7 начина да останете приятели след целувка
Любов и партньорство

7 начина да останете приятели след целувка

Може би сте попадали в ситуация да се чудите какво ще се случи след целувка между двама души и как това може да се развие в бъдеще. В много приятелства може да настъпи момент, в който целувката да се случи неочаквано. Независимо дали става дума за мимолетен момент или за нещо по-дълбоко, много хора се сблъскват с дилемата как да останат приятели след целувка или как да запазят приятелството си, когато такова нещо се е случило. В тази деликатна ситуация емоциите могат да се преплетат и дори да доведат до това, което психолозите наричат „когнитивен дисонанс“, когато противоречивите чувства създават объркване.

Струва си да се признае, че приятелството е сложно и многостранно. Целувката между приятели може да е резултат от безброй фактори – от обикновено недоразумение до скрити чувства, които са тлеели от известно време.

Какъвто и да е случаят, признаването на ситуацията без осъждане или паника е решаваща стъпка в навигирането на емоционалния пейзаж, който се разгръща след целувка. След такъв споделен момент като целувката емоциите могат да се разраснат и намеренията да се размият.

От решаващо значение е да направите крачка назад, да размислите и да придобиете яснота както за чувствата си, така и за потенциалните последици за предстоящото приятелство.

7 начина да останете приятели след целувка

infomax-logo-50-15-HW Москва: Третият Рим или четвърти Вавилон?

infomax-logo-50-15-HW Най-малко вредните закуски са препечените филийки

Ето какво можете да направите след целувка между приятели:

Анализирайте чувствата

Потопете се дълбоко в интроспекцията и самоосъзнаването, за да разберете значението на тази спонтанна целувка. Подобно на използването на емоционалната интелигентност, става въпрос за спиране, размисъл и разбиране на емоциите ви. Може би воденето на дневник или медитацията могат да ви помогнат да разгадаете дали тази целувка е породена от мимолетен момент, или загатва за по-дълбоки, заровени чувства.

Говорете за това

Комуникацията е жизненоважна за всяка връзка и сега, повече от всякога, е време да запретнете ръкави и да започнете да говорите. Подхождайте към разговора със съпричастност, като се поставите на мястото на партньора. Когато започвате разговора, може да започнете с това как се чувствате, като ги насърчите да споделят своята гледна точка. Не забравяйте, че не става въпрос само за говорене, а за активно слушане веднага след целувка.

7 начина да останете приятели след целувка
7 начина да останете приятели след целувка

Разпознайте гледната точка на другия

Не всичко е свързано с вас. Замислянето за това как се е чувствал другият човек след целувка е от решаващо значение. За да ви помогне в това, теорията на ума е вашият най-добър приятел. Това психологическо бижу ни подтиква да разберем, че хората имат свои собствени убеждения, желания, намерения и емоции. Така че помислете: какво може да чувства той? Дали е бил толкова изненадан, доволен или може би толкова унил, колкото и вие?

Определете ясни намерения

Време е да се заемем с темата. Какво следва за тази връзка след целувка? Решете дали се качвате на влака „просто приятели“, или обмисляте да се отклоните към романтиката. Кажете истината си и не забравяйте, че неяснотата сега може да доведе до объркване по-късно.

Избягвайте предположенията

Мозъците ни са коварни. Те обичат преките пътища, които понякога ни водят по пътя на предположенията. Когнитивните предразсъдъци, тези малки пропуски в мисленето ни, могат да ни накарат да предположим, че знаем за какво става въпрос, докато в действителност сме невежи. Затова не предполагайте, че знаете как се чувстват или какво мислят.

Прегърнете сложността

Хората, с всичките си слоеве, са толкова прости, колкото и сложните изчисления. Чувствата ни не са по-различни. Понякога емоциите приличат на абстрактно изкуство: цветни, припокриващи се и трудни за дефиниране. Така че, ако изпитвате вихрушка от емоции след целувка, това е нормално. Признайте, че любовта, приятелството и привличането могат да съществуват едновременно в сложни модели.

7 начина да останете приятели след целувка
7 начина да останете приятели след целувка

Потърсете професионална помощ, ако е необходимо

Понякога животът подхвърля пъзел, който е твърде сложен, за да бъде решен самостоятелно. Ако цялата „главоблъсканица“ ви се струва непосилна, помислете дали да не се обърнете към експертите. Психолозите и консултантите, оборудвани с набор от психологически теории и практики, могат да ви помогнат да разплетете тези възли на объркване, дошли след целувка между вас и приятел.

Вижте още:

Открий с лекота пътят към щастието

Целувките на коя зодия са най-сладострастни?

Силата на думата „БЛАГОДАРЯ“

5-ТЕ ЖИТЕЙСКИ УРОКА от легендарният Джет Ли

Ето как разваляте връзките си в зависимост от зодията ви

Основните страхове на мъжете по зодиакален знак

Трите основни закона на Вселената, които винаги работят

Класация на топ алфа мъжкарите, според зодията

Как да прекъснете енергийна връзка с човека, който ви е напуснал

Tagged , ,
на горе