5 стъпки за създаване на успешна връзка
Любов и партньорство

5 стъпки за създаване на успешна връзка

Създаването на успешна връзка е задача, върху която трябва да се работи постоянно. Да имаш здрава и успешна връзка може да бъде много трудно. Нищо не се случва в една връзка без причина. Независимо дали причината е очевидна или подсъзнателна, тя не винаги е последователна. Но когато нещата в една връзка се объркат, винаги има причина. В съвременната епоха връзките са още по-трудни, отколкото са били в миналото, и има много повече, за които да внимавате. Но поддържането на силна и успешна връзка не е невъзможно.Нека да разгледаме 5 съвета за изграждане на трайна и успешна връзка с партньора ви.

Защо най-силните жени често се чувстват разбити отвътре

10 сигурни знака, че е време да промените живота си

 

5 стъпки за създаване на успешна връзка

1. Култивиране на взаимна прошка

успех във връзката
създаване на успешна връзка

Да простиш на някого, че те е обидил е изключително трудно. Дори когато човекът, който ви е обидил, е вашата половинка, прошката пак е трудна. Когато са нанесени щети, хората често избират пряк път. Жизненоважно е да не забравяте, че да простиш на някого не е толкова просто, колкото просто да кажеш фразата „Прощавам ти“. Когато прощаваш на някого, думите ти трябва да значат нещо за теб. Не обезценявайте израза, като го използвате, когато не го мислите. Вие и вашият партньор трябва да създадете взаимно разбиране за това какво е прошка и кога е заслужена. Въпреки това, не се насилвайте да останете във връзката, ако поведението на партньора ви е наистина непростимо. Все пак се опитайте да съчувствате на партньора си. Когато възразяват срещу дадено действие, опитайте се да разберете мотивите им зад възражението.

2. Работете заедно като екип

успех във връзката
създаване на успешна връзка

Да играеш на обвиняваща игра, когато нещата се объркат, е твърде лесно. Обвиняването на партньора ви за нещата може да ви накара да се почувствате временно облекчени, но това не признава основните проблеми. Също така не помага да се създаде здравословна среда, в която и двамата можете да продължите напред. Вместо това трябва да подходите към проблема като екип. Опитайте се да допринесете еднакво за преодоляването на проблема.
Откриването на вашите проблеми също може да създаде възможност за свързване.

3. Смейте се заедно

успех във връзката
създаване на успешна връзка

Смехът е мощен инструмент за свързване, особено в здрава връзка. Дори научните изследвания ни показаха стойността на кикотенето и смеха с половинката ви като начин да помогнете за изграждането на вашето партньорство, да видите света от една и съща гледна точка и да не се приемате твърде на сериозно. Така че следващия път, когато се смеете на мем, изпратете го на партньора си. Или споделете тази история, която ваш приятел ви е разказал. Това ще ви помогне да заздравите връзката си със силата на хумора.

4. Подгответе се за компромис

успех във връзката
създаване на успешна връзка

Компромисът е голяма част от една успешна и здрава връзка. Никога няма да срещнете някой, който да се чувства точно като вас във всичко. Вашият партньор е напълно отделно човешко същество, дори ако сте дълбоко свързани. Така че понякога трябва да сте готови да бъдете гъвкави, за да имате трайна връзка. Да сте готови да промените нещата в живота си в името на партньора си е наистина полезен инструмент. Особено за да гарантирате, че връзката ви ще остане силна.

5. Отделете време за интимност

успех във връзката
създаване на успешна връзка

Физичността във взаимоотношенията е от решаващо значение. В ерата на интернет и смартфоните толкова голяма част от връзката ви най-вероятно се провежда чрез текст или чат, което означава, че наистина трябва да работите усилено, за да отделите време, за да бъдете физически заедно. Всъщност трябва да планирате време, в което да бъдете заедно ежедневно или поне седмично. Без него можете да се отдалечите и структурата на връзката ви може да се почувства крехка, когато трябва да е здрава като скала. Вие и вашият партньор винаги можете да правите планове за времето си за свързване заедно. След като успеете да обсъдите това и планирате да се съсредоточите върху него, ще очаквате с нетърпение времето си заедно. По този начин ще бъде толкова приятно и за двама ви, създавайки здрава връзка за години напред.

Заключение

успешна връзка
създаване на успешна връзка

За да завършите пълен кръг, връзките са трудни. Този кратък списък от съвети няма за цел да улесни връзката ви, а просто да ви даде списък с неща, върху които да работите. Колкото повече работите върху усъвършенстването на този списък, толкова по-лесна и по-здрава ще стане връзката ви.

Tagged ,
на горе