на формата им и за придаване на оттенък, който не е постоянен – оцветяванията. Освен това всеки има молив под ръка, така че е лесно. Специалисти винаги съветват да вземете малко по-тъмен нюанс от вашите вежди за допълнително подобрение.

Поставете молива на ръба на носа си право нагоре и там, където удари веждата ви, трябва да започнат космите. След това го завъртете от носа си към ириса – това е мястото, където трябва да бъде разположена арката. Накрая завъртете отново от носа си до края на окото и там, където моливът удря веждата, те свършват. Също така е полезно да вземете молив за коректор и да маркирате къде са границите, за да не останете разочаровани.

3.Не вярвайте на никакви митове

Хората често вярват, че веждите им ще пораснат отново в рамките на един месец – те не го правят.За вежди обикновено отнемат от четири до шест месеца, за да възвърнат нормалната си форма. Също така трябва да се грижите за тях, както за кожата си. Хидратирайте ги и ги подхранвайте ежедневно – използвайте масло от усма, което насърчава растежа и предпазва всякаква сухота под космите на тези участъци.

4.Избирайте инструментите си разумно

вежди
6 лесни начина за оформяне на перфектни вежди снимка: pinterest

Ако все още нямате такава, поръчайте си пинсета, която има много наклонен връх. Използвайте молив, за да начертаете остра линия от предната част до края на вашите вежди си под ъгъл нагоре към арката. След като направите това, следвайте тази линия, когато започнете да скубете – по този начин никога няма да прекалите. Използвайте ъгъла на върха по линията, която сте начертали, за да създадете хубава чиста линия и равномерна форма.

5.Инвестирайте в добър маркер 

вежди
6 лесни начина за оформяне на перфектни вежди снимка: pinterest

Използвайте маркер за да оформите както искате вашите вежди. След това можете да определите къде е излишната коса, която трябва да премахнете. Може също да искате да използвате ножици за нокти вместо пинсети, за да отрежете косъмчетата, които стърчат неудобно. Това позволява прецизност, без да се вземат нещата директно от корена.

6.Оставете ги да растат

Ключов съвет, който всеки трябва да вземе, е да не премахва твърде много косми сам. Ако вече сте постигнали желаната форма или все още сте в процес – не ги докосвайте.

Не забравяйте, че някои косми никога не порастват отново. Виждаме толкова много жени, които се борят с този проблем, след като са го оправили сами и прекаляват. Единственото предимство на стоенето вкъщи през този период на самоизолация е, че можете да оставите вашите вежди да израснат до първоначалната им форма, след което очаквате професионалист да ги усъвършенства вместо вас. Ще бъдете много по-впечатлени от резултатите, ако първо ги оставите да израснат.

По този начин ще направите веждите си перфектни.

Tagged , , ,
на горе